onna 07.07.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 indukcja to jednak jeszcze co innego... gotuje się za pomoca fal, więc tu bym się zastanawiała jaki smak wychodzi.... I miałabym wątpliwości co do zdrowego odżywiania w takim wykonaniu.. Z gazem z butli mam jedno podstawowe ale o którym już chyba pisalam - smrodek obecny w pomieszczeniu gdzie to jest zainstalowane... Jeszcze sie nie spotkałam z butlą od ktorej by nie śmierdziało, ale może sa takie jakies nowoczesne, nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 W domu moich rodziców od wielu lat jest gaz z butli. Kuchenka ma trochę lat i rzeczywiście ulatnia się nieco gazu z instalacji, ale od zawsze mieliśmy zwyczaj zakręcania butli po zakończeniu gotowania. Szybko wszystkim w nawyk weszło, do dziś tak robimy, ja jak jestem tam też odruchowo zakręcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.07.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 I badz tu madry czlowieku. Wychodzi na to, ze nic sie nie nadaje i bedzie trzeba jesc w knajpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ale najpierw trzeba sprawdzić na czym w knajpie gotują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witanko W knajpie - na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 kto na gazie? goście czy obsługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Wszystko na gazie I goście, i obsługa, i kucharz, i żarcie Wszystko na gazie - w końcu po to oni som, te knajpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.07.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 I nawet gaz w butlach maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 W różnych, różnistych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ale one raczej szczelne? te butle z gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Tak trochę szczelne - jakby były całkiem szczelne, to kto by do knajpy chodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
on_onnej 07.07.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Za to całkiem bezczelnie na polkach stoja i czlowieka spragnionego draznia... co do gaz vs. ceramiczno/indukcja to dorzuce jeszcze sprawe tlustego osadu na wszystkim w okolicach kuchenki gazowej. Niestety gaz tak ma i jesli nie ma sie dobrego wyciagu albo tak jak my tylko pochlaniacz to niestety trzeba sie bedzie z tym liczyc Z wlasnego doswiadczenia wiem ze takiego osadu nie ma przy plytach ceramicznych. Widocznie powstale z mieszania sie spalin. Nie oznacz to ze tlustego nalotu zupelnie nie ma ale jest go znacznie mniej i nie jest zolto/brazowy Dla niezdecydowanych jest jeszcze plyta gazowa pod szklem Jest takie cudo robione przez Amice - Prometeus Mozna pogodzic oba podejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Dla niezdecydowanych jest jeszcze plyta gazowa pod szklem Jest takie cudo robione przez Amice - Prometeus Mozna pogodzic oba podejscia O czekaj, czekaj... No widzisz, jak to dobrze czasami z madrym pogadac... Zaraz to sprobuje oblukac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Hehe, co racja to racja Ale ja ostatnio odkryłam, że u mnie nie ma tłustego osadu. Tzn. robi się tylko na filtrach wyciągu (dzięki ci o zmywarko ), którego zresztą używam tylko jako oświetlenia. Po prostu umiejscowienie płyty w rogu powoduje, że do ścian jest na tyle daleko, że nic się tam już nie osadza Chyba już zawsze będę tak robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.07.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Baaaardzo jestem ciekawa, jak na takim gazie sie gotuje, bo to rzeczywiscie interesujaco wyglada. Co nie - guru Olgo? Chodzi mi glownie o ta zupe, cos sie wlewa pod palniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Mi się nie wlewa, palniki są dobrze skonstruowane A na takim ustrojstwie, to nie mam pojęcia jak się gotuje Ale chętnie się dowiem... od kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.07.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Mi się nie wlewa, palniki są dobrze skonstruowane A na takim ustrojstwie, to nie mam pojęcia jak się gotuje Ale chętnie się dowiem... od kogoś Nie chodzi o to, ze pod palniki doslownie, tylko pod ten ruszt. Nawet przy nalewaniu cos sie zawsze pochlapie i trzeba ten ruszt zdejmowac zeby to wytrzec. No ja wiem, ze to nie jest takie straszne, zyje z tym cale zycie, ale wolalabym nie musiec tego miec u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.07.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ruszt mam teraz 3częściowy i jest to całkiem nieupierdliwe (jest mały, lekki, poręczny i mieści się do zmywary), żeby zdjąć i wytrzeć A są i takie, że na każdy palnik osobno - chyba są najlepsze, ale jakoś mi się inne rzeczy nie przypasowały w tych płytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 07.07.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 brry wieczor...przejęęłam kompa ;ja tam nie wiem jak ten Prometeusz sie sprawuje i czy nadaje się do gazu z butli - trzeba by producenta pytać, nic trudneego zadzwonić... Ja jednak bym nie miała zaufania do płomienia gazoowego schowanego pod szkłem. Przy opisie tej kuchni było trochę szczegółów, więc można co nieco się dowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.07.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 brry wieczor... przejęęłam kompa ; ja tam nie wiem jak ten Prometeusz sie sprawuje i czy nadaje się do gazu z butli - trzeba by producenta pytać, nic trudneego zadzwonić... Ja jednak bym nie miała zaufania do płomienia gazoowego schowanego pod szkłem. Przy opisie tej kuchni było trochę szczegółów, więc można co nieco się dowiedzieć... bry, bry.. trochę późno to przejęcie, bo wszystkie spać lezą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.