Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bochnia - Brzesko

basiekg

Recommended Posts

witam wszystkich, dopiero dzisiaj znalazlam ta grupe. 1 wrzesnia rozpoczelismy budowe domu w hibiskusie z archonu. dzialke mamy 15 km od bochni, obecny stan to wylany strop, w nastepnym tygodniu ruszamy dalej i plan na ten rok to zamknac przed zima ( a raczej pozabijac okna dechami.) pozdrawiam budujacych z regionu, czekam na wiesci o postepach prac i ewentualnych poleceniach roznych ekip budowlanych (kto z kim budowal, czy sa slowni, czy trzymaja sie terminow) a moze juz czas zaczac myslec o wykonczeniach? kto ma dobre ceny na plytki, podlogi, agd a gdzie sie stanowczo przeplaci.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

ja niestety wciaz czekam na pozwolenie na budowe ale mam nadizeje ze od marca zaczniemy. Z wlasnego doswiadczenia nie moge polecic jeszcze zadnego wykonawcy ale robilam juz jakies "rozpoznanie" i do wykonczeniowki ludzie polecaja Stanislawa Tobiasza nr 607 460 514. A czy macie kogos kto zrobi gruntowy wymiennik ciepła? podobno najlepiej to robic na etapie fundametow eic pasowalo by sie juz teraz z kiims dogadac...

• 1 month później...

ja nie robilam projektu domu w bochni ale projekt zjazdu i przylaczy robil mi archi projekt (obok remedium i pko (dawnego bph)) no i musze poweidziec ze wybralam po prostu ich jako pierwsze lepsze biuro ale wszystko bylo bardzo ok

ceny przyzwoite dodatkowow jak powiedzialam ze mi zalezy na czasie to zrobili mi to blyskawicznie

poza tym bardzo mila obsluga - chyba nie da sie im nic zarzucic

na samo pozwolenie czeka sie do 60 dni no i w sumie chyba wczesniej niz przed uplywem tych 60 dni sie nie dostaje

tylke tylko ze zeby zlozyc papiery o pozwolenie na budowe trzeba zgromadzic najpierw setki innych papierow a zalatwienie kazdego trwa ...

my zaczelismy dokladnie rok temu i teraz w czwartek dopiero mamy dostac pozwolenie najpierw czekalismy na mapke 3 miesiace potem warunki przylaczenia, warunki zjazdu i milion innych rzeczy...

hey. ja zacząłem budować w Bochni przy ul. Grodeckiego w ubiegłym roku, teraz już wykonuje tynki. Projekt robiło mi biuro ARCHI PROJEKT - Kazimierza Wielkiego 11 (obok banku PKO i apteki Remedium) - załatwili wszystkie papiery, uzgodnienia i jak miałem gotowe pozwolenie na budowę to zadzwonili, że jest do odbioru :). Wszystko razem z pozwoleniem trwało 3 miesiące. Robiłem projekt razem z przyłączami i zjazdem tak że w takcie budowy myślałem wyłącznie o budowie a nie o papierach. Budowę prowadził mi Pan Zbyszek tel. 507 174 624 - żadnych problemów a dużo fachowych porad na budowę przyjeżdżał nawet podczas mojej nieobecności i kontrolował wykonawców, pomógł równiez zrobić kosztorys do banku. Murarzy miałem z Chronowa - niedrodzy ale tylko dzięki fachowości kierownika budowy uniknęłem poważnych błędów bo chłopaki - MURARZE nie do końca czują konstrukcje - teraz zresztą przeszli do innych ekip bo zdali sobie sprawę że na samodzielnego wykonawce się nie nadają. Ogólnie jest super w lecie możemy się wprowadzać.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam Wszystkich

Powoli rozglądam się za ekipą do stanu surowego, planuję początek budowy na jesień / dom około 400 m2, prosty, dach dwuspadowy, dwurodzinny /, lokalizacja - Rajsko koło Wieliczki, Swoszowic, czy ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę, samodzielną, myślącą. Będę wdzięczny za wszystkie informacje.

witam ponownie, moge pochwalic sie naszymi postepami w budowie.

przed sylwestrem zakonczylismy SSO, ekipe mielismy solidna, slowna a co najwazniejsze dobrzy fachowcy. to bylo szczegolnie wazne bo nasz dach do najlatwiejszych nie nalezal i kilka innych osob budujacych ten projekt mialo powazne problemy (lacznie z rozbieraniem wiezby dachowej)

caly dach (oprocz wiezby- ta byla ztrataku z iwkowej) zamawialismy w Lesia w Brzesku (obok biedronki). terminowi, terminy zaplaty mozna negocjowac, to co zostanie mozna oddac do rozliczenia.

czy ktos w naszych okolicach robi wentylacje mechaniczna z reku? czy za tym trzeba sie gdzies dalej rozgladnac?

• 4 weeks później...
  • 1 month później...