Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Spróbuj pogadać tak, żeby wpadł między robotami - coś im się czasem omsknie, przesunie, jak się umawiają to też biorą poprawkę parę dni między jedną a drugą robotą :roll: Czasem się uda - ja tak miałam, ale u mnie wszystko naraz robił, poza jednym kawałkiem w garderobie, co go potem sama szlifierką zwalczyłam :roll: Ale i tak na 35 m trudno było znaleźć chętnego :-?

fotki będa w sobotę :D Mam nadzieję,że juz będzie wszystko po ludzku wyglądać...

Rozglądam się za cykliniarzem, może udałoby się zrobić podłoge w jednym pokoju na niedzielę, wyschłoby i możnaby tam rzeczy przenieśc, żeby resztę zrobić...

SOBOTA!!! FOTKI CHCEM! :lol: :lol: :lol:

Dzień doberek :wink:

dziń dybry.

zwątpiłam, wysłałam dziś małżona, bo ja nie mam siły tego oglądać. Wczoraj nerwy mi zżerało jak pan elektryk wkuwał się w ścianę z kominem, żeby skrzynkę prądową podtynkową zamontować. Zrobił dziurę jak A3 prawie :/ do komina....

Nie wiem czy dziś będa zdjęcia - jeśli wyłożą płytami cala łazienkę to będą, jeśli nie to poczekam.

Niespodzianka numer ileśtam - nie ma płytek do kuchni. Ponoć ich nie produkują. Może to i lepiej, nie bylam do nich specjalnie przekonana, ale teraz koncepcja już jakotako ustabilizowana upada nam. Albo lecimy po próbnik mebli - bo do tamtych płytek pasowało, albo wybieramy "na czuja". Chyba będzie to drugie, jak sie uda to od początku będziemy się nad kolorem mebli zastanawiać. Pan od mebli już czeka żeby pomierzyć i zacząć robić - ale ten przynajmniej jest sympatyczny i pomocny.

Wczoraj sie przypadkiem załapaliśmy na imprezkę, co mi humor poprawilo i postanowiłam dziś sie wybrac na targi zdrowia i urody ;) A małża napuszczę na robotników. Syf taki zrobili w jedynym nieruszanym pokoju,że trzeba towarzystwo pogonić - nawet nie ma miejsca żeby szafe przestawić, bo całą wolną podłogę zasłali narzędziami i swoimi ciuchami. A parapety kubkami po kawie (nie myją bo po co....) A wiadro, które stało pod kranem i napełniło się wodą stoi od tygodnia przykryte pokrywką. Wzbogaciło się o jakies śmieci typu puszka po piwie, więcej nie zobaczyłam, bo tej pokrywki lepiej nie podnosić. W tym tygodniu zarządzam sprzątanie tego bajzlu pod pretekstem przenoszenia tam rzeczy. Koniec demolki!

I słusznie, gonić towarzystwo od początku :lol:

Ci moi to nawet sprzątali sobie bardzo ładnie, narzędzia myli codziennie i układali w rządku, ale mieszkali na miejscu, spali w mniejszym pokoju. Ale kulturalnie :wink: im przypominałam: "panowie, może byście tak sobie okno otworzyli", bo smród taki, że się bałam, że mi w ściany powłazi :evil: - 4 chłopa fizycznych w jednym pokoiku 13 m2 :x

A elektryk, jak mi wkuł nową skrzynkę, to początkowo myślałam, że padnę trupem :lol: Mówił mi, że będzie "trochę większa" - no, OK, miałam zamiar ją schować pod lustrem lub obrazkiem. Jak zobaczyłam, to stwierdziłam, że muszę chyba Panoramę Racławicką pożyczyć do zasłonięcia potwora :o :lol: :lol: :lol: Ale już się przyzwyczaiłam, tylko dalej nie mam odpowiedzialnego obrazka w to miejsce - bo ten planowany wcześniej, trzeba by mocno domalować :roll:

Więc głowa do góry - to dopiero początek, brrr... :wink:

no i znów mnie kobieta straszy..... Ja mam nadziejęże to już ku końcowi będzie zmierzać - bo do skucia zostało tylko miejsce pod przewody kablówkowe itp w przedpokoju i kawałek tynku pod piecykiem - dopiero dziś spuścili z niego wodę - jak mi małż powiedzial to już spokojnie nie spaląm - 50 litrów mogło wyplynąc w każdej chwili...

Zobaczymy czy powieszą dziś ten piecyk(bolier jak to oni mowią;)) w miejscu przeznaczenia...

Przy okazji sobie przypomnialam,że miał dziś być facet od mierzenia drzwi i chyba zapomnial czy coś . ON mial dzwonić i go molestować w tej sprawie...

A ja mam jeszcze pytnie - może kojarzy Wam sie jakaś jasna podłoga która będzie pasowała do mojej kuchni???? Szafki planujemy we wzorze "limba" to takie prążki poziome drobne. W poziome prążki delikatniejsze trochę sa tez plytki na ścianie - inverno. No i podłoga pasowałaby już chyba bez prążków, a tu jak na zlośc to co znajduję w prążki :/ Może w salonie będa mieli Gabesa, moze cos sie zmeinilo od tamtego czasu gdy go szukałam ..... To byl jeden z typow. może jeszcze meksyk.. Dobrze że tam można zdjąć płytkę z półki i sobie coś dobrać, mam nadzieję że dobiorę....

Oj, nie chciałam straszyć :lol: Wręcz przeciwnie :lol:

Chciałam powiedzieć, że to wszystko normalne na tym etapie :wink:

Oszczędzaj nerwy - choć wiem, że łatwo mi tak teraz mówić :wink: Ale przynajmniej się staraj - nic złego się nie dzieje :lol:

no niestety, żadnych pięknych zdjęć jeszcze nie ma :( Dziś panowie się nie popisali, położyli tylko ze dwie płyty, skuli ostatni chyba kawałek tynku i wykuli dziury pod ceownik, na którym ma zawisnąć piecyk./ Mogę pokazać efekty działalności pana elektryka - prawie skrzynka rozdzielcza:

http://images31.fotosik.pl/255/5ff2fd13d4659db7.jpg

http://images26.fotosik.pl/215/8f9d099a43ddb912.jpg

i hydraulika- zamontowana bateria podtynkowa:

http://images29.fotosik.pl/214/4d6e4f99df8a427f.jpg

kawalek ścianki k-g w kuchni:

http://images26.fotosik.pl/215/67a10834b967ce7c.jpg

i miejsce na drzwi do kuchni - kaseta przez nas postawiona, tak na próbę;)

http://images24.fotosik.pl/215/9d4b74506afdc24c.jpg

KIEDY TO ZACZNIE NORMALNIE WYGLĄDAĆ???

Nasza sypialnia została pomalowana raz (kiepsko, może po kilku razach będzie ładniej) Wybralam taką zlamaną biel,że yslalam,że to biały. Dopiero po porównaniu z bialą ścianą w innym pokoju widać że to takio śmietankowy kolorek. I ładnie :)

dzis autentycznie mialam już kryzys. I jeszcze to szukanie płytek - jak sensowna kolorystycznie to rozmiarowo bez sensu. Czy ten facet nie mógl nam powiedzieć od początku że nie będzie tych płytek? byśmy szukali innej koncepcji z rozmiarami na ścianę. a tak to kiszka ....

mam na ścianie mieć na szerokość 36 cm, ponieważ będa opisywane przeze mnie pasypo ścianie i po podlodze wypadaloby,żeby te podłogowe były zbliżóne w rozmiarze. Ścienną myśleliśmy troszkę przyciąć, może nie będzie to strasznie widoczne. A na podłodze widac by było jak nie wiem.