Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bochnia - Brzesko

basiekg

Recommended Posts

Witam po dłuzszej nieobecności,

Więc tak ,pozwolenie na budowę dostalismy w kwietniu,cąła biurokracja łacznie z projektem zamknęla sie w kwocie 7500.

Niestety w związku z powodzią podnosimy fundamenty,

przez nasza działke przeszla woda o wysok.70 cm,naszczescie nie stała

dlugo ,na drugi dzien juz jej nie było.

Moze zostały komus deski do szalowania ,bedziemy potrzebowac ich duuuuzo-hehe,dajcie znac to dogadamy sie z ceną ,moze jakas stal? itp.

Zaczynamy w sierpniu,2 działki dalej buduje sie moja koleżanka ,więc bedzie miło,sąsiad ,który mieszka tu juz długo tez zapowiada sie byc ok ,skosil nam trawe w sobote bez problemu. To narazie tyle ,dajcie znac jak zostało wam cos z budowy,bede tu zagladac

pozdrowienia

Witam, mam doprzedania pozostałe po budowie 3 palety pustaków leier 30 i ok 200 szt stempli, rozdzielnice elektryczna (DZIERŻONIÓW - FARO) z 4 gniazdami 230V, i gniazda 3 fazowe dwa 32 A i jedno 16 A z kompletem zabezpieczeń, może słuzyc jako sam rozdzielacz do przewodu (przedłuzacza) lub moze stac w zabudowanej skrzynce na stałe która w komplecie tez chce sprzedać, jesli jest ktoś zainteresowany to przosze o informacje na emaila [email protected] (sprzedam tanio).

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to i ja sie zapisuję do tej grupy, co prawda jestem dopiero na wstępie papierologii ale z budową chcemy ruszyć w 2011r. Działkę mamy w Drwini i dzisiaj odebraliśmy wypis z planu zagospodarowania. Teraz zastanawiam się czy mapka u geodety czy zakup projektu? A jeśli geodeta to czy może przyjechać Pan z Brzeska czy to jakoś podlega terytorialnie i jestem skazana na geodetę z Bochni. Przepraszam za tak naiwne pytania ale jestem naprawdę zielona.

No to i ja sie zapisuję do tej grupy, co prawda jestem dopiero na wstępie papierologii ale z budową chcemy ruszyć w 2011r. Działkę mamy w Drwini i dzisiaj odebraliśmy wypis z planu zagospodarowania. Teraz zastanawiam się czy mapka u geodety czy zakup projektu? A jeśli geodeta to czy może przyjechać Pan z Brzeska czy to jakoś podlega terytorialnie i jestem skazana na geodetę z Bochni. Przepraszam za tak naiwne pytania ale jestem naprawdę zielona.

Witam,

Z tego co się orientuję to nie ma jakiegoś podziału na terytoria. Uważaj bo w Bochni biorą za to samo (mapkę do celów projektowych) około 1200 PLN. W Brzesku słyszałem jest o połowę mniej ale nie sprawdzałem bo już za późno :(