onna 15.05.2008 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 fotki będa w sobotę Mam nadzieję,że juz będzie wszystko po ludzku wyglądać... Rozglądam się za cykliniarzem, może udałoby się zrobić podłoge w jednym pokoju na niedzielę, wyschłoby i możnaby tam rzeczy przenieśc, żeby resztę zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.05.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 To jest najgorsze w remontach mieszkań Robienie wszystkiego na raty i przenoszenie bambetli z pokoju do pokoju. A jeszcze gorsze szukanie fachowca, który się zgodzi robić po kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 15.05.2008 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 no własnie nas czaka szukanie takiego fachowaca do parkietu... Ale możemy wziąć dwóch fachowców - jego strata jak zamiast zarobić za 50 m2 zarobi za 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.05.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Spróbuj pogadać tak, żeby wpadł między robotami - coś im się czasem omsknie, przesunie, jak się umawiają to też biorą poprawkę parę dni między jedną a drugą robotą Czasem się uda - ja tak miałam, ale u mnie wszystko naraz robił, poza jednym kawałkiem w garderobie, co go potem sama szlifierką zwalczyłam Ale i tak na 35 m trudno było znaleźć chętnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 16.05.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 u mnie się nie da naraz, dlatego chcę zrobić część przed jakims wolnym dniem. Muszę gdzieś meble schowac. Potem z kolei przywioza sprzęty do kuchni, bedzie jeszcze więcej rzeczy....ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 17.05.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 o jaaaaaa ale western chyba nie na moje nerwy takie prace będę zaglądać by śledzic efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 fotki będa w sobotę Mam nadzieję,że juz będzie wszystko po ludzku wyglądać... Rozglądam się za cykliniarzem, może udałoby się zrobić podłoge w jednym pokoju na niedzielę, wyschłoby i możnaby tam rzeczy przenieśc, żeby resztę zrobić... SOBOTA!!! FOTKI CHCEM! Dzień doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.05.2008 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 dziń dybry. zwątpiłam, wysłałam dziś małżona, bo ja nie mam siły tego oglądać. Wczoraj nerwy mi zżerało jak pan elektryk wkuwał się w ścianę z kominem, żeby skrzynkę prądową podtynkową zamontować. Zrobił dziurę jak A3 prawie :/ do komina.... Nie wiem czy dziś będa zdjęcia - jeśli wyłożą płytami cala łazienkę to będą, jeśli nie to poczekam. Niespodzianka numer ileśtam - nie ma płytek do kuchni. Ponoć ich nie produkują. Może to i lepiej, nie bylam do nich specjalnie przekonana, ale teraz koncepcja już jakotako ustabilizowana upada nam. Albo lecimy po próbnik mebli - bo do tamtych płytek pasowało, albo wybieramy "na czuja". Chyba będzie to drugie, jak sie uda to od początku będziemy się nad kolorem mebli zastanawiać. Pan od mebli już czeka żeby pomierzyć i zacząć robić - ale ten przynajmniej jest sympatyczny i pomocny. Wczoraj sie przypadkiem załapaliśmy na imprezkę, co mi humor poprawilo i postanowiłam dziś sie wybrac na targi zdrowia i urody A małża napuszczę na robotników. Syf taki zrobili w jedynym nieruszanym pokoju,że trzeba towarzystwo pogonić - nawet nie ma miejsca żeby szafe przestawić, bo całą wolną podłogę zasłali narzędziami i swoimi ciuchami. A parapety kubkami po kawie (nie myją bo po co....) A wiadro, które stało pod kranem i napełniło się wodą stoi od tygodnia przykryte pokrywką. Wzbogaciło się o jakies śmieci typu puszka po piwie, więcej nie zobaczyłam, bo tej pokrywki lepiej nie podnosić. W tym tygodniu zarządzam sprzątanie tego bajzlu pod pretekstem przenoszenia tam rzeczy. Koniec demolki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 I słusznie, gonić towarzystwo od początku Ci moi to nawet sprzątali sobie bardzo ładnie, narzędzia myli codziennie i układali w rządku, ale mieszkali na miejscu, spali w mniejszym pokoju. Ale kulturalnie im przypominałam: "panowie, może byście tak sobie okno otworzyli", bo smród taki, że się bałam, że mi w ściany powłazi - 4 chłopa fizycznych w jednym pokoiku 13 m2 A elektryk, jak mi wkuł nową skrzynkę, to początkowo myślałam, że padnę trupem Mówił mi, że będzie "trochę większa" - no, OK, miałam zamiar ją schować pod lustrem lub obrazkiem. Jak zobaczyłam, to stwierdziłam, że muszę chyba Panoramę Racławicką pożyczyć do zasłonięcia potwora Ale już się przyzwyczaiłam, tylko dalej nie mam odpowiedzialnego obrazka w to miejsce - bo ten planowany wcześniej, trzeba by mocno domalować Więc głowa do góry - to dopiero początek, brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.05.