Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no to ten...Prawda że taki fajny? Większość ciśnieniowych ekspresów jest taka kanciasta i kolorki tez mają nie bardzo. Ten taki fajny, obły i delikatny. Dostaliśmy kiedyś takie maleńkie filiżanki w kształcie serca to akurat będą mu pasowały :) Musiałam wybyć na chwilę, bo mnie sen morzył. Ale już jestem, będę musiała wieczorkiem się znów wziąć do pracy, ale może do tego czasu pojadę coś posprzątać?? nic tak nie poprawia humoru jak perspektywa zbliżającego się finału remontu. Jutro i pojutrze panowie mają dokończyć resztę, włącznie z ostatecznym malowaniem (nie wiem jak sobie to wyobrażają, w przedpokoju będzie jeszcze parkiet odnawiany...

W przyszłym tygodniu ma być robiona reszta parkietu (mam nadzieje ze nie będziemy musieli teraz czekać na dyspozycyjność cykliniarza..) no i mebelki. Potem to już takie dopieszczanie... No i wreszcie bedę miala więcej czasu na różne takie...

a pewnie że wezmę... tylko jak już kupimy wszystkie potrzebne do mieszkania rzeczy.

Łóżko doszło, były z nim przeboje, zobaczymy jak to się skończy. Przy przesyłce uszkodzono jeden element (jest trochę obdarte) ale żeby nie odsyłać wszystkiego umówiliśmy się z panią,że zrobimy zdjęcia które to i co i oni nam doślą ten kawałek żeby był cały. Póki co nie mamy czasu i miejsca żeby to rozłożyć, jeszcze o nas tam zapomną....

meble na razie zostały przeniesione do dwóch zrobionych pokoi, my zaczniemy malować największy pokój, potem wejdą cykliniarze i jak skończą będzie można stwierdzić że roboty zakończone. Ale zostały nieszczęsne drzwi i nie mam do nich siły.

no i w poniedziałek mamy mieć montaż mebli w kuchni i łazience...

robi się szansa, że na następny weekend możemy sie przeprowadzać :)

Witam,

dziewczyny mają rację expres fajniutki i owszem obły :D

uszki do góry - nie ma tego złego.... jak widzi się początek końca remontu... zobaczysz im bliżej będziesz tym bardziej będziesz czuła, że podołasz....że jeszcze tylko ciut...a tutejsze grono będzie Cię wspierać jak tylko się da - zapewniam!!!

nie wiem czy to będzie pocieszenie, ale u nas też miało być już super i co? wylewki do skucia, szambo do wymiany.... :cry:

widocznie tak już musi być. NA końcu wychodzą wszystkie błędy

A Polacy wczoraj świętowali mistrzostwa piłkarskie - efekt taki, że ani jednej ekipy nie ma, ani drugiej :evil:

No to my sobie pokoik pomalujemy. Na meble musimy poczekać do jutra, niestety. Bo dzisiaj to chyba nawet unieść nie dadzą rady...

no i pojeździmy sobie za karniszami i takimi tam, niech mam trochę radochy...

no i się sypie. Dzisiaj przyjrzałam sie montowanej przez panów futrynie i coś mi nie pasowało. otoż, po zamknięciu drzwi widać głównie jeden kawałek od szyby. Futryna jest za wąska do drzwi - to widać zresztą na tym,że otworu całego nie wypełnia. Dotąd mi moi fachoffcy twierdzili,że tak ma byc, a gówno tak ma być. Tak nie może być. Jutro małż ma wykonać strategiczny telefon do gościa z firmy żeby przyjechać to sobie obejrzeć. Tyle fuszerek jak na jedno zamówienie to trochę przesada. Futryna była wywracana na drugą stronę (zrobili węższą część odwrotnie niż powinno być)- ekipa się zawzięła i rozmontowali to i zrobili odwrotnie, Tyle że to co w środku było nie było dokładnie malowane i teraz jest na wierzchu:( To bym jeszcze jakoś zdzierżyła ale jak zobaczyłam że ona ewidentnie za wąska jest to mnie już dobiło. Jeśłi uznają nam ta reklamację trzeba będzie czekać na nową futrynę nie wiem ile... Mam nadzieję,e da sie zrobić chociaż ścianę i skończyć przedpokój a zamontowac futrynę będa musieli goście od producenta w ramach rekompensaty,. Tylko żeby wogóle ten gośc się do nas pofatygował..... Ale mamy przejścia, a już się wydawało że będzie koniec :((((

no, czasem się tak zdarza, że coś nawali :wink:

nie ma tego złego, będziesz miała potem co gościom opowiadać :wink:

u mnie też dużo rzeczy nawalało, dzień przed przeprowadzką chcieli mi ścianę kuć i komin rozbierać, bo się okazało, że okap wypycha smrody do łazienki a nie na zewnątrz... :o :o

aż ryczałam normalnie :wink:

i jest dobrze, po jakimś czasie samo się naprawiło :wink:

a do jednych drzwi nadal brakuje mi ćwierćwałka...

zamówiłam go pół roku temu i do teraz czekam...

da się życ i bez niego :wink:

no kochane, całe trzy dni nie widziałam panów heniow i humor mi trochę wrócił:)

dziś na dodatek trafily do nas mebelki kuchenne i lązienkowy i chociaz jeszcze nieskończone musze sie pochwalić troszkę. BO wyszło tak jak chciałam w projekcie chyba :)

oto zdjecia - prosze nie zwracać uwagi na balagan i różne rzeczy po pomieszczeniach się pałętające -na pewno będą sprzątnięte:

na początku to wyglądało tak:

http://images31.fotosik.pl/305/88b23c5cb3ed6b04.jpg

potem panowie dodali blaty i zabrali jedna szafkę do poprawki (wnęka ma skos i ciężko było wymierzyć jak ma ta szafka wleźć... Po pierwszym etapie montażu kuchnia wygląda tak:

http://images23.fotosik.pl/239/ebd0445bb08cdc2a.jpg

http://images26.fotosik.pl/240/42cb7f3ab842462b.jpg

http://images33.fotosik.pl/305/5ddb9950c3c125c9.jpg

http://images32.fotosik.pl/305/a027b2c0cba069ed.jpg