Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bochnia - Brzesko

basiekg

Recommended Posts

hello :D

Dołączamy do Was!!!

Będziemy budowac w Damienicach,narazie zbieramy papierki ,zeby złozyc wniosek na pozwolenie budowy.

Jesteśmy ciekawi waszych opini na temat ceny mapki projektowej,bo jest porażajaca w Bochni--1250 zł.

W innych rejonach Polski cena jest 2 razy niższa.

To tyle ,bedziemy siię odzywac co jakis czas .

Pozdrowienia

Witam,

W Brzesku mapka do celów projektowych 600zł, jak potrzeba dam namiary

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

W Brzesku mapka do celów projektowych 600zł, jak potrzeba dam namiary

W bochni jest zdecydowanie drozej ja po "znajomosci" placilam 1000 :(

my płacilismy za mapki w brzesku 650 zł :D :D i tak udało mi sie utargować 50 zł :wink: , a na pozwolenie to czekałam raptem 2 tygodnie :D :D :D zreszta wszystkie papierki poszły mi bardzo szybko i sprawnie

teraz mamy juz ekipe wybraną ,kierownika budowy oraz geodetę ,poza tym to za tydzien mąż leci do Polski i kupujemy juz materiały budowlane ,tyczymy nasz domek :D :D wiec juz zaczynamy pełna parą :wink: :D :D

Witamy ponownie i bardzo dziękuje za odpowiedzi!

Teraz to niestety przysłowiowa musztarda po obiedzie .

Mapka niestety zamówiona,obdzwonionych 5-ciu geodetów w Bochni i co --cena wszedzie ta sama ---1250zł.

wrrrrrrrrrr--jestem wściekła :evil:

Ciekawe jak z ceną adaptacji projektu w Brzesku?

Może bedzie taniej ,bo w Bochni na dziendobry 2500.

Dajcie jakies namiary na Brzesko :D :D

Witamy ponownie i bardzo dziękuje za odpowiedzi!

Teraz to niestety przysłowiowa musztarda po obiedzie .

Mapka niestety zamówiona,obdzwonionych 5-ciu geodetów w Bochni i co --cena wszedzie ta sama ---1250zł.

wrrrrrrrrrr--jestem wściekła :evil:

Ciekawe jak z ceną adaptacji projektu w Brzesku?

Może bedzie taniej ,bo w Bochni na dziendobry 2500.

Dajcie jakies namiary na Brzesko :D :D

witam dam ci namiary na naszego architekta super facet i wszystko szybko i sprawnie robi ,ja płaciłam w lipcu za adaptację 1600 złotych i moge ci całym sercem polecic tego architekta nazywa się Jarosław Biel tel: 48 604 436 924 ,jest oz z Brzeska :wink: :lol: :lol:

Ja za mapkę do celów projektowych w Bochni zapłaciłem 1200 na początku listopada, więc cena widzę wzrosła o 50 zł od tego czasu. Tak czy inaczej jest to nie halo płacić tyle za troszkę pomiarów i naniesienie kilku kresek w AUTOCAD.

:o :o dla mnie te ceny są chore bo ja płaciłam połowę mniej za mapki :o

• 2 weeks później...

Witam

Czy ktoś się orientuje jaka jest w miarę rozsądna cena za stan surowy otwarty domu jednorodzinnego parterowego z poddaszem użytkowym o powierzchni użytkowej 150m2 ? Mam już pewne wyceny od firm

(interesują mnie wyłącznie firmy budowlane) i nie jestem pewna czy propozycje są rozsądne?

Witam

Czy ktoś się orientuje jaka jest w miarę rozsądna cena za stan surowy otwarty domu jednorodzinnego parterowego z poddaszem użytkowym o powierzchni użytkowej 150m2 ? Mam już pewne wyceny od firm

(interesują mnie wyłącznie firmy budowlane) i nie jestem pewna czy propozycje są rozsądne?

W ubiegłym roku w moim przypadku dom ok. 140m2 cena 150tyś i nic mnie nie interesuje( tj. robota + maretiał) lecz wybrałem tańszy wariant i bawiłem się z załatwianiem wszystkiego i zaoszczędziłem ok. 20tyś. Tak więc jest nad czym się zastanowić.

Pozdrawiam

Witam

W ubiegłym roku w moim przypadku dom ok. 140m2 cena 150tyś i nic mnie nie interesuje( tj. robota + maretiał) lecz wybrałem tańszy wariant i bawiłem się z załatwianiem wszystkiego i zaoszczędziłem ok. 20tyś. Tak więc jest nad czym się zastanowić.

Pozdrawiam

Mam dokładnie taki dylemat jak piszesz. Za 150m2 powiedziano mi 160 tys (robota + maretiał) i faktycznie nic mnie nie interesuje. Firma wydaje się godna zaufania i profesjonalna, natomiast indywidualni murarze podają cenę ok 30 tys sama robota i reszta na mojej głowie. Muszę faktycznie to wszystko przemyśleć :) Dzięki za informację.

30 tys za robocizne to strasznie malo!!! napewno cena zawiera dach???

ja budowalam z ekipa murarzy zalatwianie materialow nie bylo trudne poprostu dogadalam sie ze skladaem i murarze dzwonili bezposrednio do skladu zeby im przywiezli to czego potrzebowali

w sumie na stan surowy otwary bez przylaczy wydalam 160 tys (domek 140 m + garaz) dachowka ceramiczna, wiezba impregnowana cisnienowo, fundamenty lane b20 wodoszczelne, strop porotherm zalany b25, kominy systemowe

wydaje mi sie ze taka firma jak sama calosc robi to bedzie chciala zminimalizowac koszty sami ci wybiora np folie na dach (ja wolalam wydac kilka stow wiecej i miec porzadna folie) sami kupia drewno (niekoniecznie impregnowane) pewnie do zalania stropu uzyja b15 itd

wybor kto organizuje prace ja czy firma to nie tylko koszty ale mozliwosc wplywania na jakosc materialow...

witam ,ja dopiero zaczęłam budowe ekipe mam od podstaw az po sam dach robią mi wszystko :D :D ,jak narazie dobrze sie sprawują ,a materiał juz czesc zamówilismy ,na fundamenty mamy kupione wszystko ,a reszte to się kupi pózniej częsc pustaków porotherm juz kuilismy teraz , :D :D ,o cenie domku ile mnie kosztował na razie nie moge powiedziec bo jestesmy na samy poczatku :roll: :wink: ale jak juz bedziemy miec cos wiecej to napisze

30 tys za robocizne to strasznie malo!!! napewno cena zawiera dach???

ja budowalam z ekipa murarzy zalatwianie materialow nie bylo trudne poprostu dogadalam sie ze skladaem i murarze dzwonili bezposrednio do skladu zeby im przywiezli to czego potrzebowali

w sumie na stan surowy otwary bez przylaczy wydalam 160 tys (domek 140 m + garaz) dachowka ceramiczna, wiezba impregnowana cisnienowo, fundamenty lane b20 wodoszczelne, strop porotherm zalany b25, kominy systemowe

wydaje mi sie ze taka firma jak sama calosc robi to bedzie chciala zminimalizowac koszty sami ci wybiora np folie na dach (ja wolalam wydac kilka stow wiecej i miec porzadna folie) sami kupia drewno (niekoniecznie impregnowane) pewnie do zalania stropu uzyja b15 itd

wybor kto organizuje prace ja czy firma to nie tylko koszty ale mozliwosc wplywania na jakosc materialow...

Również uważam że 30 tys za robociznę to mało i to razem z dachem oraz montażem czterech okien dachowych, ekipa jednak już jest zajęta :(

Myślę że zdecydujemy się z mężem na firmę budowlaną, która zajmie się wszystkim. Co do materiałów to otrzymaliśmy już drobiazgową wycenę od dachówki aż po gwoździe. Zajęło nam sporo czasu weryfikowanie rodzaju materiału gdyż zależy nam na ich dobrej jakości oraz na weryfikowaniu cen.

Wydaje się wszystko ok.

Dzięki za informację bardzo mi pomogła :)

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Witam, serdecznie kupie resztki po budowie (np. deski itp.) Prosze o informacje.

coś tam mam :) ale z gwożdziami jeszcze :) chyba odstąpię

rejon nowego brzeska :)

ale przyszedłęm tu po inny temat

wiem ze jest biała lista wykonawców ale szybko patrzyłem i nie znalazłem nikogo chyba

POTRZEBUJE DO OCZYSZCZALNI ŚCIEKÓW PRZYDOMOWEJ

ale kogoś mądrego - mam bardzo cięzkie warunki glebowe

podpowiedzcie, szukam kogoś spoza samego krakowa - poza krakowem jest troszką taniej

• 2 weeks później...

ja szukam kogos od wykonczeniowki takiego co solidnie robi ale nie zabija cenowo

moze ktos mial z kims takim od czynienia?? i jeszcze szukam kogos kto by zrobil schody, drzwi zewnetrzne i wewnetrzne

a jakby ktos mial namiary na solidne kuchnie to tez baaardzo prosze:)

resztki po budowie chetnie odstapie:)

• 3 months później...

Witam po dłuzszej nieobecności,

Więc tak ,pozwolenie na budowę dostalismy w kwietniu,cąła biurokracja łacznie z projektem zamknęla sie w kwocie 7500.

Niestety w związku z powodzią podnosimy fundamenty,

przez nasza działke przeszla woda o wysok.70 cm,naszczescie nie stała

dlugo ,na drugi dzien juz jej nie było.

Moze zostały komus deski do szalowania ,bedziemy potrzebowac ich duuuuzo-hehe,dajcie znac to dogadamy sie z ceną ,moze jakas stal? itp.

Zaczynamy w sierpniu,2 działki dalej buduje sie moja koleżanka ,więc bedzie miło,sąsiad ,który mieszka tu juz długo tez zapowiada sie byc ok ,skosil nam trawe w sobote bez problemu. To narazie tyle ,dajcie znac jak zostało wam cos z budowy,bede tu zagladac

pozdrowienia

• 1 month później...

Witam Wszystkich Budujących w okolicach Bochni,

Ja właśnie mam zamiar budować dom w Bochni na ulicy Kurów. W tym tygodniu mój Architekt ma złożyć WSZYSTKIE dokumenty o pozwolenie na budowę.Pewnie to potrwa 60 dni. Ekipę budowlaną mam już wybraną z opcją ,że to JA zaopatruję w materiał. Jestem na etapie poszukiwania jakiejś solidnej hurtowni budowlanej. Może macie jakieś namiary ? Szukam stali na zbrojenia i pustaków szalunkowych oczywiście w dobrych cenach. Jak coś macie dzięki za info.

Pozdrawiam wszystkich i na pewno będę aktywnie uczestniczył w tym forum.