Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no to druga wersja, ulepszona o tyle,że jest dostęp do całej sekcji bocznej naraz. Ale jednocześnie korzystać ze swoich szaf byśmy już nie mogli.... Na przedniej szynie są dwa skrzydła z lustrami, na tylnej 3. Środkowe słupki szafy to rzeczy wspólne. Części osobiste sa po bokach. No i jak lepiej?

http://images26.fotosik.pl/278/6bfd52995282a784m.jpg

Cześć.

To co pisały dziewczyny o górnych półkach to prawda. Przy takim umieszczeniu na samej górze półek nie bedziesz korzystać z tego miejsca. Poprostu się nie dostaniesz tak wysoko i głęboko. Lepiej daj obszerne wnęki jak ta jedna a z pozostałych półek zrezygnuj.

a tak z innej beczki. Widzial kto może na żywo taką tapetę???

http://www.tapetender70er.de/gallery/images/709_gross.jpg

bardzo mi sie spodobała u sprzedawcy, ale wolalabym wiedzieć jakie ma w rzeczywistości kolorki :/

Witaj ! Wpadłam przypadkiem, od razu na ostatnią stronkę i zachwyciło mnie to zdjęcie - zarówno tapeta jak i makaroniki - gdzie można taką kupić?? (tapetę) i czy ktoś wie gdzie można nabyć takie makaroniki?? Widziałam na żywca w salonie meblowym i wyglądają przepięknie :D

Pozdrawiam !

witaj arcobaleno, milo,że do mnie wpadłaś :)

wszystko można znaleźć w internecie, na sklep z tapetami podawałam namiar.

http://www.magichome.com.pl/sklep/tapety/kolekcje_tapet

Makarony sa też w OBI, ja kupowałam na allegro, ale jednak lepiej zobaczyć na żywo. Moje są takie jakby frędzelki od firanek, a prawdziwe makaroniki są takie okrągłe, śliskie i błyszczące.I trochę cięższe niż te co ja kupiłam. Ale moje wiszą w kuchni i tam się nadają. To zdjęcie to oczywiście tylko inspiracja a nie moje wnętrze....

Mayland, dzięki za uwagi, ja myślałam,że łatwiej mi będzie coś poukładać jak będą półki, w końcu to jest 70 cm ten pawlacz. Chciałam tam, trzymać pościel itp. Mówisz, żeby nie dawać? W tym samym pokoju mam jeszcze pawlacz 50 cm i tam nie będę dawać półek.

donoszę że kolejny krok milowy uczyniony - zamowiliśmy dziś szafę. Ma być na koniec października..

Zostalo też zakupione lustro do przedpokoju i antyrama na plakat do kuchni., WYobrażacie sobnie jak bardzo sie kuchnia zmieniła??? Zupelnie inaczej to wygląda. I LEPIEJ!

u mnie jakoś słabo z wyobraźnią, więc czekam na nowe zdjęcie kuchni z plakatem :wink:

Onna... ale masz pięknie w pokoiku... ta tapeta nadaje fajnego uroku i nawet krzesełko dopasowane :) stylowo bardzo :)

Również jestem ciekawa plakatu w kuchni, gdzie zamawialiście?

My też właśnie zastanawiamy się nad jakimś zdjęciem/plakatem, bo mamy w kuchni 'łysą' ścianę. Jestem ciekawa jak to u Ciebie teraz wygląda :) :roll:

hehe, no to wlaśnie.

Futuro, już raz się tłumaczyłam,że to niestety nie mój pokoik i nawet nie moja tapeta :/ Ale miło że tak myśleliście :)

Myślałam o takiej na drzwi przesuwne do szafy, ale chyba szkoda obklejać całkiem nowa szafę, a czy za jakiś czas to nadal będzie takie "na czasie" to nie wiem. Póki co tą tapetę wymyśliłam do przedpokoju - mam tam wnękę głębokości 30 cm, szeroka 140, wysoka jakieś 2m. Mam już kupioną tapetę taki rudy w barokowe wzory i ze złotym, ale jakoś mi się odwidziała (kobieta zmienną jest) Ta ze srebrem bardziej mi się podoba, ale jeszcze to przemyślę. Bo mam jeszcze jedną wnękę do zagospodarowania - w sypialni nad łóżkiem...

Plakat zamawiałam na allegro ze sklepu eplakaty bodajże. Według mnie wygląda super - kuchnia była taka mdła, makarony czerwone trochę ją ożywiały ale ściana taka łysa. Teraz już nie jest łysa, i przy tych pluchach tak jakoś cieplej się zrobiło. Tylko że w Twoim dzienniku widziałam że raczej sie skłaniasz ku sepiom, a ja mam czerwone róże. Zastanawiam się jak to będzie wyglądać kiedy dojdzie jeszcze wisząca szafka, ale to już zobaczymy. Zawsze mogę plakat przewiesić do sypialni, tez będzie pięknie wyglądał. A zdjęcia już niedługo, tylko teraz odpoczywam po gotowaniu i obiadku i nie chce mi się sprzątać...

Ale ja pisałam dokładnie, zebyś patrzyła na opis :(

Najprostrzy sposób na to by wszystkie elementy pasowły do szafy to uwzglednienie wymiarów półek. Wymiary półek są podane w opisie bardzo dokładne. Zasada jest taka, jak pasuje półka to będzie pasował kazdy inny element przewidziany do danego rodzaju szafy. Dlatego oprzyj się na wymiarach półek bo nie jest ważny wymiar zewnętrzny szafki w wymiar wewnętrzny. Szafki wykonane z grubych boków będa zawsze szersze ale powinny trzymać rozmiary wewnętrzne.

Tutaj w opisie półek są podane dokładne ich wymiary i tych wymiarów nalezy sie trzymać. Szafa może być jedynie głębsza ale nie powinna być płytsza.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60121527

Szkoda, ze nie przeczytałas tam uwaznie. Ja dzisiaj montowałam u siebie dodatkowy kosz na bieliznę. Bez problemu, wszystko pasuje. Jeszcze dokupię jeden lub dwa takie kosze i szufladę na paski z przegrodami ale to może zaczekać więc pomalutku bedę uzupełniać.

hmmm, no facet też nie zareagowal jak mówilam że kosze mają 50tki. Może on zalożył że to do szafki 50tki i będzie dobrze... Mam sie z nim jeszcze spotkać na mierzeniu pawlacza, i myślę, że produkcja szafy na 20 października jeszcze nie poszla więc z nim to dogadam. Dziei za realkcję, chyba jeszcze da sie sprawę wyjaśnić.

A zdjęcie będzie, kuchnia mala, nie to co Wasze, więc ciekawa jestem Waszej opinii. teraz idziemy wieszać lustro w przedpokoju...