DarioAS 24.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 no to hej... ale temat poruszony dogłębnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 no to hej... ale temat poruszony dogłębnie... Niejeden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 24.05.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Moge... Tak czy inaczej roznych maseczek do wlosow, peelingow, pierdolek mam mase, a taka plaska szafka nad wanna moze to wszystko pomiescic. Nie bardzo mam to gdzie chowac, a w tym miejscu akurat szafka najmniej zagraca. Domyślam się, że tu nie chodziło o dwie buteleczki ale ja to praktyczna jestem i lubię łączyć przyjemne, czy ładne z pożytecznym. A jak już część przelejesz to szafka na resztę drobiazgów może być mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Moge... Tak czy inaczej roznych maseczek do wlosow, peelingow, pierdolek mam mase, a taka plaska szafka nad wanna moze to wszystko pomiescic. Nie bardzo mam to gdzie chowac, a w tym miejscu akurat szafka najmniej zagraca. Domyślam się, że tu nie chodziło o dwie buteleczki ale ja to praktyczna jestem i lubię łączyć przyjemne, czy ładne z pożytecznym. A jak już część przelejesz to szafka na resztę drobiazgów może być mniejsza Przelewam, przelewam. Wszystkie plyny do kapieli mam poprzelewane. Tylko nie chce, zeby moja polka kolo wanny przypominala skup butelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 24.05.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 bry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 bry wieczór Dobry, dobry. Pieknie Ci sie watek rozwija, choc niekoniecznie na temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 24.05.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 etam, każdy temat można sprowadzić na odpowiednią ścieżkę A w domu już zaczyna jakoś wyglądać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 24.05.2008 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 a skoro juz pokazałam moją ukladankę to moje plytki do kuchni ostateczne (no jeszcze nie położone więc wszystko może sie zmienić znagła;) http://images34.fotosik.pl/264/336d0f284476066d.jpg http://images31.fotosik.pl/263/00cea251a03a4c1f.jpg próbowałam ulozyc te plytki w jednymkierunku - widzę że trzeba będzie pokombinować z wzorem, myślicie że da sie ułożyc jakiś wzó? CHyba ważne w która stronę sie plytki układa???? a zrobilam jeszcze fotkę mojego zestawu do lazienki: http://images30.fotosik.pl/219/5b7b1a1faccbc7c7.jpg a wogóle to dziś mialam pomalowac drzwi z sypialni do saloniku... chciałam przyrownać schodzącą farbę - efekt był taki: http://images27.fotosik.pl/218/1a79e8545f011d2f.jpg farba zaczzęła odlazić platami, pozostalo wziąć szpachelkę i zdzierać. Kilka kolorów w odkrywce jest. Popróbowałam tez z drugimi drzwiami i zrobilam probę specyfiku do usuwania starej farby. Usuwa świeższe warstwy, trzebaby to chyba robic kilka razy po odkopywaniu kolejnych warstw. możliwe też że za cienką warstwę połozyłam. W każdym razie dziala choć nie natychmiast na wszystko. Może będę miała piękne drzwi jak popracuje trochę nad nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 24.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 próbowałam ulozyc te plytki w jednymkierunku - widzę że trzeba będzie pokombinować z wzorem, myślicie że da sie ułożyc jakiś wzó? CHyba ważne w która stronę sie plytki układa???? Te płytki mają chyba jakiś niby wzór, który w jedną stronę chyba powinien iść - o ile ja to dobrze na zdjęciu widzę. Warto im się dobrze przyjrzeć, bo znam taka łazienkę gdzie płytki były niby bez wzoru, a już na ścianie okazało się ze jeden róg jest ciemniejszy na każdej płytce. Przy układaniu nie zostało to uwzględnione i wygląda tak sobie. Popróbowałam tez z drugimi drzwiami i zrobilam probę specyfiku do usuwania starej farby. Usuwa świeższe warstwy, trzebaby to chyba robic kilka razy po odkopywaniu kolejnych warstw. możliwe też że za cienką warstwę połozyłam. W każdym razie dziala choć nie natychmiast na wszystko. Może będę miała piękne drzwi jak popracuje trochę nad nimi To może najpierw szpachelką, a co się nie da dokończyć specyfikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Dopiero zaczelas, a juz plytki kladziesz. Zazdroszcze . I gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 24.05.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 andulka, wlasnie tak zamierzałam zrobić, tylko że po specyfiku i tak trzeba szpachelką zdjąć taką fajną pomarszczoną waarstwę. A jest dużo latwiej niż zdzierać na sucho. Tylko ze specyfik trochę kosztuje i chyba ekonomiczniej jest sie pomęczyć najpierw. Ale mam jeszcze jeden pomysł w zanadrzu - pozyczyc z pracy od gospodarczych taką opalarkę elektryczną i napu scić małża z zabawką na te drzwi. może tak atwiej zejdzie, podobno nie trwa to długo i nie jest trudne. Trzeba będzie na szyby i ściany uważac ale może sie uda. Ale te ekperymenty to dopiero w przyszłym tygodniu.. malgooś, ale ja jeszcze ni kładę płytek, tak je sobie na podlodze poukłądałam. I zaczęłam mieć wątpliwości co do pomysłu ze ścieżynka między paskami... Kupiliśmy płytki podłogowe do inverno (taka będzie na ścianę) z zamiarem pocięcia na paski szerokości 3 cm i wstawienia ich jako listwę. Ale to inverno takie jaśniejsze jest w odcieniu brązu niż to co w łazience - fiji. i tak się zastanawiam czy da odpowiedni efekt. nie mogłam zrobić zdjęcia bo nie jest jeszcze pociete a cała płytka nie wygląda tak samo jak pasek... mowię że nie kładę, ale gwoli scisłości kladzenie płytek zapowiedziane na przyszły tydzień - wtorek-środa... jakoś tak. dobrze bo we wtorek moge nadzorować prace Jeszcze musz aściany wykończyc a juz o plytkach myślą, ten moj remont to taki wszystko naraz i szybko, aż sie boję żeby nie za szybko. Wiadomo, robota musi swoje odleżeć Aaaaa, byl dziś pan od drzwi i obiecal drzwi na przełom maja/czerwca. Ten od mebli mam nadzieję że też sie odezwie, będzie mógl pomierzyć i zacząć robić. a jeszcze co do garderoby -nie podjęliśy się robić sami. Drzwi przesuwne musimy mieć spore, nie wyobrażam sobie żeby je samemu wieźc a potem montować.... można zrobić samemu półki i drzwi zamówić, ale jak wyliczyłam sobie mniej więcej najtańsze płyty z OBI to wyjdzie chyba niewiele taniej niż nam np w Indeco wyliczono. Dla paru stóek męczyć się i drżeć o efekt (a to mam pewnośc czy równe wyjdą rodzinnymi siłami stawiane???) to już chyba tu wolę dopłacić i mieć elegancką szafę . W indeco robią z płyty takiej samej jak korpusy a nie z tej najprostszej białej. A może stolarz, ten od kuchni zrobi nam to taniej??? zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2008 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 dzień dobry... w południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.05.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2008 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 i jak tam , lepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2008 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 szukam własnie plytek na kawalek przy wejśćiu. Jakies ciemne, może takie imitujące drewno? Ty chyba jeste sprzeciwniczką imitacji??? Ale może pamieasz jakies.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.05.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Właśnie na wnętrzach ożywiono wątek o takich płytkach - tam popatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2008 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 a tam byłam.osobiście na zywo widziałam legno carbone i wydaje mi się wystarczająco ciemne. Spodobało mi się tez to co imituje parkiet przemysłowy, ale zanim zmienimy podłogi byloby w przedpokoju pstrokato - normalnie mamy parkiet w jodełkę... chyba że się uda w miarę szybko kupić wykładzinę na przedpokoj, ale we wnękach do pokoi i tak zostanie parkiet. chyba taki dechowy najlepszy, no chyba żeby jeszcze taki:http://www.galeriadom.pl/plytki-ceramiczne/plytka-podlogowa-parkiet-806-orzech-ceramika-gres-ceramikaszukam czegoś niedrogiego i dostępnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.05.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Wykładziny nie dawaj przy wejściu, chyba że ją będziesz wymieniać często (co przy wykładzinie jest możliwe). W korytarzu przy wejściu, do wysokości drzwi do łazienki włącznie, dałabym płytki - to miejsce jest najbardziej narażone na uszkodzenia i wilgoć Na reszcie korytarza możesz zostawić parkiet - tylko wtedy raczej unikałabym płytek imitujących drewno Ja bym dała te same płytki, co w kuchni na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2008 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Olga w tym sęk że ja mam najpierw kuchnię potem łazienkę. Drzwi od kuchni będza jakiś metr-1,5 od wejścia i na tym odcinku tylko chciałabym dać plytki, żeby buty zdjąć zabłocone np. a wyklądzinę już tam gdzie zostanie parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts