Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dziewczyny, widze że na Was można liczyć. A ja myślę i myśłę....

Już zaczęłam myśłec czy by mi małż z ojcem nie zrobili takich szaf, najgorsze i najdroższe są drzwi :( Ceny jakie mi podano po bardzo wstępnych wyliczeniach (może kogoś interesuje???):

za szafę szerokości 4,30, wys. 2,75, 5 skrzydeł, chyba 3 z płyty wszystko z tym,że łączone ciemne z jasnym, więc okucia muszą być dodatkowe, dwa skrzydła z lustrem, płyta tylko na górze pas. W indeco wyliczyła pani na 8000. Tam jest możliwość zrobienia tego w tapecie, zle jest jeszcze drożej no i tapete musimy znaleźć i kupić sami :(

W KOomandorze taka szafa ok 6200, tu za to kiepski wybór materialow. Z lacobel (byl taki jakiś beżowy i to był jedyny jasny kolor) 6670 a z lakomatu odrobinę mniej. Szkło bezpieczne ponad 7000.

Ciekawe że sam pawlach (czyli drzwi na długość 4,75 m i wysokie 55 cm wyliczone z lacobelu na 2700 ....

Zwykłe drzwiczki z plyty ok 1200.

I jak tu się nie zastanawiać nad samodzielnym zrobieniem, kiedy za szkło do drzwi płaciliśmy 160 zł za metr kwadratowy?????? no i samemu możnaby zrobic w tapecie - ta opcja jakoś najbardziej mnie kusi...

Wrócę jednak do Waszych propozycji. Nie wiem czemu, ale rattan zupełnie mi nie pasuje, może kwestia kurzu wchodzi w grę??? Nie mam pojęcia bo nawet mam fotele z wikliny i kiedyś marzyłam o mebelkach rattanowych. Ale te plecionki wszelkie odpadają. Podobnie jak żaluzjowe drzwiczki. Według mnie trochę nie pasują do tej sypialni.... Znalazłam jeszcze jedną firmę i muszę się zorientować jakie sa u nich koszty - Senator. Bardzo spodobało mi się u nich jedno rozwiązanie na stronce - http://www.senator.com.pl/index.php?docid=realizacje&gid=8 ta kremowa szafa z paseczkami na samym dole:

http://www.senator.com.pl/img/dynimg/Imag_070131_15586.jpg

U mnie skrzydła byłyby węższe i więcej ich, a dwa (może jedno???) z lustrem. Co myślicie??? Z czego możnaby zrobić taką zabudowę??? NA deser zostawiłam sobie zapytanie o moją szafę w firmie gdzie robiłam meble do kuchni i łazienki.

Olga, myślisz, że płyta laminowana, coś takiego jak mam w łazience byłoby dobre do sypialni????

Ladne te kremowe...

Chyba cos przesadzili z ta wycena - mnie facet wyliczyl same drzwi - szafa 5 m x 2.60 wysokosci, w Stanleyu z jakimis lepszymi profilami, 3 biale drzwi, 2 lustra i wyszlo niecale 3000. Moze jakies bardzo drogie wyposazenie Ci tam dali? Maylandka sama sobie wnetrze szafy zrobila, Tola tez. Zajrzyj do nich.

już napisalam do May, a Tola to jeszcze chyba netu nie ma. Myśłę tylko jakby oni sobie poradzili z tymi drzwiami wysokości 2,8 m.... Cholerstwo cieżkie jest. No i moj małż ciągle coś robi. Zacznie się praca i będziemy szafę składać przez rok chyba... Zapytam jeszcze u tego stolarza, muszę tylko projekt jakiś wyrysować...

temat wyglądu drzwi ciągle aktualny, widziałyście te jasne???