Junona 10.10.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 witam wszystkich, dopiero dzisiaj znalazlam ta grupe. 1 wrzesnia rozpoczelismy budowe domu w hibiskusie z archonu. dzialke mamy 15 km od bochni, obecny stan to wylany strop, w nastepnym tygodniu ruszamy dalej i plan na ten rok to zamknac przed zima ( a raczej pozabijac okna dechami.) pozdrawiam budujacych z regionu, czekam na wiesci o postepach prac i ewentualnych poleceniach roznych ekip budowlanych (kto z kim budowal, czy sa slowni, czy trzymaja sie terminow) a moze juz czas zaczac myslec o wykonczeniach? kto ma dobre ceny na plytki, podlogi, agd a gdzie sie stanowczo przeplaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 09.12.2008 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam wszystkichja niestety wciaz czekam na pozwolenie na budowe ale mam nadizeje ze od marca zaczniemy. Z wlasnego doswiadczenia nie moge polecic jeszcze zadnego wykonawcy ale robilam juz jakies "rozpoznanie" i do wykonczeniowki ludzie polecaja Stanislawa Tobiasza nr 607 460 514. A czy macie kogos kto zrobi gruntowy wymiennik ciepła? podobno najlepiej to robic na etapie fundametow eic pasowalo by sie juz teraz z kiims dogadac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 09.12.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 ach zapomnialam dodac ze pan ktory bedzie mi budowal domek bardo poleca skald budowlany w Brzesku zdaje sie pana Leśa czy jakos tak, podobno ceny maja przyzwoite i sa slowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 25.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 jakie biuro projektowe w Bochni możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 25.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 jakie biuro projektowe w Bochni możecie polecić? Ja korzystałem z Archidomu, bardzo sensowny szef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 26.01.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ja nie robilam projektu domu w bochni ale projekt zjazdu i przylaczy robil mi archi projekt (obok remedium i pko (dawnego bph)) no i musze poweidziec ze wybralam po prostu ich jako pierwsze lepsze biuro ale wszystko bylo bardzo okceny przyzwoite dodatkowow jak powiedzialam ze mi zalezy na czasie to zrobili mi to blyskawicznie poza tym bardzo mila obsluga - chyba nie da sie im nic zarzucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.01.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 witam by bedziemy budowali domek w brzesku ,moze sie orientujecie jak długo sie czeka na pozwolenie na budowę my chcemy zacząć jakoś tak na lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.01.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 hej moze polećicie gdzie najlepiej sie zaopatrzec w materiały budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 26.01.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 na samo pozwolenie czeka sie do 60 dni no i w sumie chyba wczesniej niz przed uplywem tych 60 dni sie nie dostajetylke tylko ze zeby zlozyc papiery o pozwolenie na budowe trzeba zgromadzic najpierw setki innych papierow a zalatwienie kazdego trwa ...my zaczelismy dokladnie rok temu i teraz w czwartek dopiero mamy dostac pozwolenie najpierw czekalismy na mapke 3 miesiace potem warunki przylaczenia, warunki zjazdu i milion innych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 kurcze to powiem że długo wam zeszło z papierami ,mam jednak cały czas nadzieje że my się szybciej uporamy z papierami ,ale czas pokaże ,dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek S 28.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ja czekałem na zezwolenie na budowę 9 mieięcy, było trochę perypetji z zarzadem dróg i dojazdem ale dzisiaj już mam pozwolenie. Szukam sensownej( solidnej i niedrogiej) ekipy budowlanej do wybudowania domu w stanie surowym okolice Bochni, czy możecie coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzes21 01.02.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 hey. ja zacząłem budować w Bochni przy ul. Grodeckiego w ubiegłym roku, teraz już wykonuje tynki. Projekt robiło mi biuro ARCHI PROJEKT - Kazimierza Wielkiego 11 (obok banku PKO i apteki Remedium) - załatwili wszystkie papiery, uzgodnienia i jak miałem gotowe pozwolenie na budowę to zadzwonili, że jest do odbioru . Wszystko razem z pozwoleniem trwało 3 miesiące. Robiłem projekt razem z przyłączami i zjazdem tak że w takcie budowy myślałem wyłącznie o budowie a nie o papierach. Budowę prowadził mi Pan Zbyszek tel. 507 174 624 - żadnych problemów a dużo fachowych porad na budowę przyjeżdżał nawet podczas mojej nieobecności i kontrolował wykonawców, pomógł równiez zrobić kosztorys do banku. Murarzy miałem z Chronowa - niedrodzy ale tylko dzięki fachowości kierownika budowy uniknęłem poważnych błędów bo chłopaki - MURARZE nie do końca czują konstrukcje - teraz zresztą przeszli do innych ekip bo zdali sobie sprawę że na samodzielnego wykonawce się nie nadają. Ogólnie jest super w lecie możemy się wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek S 02.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tylko pozazdrościc. Ja obecnie jestem na etapie szukania ekipy budowlanej. budową mam zamiar zacząć w kwietniu, maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek S 10.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ma ktoś może namiair na ekipe budowlaną w okolicy Bochni, solidną i niedrogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek Bar. 22.02.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam Wszystkich Powoli rozglądam się za ekipą do stanu surowego, planuję początek budowy na jesień / dom około 400 m2, prosty, dach dwuspadowy, dwurodzinny /, lokalizacja - Rajsko koło Wieliczki, Swoszowic, czy ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę, samodzielną, myślącą. Będę wdzięczny za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 26.02.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 witam ponownie, moge pochwalic sie naszymi postepami w budowie.przed sylwestrem zakonczylismy SSO, ekipe mielismy solidna, slowna a co najwazniejsze dobrzy fachowcy. to bylo szczegolnie wazne bo nasz dach do najlatwiejszych nie nalezal i kilka innych osob budujacych ten projekt mialo powazne problemy (lacznie z rozbieraniem wiezby dachowej)caly dach (oprocz wiezby- ta byla ztrataku z iwkowej) zamawialismy w Lesia w Brzesku (obok biedronki). terminowi, terminy zaplaty mozna negocjowac, to co zostanie mozna oddac do rozliczenia.czy ktos w naszych okolicach robi wentylacje mechaniczna z reku? czy za tym trzeba sie gdzies dalej rozgladnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 26.03.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 witajcieposzukuję niedrogiego dostawcy kamienia pod drogę, będę wdzięczny z jakieś namiary.proszę też o namiary na studniarza wykonującego studnie kopane z kręgów.okolice Limanowej, Żegocina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 26.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 hej junona a wasza ekipa to z jakich okolic jest ,i jesli moge spytac to duzo biorą za robocizne ,jak mozesz to daj namiary na nich z góry dziękuje a tak na marginesie to jak tam wasza budowa ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 18.05.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 witamczy ktos z Was moze mi polecic jakiegos sprawdzonego elektryka z bochni lub okolic chodzi o wykonanie przylacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam ja szukam blachę tanio na garaż, szkielet stoi, a blacha może być z rozbiórki dachu... Garaż ma być tymczasowy i narazie jest na planie dalszym... Blacha żas np. w Brzesku na 60 m2 kosztowałaby tyle, co kupno nowego garażu 3x4 Pozdrawiam Was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts