Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

się wczytują:/ Myślę że za jakieś 15 minut, chyba że zdecyduję w międzyczasie pójśc się myć. JA też spalam dwie godziny....

Ania ja wogóle Ciebie podziwiam (choć to niedobre słowo bo trochę w tym i niepokoju o Ciebi) że tak szalejesz z pracami fizycznymi. Może powinnaś się do fotela przywiązać trochę czy coś....

a przy okazji ... znaleźliśy płyte która chyba nam podpasowala wreszcie, tylko nie wiem jakie opinie o tym producencie w kwestii plyt...

ma 70 cm szerokości, 5 palników i nie jetst jakaś strasznie droga, ale jak nam sie spodoba to już zostanie na dlużej ;) Ta co widzieliśy miala takie jakby żeliwne ruszty, choć nie jestem pewna czy żeliwne bo chropowate lekko były ale nie ciężki. Czy takie moga być emaliowane? (W opisie jest podstawowa wersja z emalią) Tak to wygląda:

http://www.skapiec.pl/site/cat/328/comp/99089_cena_/

hej hej jeszcze chwilka to może opis zrobię.

Najpierw rzut na ścianę z płytkami - kolor trochę chyba w rzeczywistości jest jaśniejszy ale najfajniejsze sa takie blaski i odblaski - dziś odkrylam,że nie tylko blyszczące pod światło kwiatki ale tez takie jakby złotawo-miedziane tam są. No i wypukle matowe i perłowe, zdjęcie tego nie oddaje w żaden sposób.:

http://images34.fotosik.pl/268/3555725bce06000d.jpg

Listwa dla tych co byli ciekawi - lepsze zdjęcia będa jak już będzie wszystko, teraz ona odbija trochę zielony kartongips.

chyba całkiem niezłe, jak myślicie? Lepiej niż plastikowe...

No i robiłam dziś przymiarki kolorystyczne, bo przywieziono płytki do kuchni. Wzięliśmy kawałek frontu od stolarza.. Nie jestem do końca przekonana do tego koloru, jeszcze jaśniejszy bym chyba chciała... albo ten całkiem czekoladowy co go jako blat tu uzyłam - będzie jakis bardziej paskowany i się zastanawiam jak to wyjdzie przy podłodze która tu wygląda trochę jak jakieś piaskowce.... Ale logiki w jej ulożeniu nie miałam siły dziś szukać....

No i jeszcze przymiarka blatu do plytek w łazience - jest taki brązowoszary, płytki na podlodze sa ciemniejsze ale tez mają raczej chłodny odcień iwięc chyba sie zgra. tylko że ten blat taki rowkowany jest . Wyszło na to ze wszystko mam prążkowane :o

http://images32.fotosik.pl/268/448fd403deeeb8e5.jpg

Zapakować w kaftan :lol: :lol: :lol:

Witam :wink:

chyba bym zgłupiała z nudów w tym kaftanie...

ja ciągle coś robię..

a jak nie robię, to też robię, bo wtedy tylko jem...

i jem i jem...

to juz wole robić coś innego, bo potem taka nażarta jestem, że oddychać nie mogę... :-?

:lol: :lol: :lol:

Przepraszam, że się śmieję :oops:

Jak nie kaftan, to może za nogę i do kaloryfera? Książka, komputer, te rzeczy... :roll:

Zapakować w kaftan :lol: :lol: :lol:

Witam :wink:

chyba bym zgłupiała z nudów w tym kaftanie...

ja ciągle coś robię..

a jak nie robię, to też robię, bo wtedy tylko jem...

i jem i jem...

to juz wole robić coś innego, bo potem taka nażarta jestem, że oddychać nie mogę... :-?

:lol: :lol: :lol:

Przepraszam, że się śmieję :oops:

Jak nie kaftan, to może za nogę i do kaloryfera? Książka, komputer, te rzeczy... :roll:

książki to zbyt statyczne zajęcie...

komputer...

cóż wieczrem odbywam z mężem regularne walki o miejsce przy monitorze...

zazwyczaj wygrywam :wink: ........

a co inne może wchodzić w grę???

:lol: :lol: :lol: :lol:

Onna, płyta fajna - dobrze ma kurki umiejscowione. Ja bym się tylko zastanowiła nad rusztami - one mają b. duże otwory w środku, tzn. trzeba postawić odpowiednio duży garnek - dla mnie to było ważne, żeby te ruszty się schodziły na środku palnika, nie wiem, jak dla Ciebie :roll:

Faktycznie, same paski i prążki :wink: ładne te płyteczki z kwiatkami, widziałam na żywo, faktycznie zdjęcie nie oddaje tego co w nich najładniejsze :roll:

ja bym w kuchni widziała do tych pasków podłogowych ciemne fronty...

ale to mój gust, a każdy ma swoje spojrzenie na takie rzeczy :wink:

malgoś, ale pierwotna wersja jest : jasne fronty, ciemny korpus i blat. Jak dla mnie nie bylo dużego wyboru i blat byłby trochę taki pasiasty, coś podobnego do zebrano tylko mniej kolorowe czarny z brązem . Trudno to opisać zwlaszcza że już dobrzze nie pamiętam ;)

Żonka sie chwali listwą na słupku a mnie prawie krew zalała jak się mu bliżej przyjżałem... Listwa ma specjalny rant za który powinny zachodzic płytki - ani jedna nie zachodzi! Ale to drobny szczegół, najlepsze jest to że na wysokości ok 140 cm grzebkom się udało poszerzyć słupek o ponad pół centymetra co widać gołym okiem a płytki siłą rzeczy się rozjeżdżają... jakoś tak nie zwrócili uwagi że coraz szersze muszą docinać :evil:

Szef już się ode mnie nasłuchał i jutro mają to wszystko rwać i kleić na nowo. To tak żeby nie było że nam to płytkowanie idzie bez problemów...

malgoś, ale pierwotna wersja jest : jasne fronty, ciemny korpus i blat. Jak dla mnie nie bylo dużego wyboru i blat byłby trochę taki pasiasty, coś podobnego do zebrano tylko mniej kolorowe czarny z brązem . Trudno to opisać zwlaszcza że już dobrzze nie pamiętam ;)

No i tez moze byc... Ja tam wole jasne meble. :wink: