Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no wlaśnie wiem że nie ma. Ale ta trama byłą 33,3 i tyak już wyliczyliśmy że może być... A jaka nam sie coś spodobalo innego to 30 :evil:

chodzzi o to że w przestrzeni między listwami ma się "coś" zmieścić - kuchenka, szafka 70 lub okap.... i tak kombinujemy od nowa. 33,3 x 2 plus diwie listwy po 3 dawało jakiś 73 cm, uznaliśy że OK Ale 30 to już za mało, jeśłi chcemy okap 90 (ze szkłem mial być metalem by się mieścił w listwie - to zresztą bylo jeszcze do przemyślenia. choroba, na dodatek nie ma płytek w kolorze jasnym który nie będzie żółtawy.. A jak sa to cholernie drogie

sama sobie odpowiadam.....

pojechaliśmy dziś do OBI rzucić okiem na plytki. WYnik jest taki,że mamy dylemacik i prosimy o rozstrzygnięcie ;)

damasco wanilia:

czy Stargres rovigo:

ten stargres taki bardziej maskujący i troszkę taki khakowaty, ale mi osobiście damasco się bardziej podoba. A jak Wam???

Tu już nawet nie chodzi o to, czy myć codziennie, czy co 2, 3 czy 5 dni. Chodzi o to, że maskujące myjesz i zapominasz - niemaskujące trzeba jeszcze wypolerować i cackać się, żeby po tym myciu ślady nie zostały, bo wygląda jak nieumyte :-?

osz kurcze, no, to mamy problem...

jak wybiore ladniejsze będe kląć że niepraktyczne, jak wybiore praktyczne to będe żałować że mogły być ładniejsze ;)

a jak z ta listwą? To co znaleźliśmy w OBI to jakiś plastik z aluminium, nasza ma być sama brązowa, chyba żebyśmy zasZaleli i kupili taką stalową - nawet fajnie to wygląda....

wydaje mi sie że kolor lepszy ten wanilia.... no i do mebli może też kolorystycznie...

te co zamawialiśmy wcześniej byy żółtawe trochę i jakoś przeżyłam ;) trzeba po prostu kupić i już....

Listwa mi się podoba :lol:

Ale z tym klęciem to jeszcze może być tak, jak u mnie było. Płytki do kuchni też z łapanki, bo do końca prawie koncepcji nie miałam i w końcu znalazłam takie maziate. Niespecjalnie byłam do nich przekonana, a teraz się cieszę jak głupia, że mnie nie naszło na jakieś śliczniejsze :lol: Muszę naprawdę mocno uświnić tę podłogę, żeby cokolwiek na niej było widać - a te na ścianie myję w zasadzie tylko z przyzwyczajenia, bo plamy jeszcze na niej nie dostrzegłam żadnej :lol: :lol: :lol:

małż wziął to na siebie i zamowił stargres ;)

Jak mi sie będa kłócic z meblami to wezmę i kupię drugie za wlasne kieszonkowe ;)

dziś ruinantorzy poczynają sobie samopas, bo pracuję i nie wiem czy dam rade tam podjechać... To chyba pierwszy dzień kiedy będa calkiem sami... a na dodatek mają zrobić jakies poważniejsze rzeczy jak podwieszenie boilera, zabazpieczenie komina i równanie ścian... Trzymajcie kciuki za moje nerwy...

małż wziął to na siebie i zamowił stargres ;)

Jak mi sie będa kłócic z meblami to wezmę i kupię drugie za wlasne kieszonkowe ;)

Czy małż czytał naszą dyskusję i wybrał wersję praktyczną? ;) Może się okaże, że będą bardzo dobrze pasować i zaoszczedzisz na kieszonkowym :)

Powodzenia w pracy - skup się na pracy twórczej to choć na chwilę zapomnisz o remoncie. :)