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 no i znów mnie kobieta straszy..... Ja mam nadziejęże to już ku końcowi będzie zmierzać - bo do skucia zostało tylko miejsce pod przewody kablówkowe itp w przedpokoju i kawałek tynku pod piecykiem - dopiero dziś spuścili z niego wodę - jak mi małż powiedzial to już spokojnie nie spaląm - 50 litrów mogło wyplynąc w każdej chwili... Zobaczymy czy powieszą dziś ten piecyk(bolier jak to oni mowią) w miejscu przeznaczenia... Przy okazji sobie przypomnialam,że miał dziś być facet od mierzenia drzwi i chyba zapomnial czy coś . ON mial dzwonić i go molestować w tej sprawie... A ja mam jeszcze pytnie - może kojarzy Wam sie jakaś jasna podłoga która będzie pasowała do mojej kuchni???? Szafki planujemy we wzorze "limba" to takie prążki poziome drobne. W poziome prążki delikatniejsze trochę sa tez plytki na ścianie - inverno. No i podłoga pasowałaby już chyba bez prążków, a tu jak na zlośc to co znajduję w prążki :/ Może w salonie będa mieli Gabesa, moze cos sie zmeinilo od tamtego czasu gdy go szukałam ..... To byl jeden z typow. może jeszcze meksyk.. Dobrze że tam można zdjąć płytkę z półki i sobie coś dobrać, mam nadzieję że dobiorę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Oj, nie chciałam straszyć Wręcz przeciwnie Chciałam powiedzieć, że to wszystko normalne na tym etapie Oszczędzaj nerwy - choć wiem, że łatwo mi tak teraz mówić Ale przynajmniej się staraj - nic złego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.05.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 no nic to, jedziemy szukac płytek. Jak będzie co pokazywac to może wieczorem fotki wrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 To na razie Ja się zaraz biorę za sprzątanie Wolałabym jakichś płytek poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.05.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 no niestety, żadnych pięknych zdjęć jeszcze nie ma Dziś panowie się nie popisali, położyli tylko ze dwie płyty, skuli ostatni chyba kawałek tynku i wykuli dziury pod ceownik, na którym ma zawisnąć piecyk./ Mogę pokazać efekty działalności pana elektryka - prawie skrzynka rozdzielcza: http://images31.fotosik.pl/255/5ff2fd13d4659db7.jpg http://images26.fotosik.pl/215/8f9d099a43ddb912.jpg i hydraulika- zamontowana bateria podtynkowa: http://images29.fotosik.pl/214/4d6e4f99df8a427f.jpg kawalek ścianki k-g w kuchni: http://images26.fotosik.pl/215/67a10834b967ce7c.jpg i miejsce na drzwi do kuchni - kaseta przez nas postawiona, tak na próbę http://images24.fotosik.pl/215/9d4b74506afdc24c.jpg KIEDY TO ZACZNIE NORMALNIE WYGLĄDAĆ??? Nasza sypialnia została pomalowana raz (kiepsko, może po kilku razach będzie ładniej) Wybralam taką zlamaną biel,że yslalam,że to biały. Dopiero po porównaniu z bialą ścianą w innym pokoju widać że to takio śmietankowy kolorek. I ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Jeszcze trochę i zacznie... normalnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.05.2008 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 dzis autentycznie mialam już kryzys. I jeszcze to szukanie płytek - jak sensowna kolorystycznie to rozmiarowo bez sensu. Czy ten facet nie mógl nam powiedzieć od początku że nie będzie tych płytek? byśmy szukali innej koncepcji z rozmiarami na ścianę. a tak to kiszka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 A jakiego rozmiaru szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 17.05.2008 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 mam na ścianie mieć na szerokość 36 cm, ponieważ będa opisywane przeze mnie pasypo ścianie i po podlodze wypadaloby,żeby te podłogowe były zbliżóne w rozmiarze. Ścienną myśleliśmy troszkę przyciąć, może nie będzie to strasznie widoczne. A na podłodze widac by było jak nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.05.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 36 to tubądzin robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 18.05.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 no własnie Tubądzin mamy na śćcianę (chyba że nie mamy...) ale podłogi też robią 36??? Zaraz sprawdzę... a wogóle dzień dobry. Dziś odpoczywamy (głównie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts