Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt więźby i dachu - robocizna

dominka

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie,

Czy możecie dać mi namiar na kogoś , kto wyceni mi więźbę?Powierzchnia dachu - 241 m2, kąt nachylenia -30st.Dach dwuspadowy, oddzielnie nad częścia mieszkalną a garażem.Dom ma wymiar - 16,7 x 9,8.

Pokrycie blachodachówką, w kolorze czarny/antracyt - coś niedrogiego.:cool:

Dzięki

więźba + odeskowanie i papa jednokrotnie na gwóźdź - 11 tys

pokrycie dachu - dachówka cement lub ceramika, wszystkie obróbki, glify, łaty, kontrłaty (dach na gotowo) - 18 tys.

Jest to cena robocizny rejon mazowieckie. Proszę podpowiedzcie czy ta wycena jest w porządku?

My robimy na terenie mazowieckiego ceny 10zł/m2 deskowanie 10 zł/m2 papa dachówka wraz ze wszystkimi obróbkami 40 zł/m2

Więc nasuwa się pytanie skąd Pani taką firmę znalazła ;)

Witajcie,

Czy możecie dać mi namiar na kogoś , kto wyceni mi więźbę?Powierzchnia dachu - 241 m2, kąt nachylenia -30st.Dach dwuspadowy, oddzielnie nad częścia mieszkalną a garażem.Dom ma wymiar - 16,7 x 9,8.

Pokrycie blachodachówką, w kolorze czarny/antracyt - coś niedrogiego.:cool:

Dzięki

Mogę Ci kogoś polecić solidna ekipa. Zgrana i fachowa. Zapraszam na priw.

• 4 weeks później...
Witam.

Ile muszę liczyć za robociznę wymiany starej więźby dachowej plus opłaty z tym związane. Co zrobię sam: zrzucę dachówkę, odeskuję i materiał na więźbę będzie już czekał na wykonawcę.

Rejon wielkopolski.

czesc, odezwij sie na priva lub u nas w dzienniku to polece Ci ciesle. Tydzien temu postawili i odeskowali nam dach wiec jestem na bierzaco :)

• 2 months później...

Witam,

Czy cena 70 zł/m2 za postawienie więźby, pełne deskowanie plus papa, dachówka ceramiczna plus orynnowanie za dach dwuspadowy jest odpowiednia czy wygórowana? Województwo kujawsko-pomorskie. Powierzchnia dachu 160 m2. Będą 4 okna dachowe (ale nie wiem czy są w cenie).

Dzięki wielkie za pomoc

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Skomplikowany dach czterospadowy, 3 lukarny, 3 kominy, 6 okien dachowych, 2 wyłazy i wieżyczka. Powierzchnia około 270m2. Zakres prac: więźba, podbitka, deskowanie OSB, papa, dachówka, rynny, obróbki, malowanie (czyli całość na gotowo, bez ocieplenia) . Koszt robocizny 33000 brutto. Województwo Śląskie.

Drogo czy tanio?

Edytowane przez AngelDust

• 1 month później...
No to ja chyba nieźle przepłacę... 120 zł/m2 za dach dwuspadowy 275 m2 - więźba, pełne deskowanie, dachówka ceramiczna + wszystkie obróbki, rynny, wykończenia itp. Dach jest dwuspadowy, obniżony nad garażem, ma 2 lukarny + dwa daszki + 3 kominy, niby jest trochę pracochłonny... Miałem ekipę za 70 zł/m2 ale nie wpuściłem jej na dach...

• 1 month później...

Witam

Proszę o kalkulację dachu na budynku gospodarczym przerobionym ze stodoły ok. 250m2 prosty dwuspadowy, bez kominów i lukarn. Do wykonania: wymiana murłaty, więźby, pokrycie tanim materiałem (może być blachą trapezową) + rynny. Proszę o cenę 1 m2 brutto.

Witam,

Proszę o polecenie ekipy do kompleksowego położenia Dachu włącznie z lekkim stropem. Budowa w trakcie, dach około 260m kw , 4 spadowy, dwa kominy, bez okien, dachówka beton. Budowa w okolicy Bydgoszczy - Kujawsko-pomorskie. Potrzebuje wycen aby na lato zaklepać termin.

• 3 months później...

witam,

potrzebuję kogos do więźby dachowej dla dachu czterospadowego bez zadnych okien, dwa kominy, kat nachylenia 25stopni o powierzchni 215 m2.

Rozważę tez kompleksowe zlecenie zrobienia takiego dachu z blachodachowki ale zalezy mi na wycenie robocizny więźby dachowej dla takiego dachu.

Pozdrawiam

• 3 years później...
3 tygodnie temu płaciłem za dach, 160 m2 dachu, więźba,, orynnowanie, montaż 5 okien dachowych, dach prosty bez komina, kryty dachówką betonową, w tym ocieplenie stropu stopu lanego 20 cm styropianu klejonego oraz 15 cm wełny między krokwie. Cena za m2 62,5 zł myślę ze właściwa z uwagi na roboty dociepleniowe.

Niedawno podpisałem umowę na kompleksową budowę dachu.

Dach dwuspadowy, 1 lukarna, 1 komin do kominka/kozy, 1 wyłaz dachowy, powierzchnia około 160 m2, krycie karpiówką w koronkę.

Cena robocizny wyszła około 140 zł/m2 (ceny w regionie są bardzo zbliżone).

Zakres prac to w montaż więźby, wykonanie pełnego deskowania wraz z papowaniem, wykonanie nadbitki, montaż rynien, kompleksowe pokrycie dachu wraz obróbkami.