malgos2 19.08.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Mnie sie podobaja takie z klepek zachodzacych jedna na druga... Nie wiem, jak to jest z czyszczeniem tego. Szklo mleczne jest glupie, bo jednak widac wszystko, a lacobel jakos mi tu nie pasuje, ale moze sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Z klepek to chyba nie widzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Małgoś, chodzi Ci o takie coś?http://www.classen.com.pl/www/duze_foto.php?id=832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Aaaa no takie to widzialam Ale to chyba sa typowe elementy do kupienia w marketach, ciezko bedzie na wymiar znalezc, ale pewnie sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 To są gotowe elementy classena, ale rozmiarówkę mają bardzo dużą, może można coś dobrać Choć mi się ten rattan podoba Albo jaki mdf lakierowany, w jasnym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Te klepki to sie chyba lamele nazywaja Myslalam o takich okiennicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Pewnie tak Zresztą, co za różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No zadna tylko mi w glowie zamacilo Myslalam ze front ma wygladac cos jak parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Małgoś, chodzi Ci o takie coś? http://www.classen.com.pl/www/duze_foto.php?id=832 O takie wlasnie chodzi. Podobaja mi sie takie, chociaz nie wiem, czy do szalu kurz nie doprowadza potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.08.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 dziewczyny, widze że na Was można liczyć. A ja myślę i myśłę.... Już zaczęłam myśłec czy by mi małż z ojcem nie zrobili takich szaf, najgorsze i najdroższe są drzwi Ceny jakie mi podano po bardzo wstępnych wyliczeniach (może kogoś interesuje???): za szafę szerokości 4,30, wys. 2,75, 5 skrzydeł, chyba 3 z płyty wszystko z tym,że łączone ciemne z jasnym, więc okucia muszą być dodatkowe, dwa skrzydła z lustrem, płyta tylko na górze pas. W indeco wyliczyła pani na 8000. Tam jest możliwość zrobienia tego w tapecie, zle jest jeszcze drożej no i tapete musimy znaleźć i kupić sami W KOomandorze taka szafa ok 6200, tu za to kiepski wybór materialow. Z lacobel (byl taki jakiś beżowy i to był jedyny jasny kolor) 6670 a z lakomatu odrobinę mniej. Szkło bezpieczne ponad 7000. Ciekawe że sam pawlach (czyli drzwi na długość 4,75 m i wysokie 55 cm wyliczone z lacobelu na 2700 .... Zwykłe drzwiczki z plyty ok 1200. I jak tu się nie zastanawiać nad samodzielnym zrobieniem, kiedy za szkło do drzwi płaciliśmy 160 zł za metr kwadratowy?????? no i samemu możnaby zrobic w tapecie - ta opcja jakoś najbardziej mnie kusi... Wrócę jednak do Waszych propozycji. Nie wiem czemu, ale rattan zupełnie mi nie pasuje, może kwestia kurzu wchodzi w grę??? Nie mam pojęcia bo nawet mam fotele z wikliny i kiedyś marzyłam o mebelkach rattanowych. Ale te plecionki wszelkie odpadają. Podobnie jak żaluzjowe drzwiczki. Według mnie trochę nie pasują do tej sypialni.... Znalazłam jeszcze jedną firmę i muszę się zorientować jakie sa u nich koszty - Senator. Bardzo spodobało mi się u nich jedno rozwiązanie na stronce - http://www.senator.com.pl/index.php?docid=realizacje&gid=8 ta kremowa szafa z paseczkami na samym dole: http://www.senator.com.pl/img/dynimg/Imag_070131_15586.jpg U mnie skrzydła byłyby węższe i więcej ich, a dwa (może jedno???) z lustrem. Co myślicie??? Z czego możnaby zrobić taką zabudowę??? NA deser zostawiłam sobie zapytanie o moją szafę w firmie gdzie robiłam meble do kuchni i łazienki. Olga, myślisz, że płyta laminowana, coś takiego jak mam w łazience byłoby dobre do sypialni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ladne te kremowe... Chyba cos przesadzili z ta wycena - mnie facet wyliczyl same drzwi - szafa 5 m x 2.60 wysokosci, w Stanleyu z jakimis lepszymi profilami, 3 biale drzwi, 2 lustra i wyszlo niecale 3000. Moze jakies bardzo drogie wyposazenie Ci tam dali? Maylandka sama sobie wnetrze szafy zrobila, Tola tez. Zajrzyj do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.08.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Onna, a czemu miałoby być nie dobre? Skoro się nadaje do łazienki, to do sypialni też Oprócz tych namiarów, co Małgoś podała, to są też w dziale "Zrób to sam" wątki z dokładnymi instrukcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tylko trzeba sobie tak wymierzyc wszystko w tej szafie, zeby mozna bylo standardowe wyposazenie w ikei kupowac. Jakies pierdolki, ktore moga wyjsc w praniu - jakies stojaki na buty, wieszaki na krawaty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.08.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 no dzięi za namiar. Niby byłam już u nich ale to nie takie proste znaleźć coś w tych obszernych wątkach. Zaraz tam zaciągnę malża, na razie próbuje dociąć płytkę. poprawki po panach fachoffcach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.08.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Sa sklepy albo tez markety gdzie mozna zamawiac dowolne plyty, osobno rolki i szyny i mozntowac samemu, moze jakis stolarz od kuchni wam by to zrobil, wychodzi duzo taniej niz z firmowego studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 To calkiem niedawno bylo o tych szafach u jednej i drugiej. Plyty na polki zamawia sie na wymiar w sklepach zaopatrzenia stolarzy, tak cos pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.08.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 już napisalam do May, a Tola to jeszcze chyba netu nie ma. Myśłę tylko jakby oni sobie poradzili z tymi drzwiami wysokości 2,8 m.... Cholerstwo cieżkie jest. No i moj małż ciągle coś robi. Zacznie się praca i będziemy szafę składać przez rok chyba... Zapytam jeszcze u tego stolarza, muszę tylko projekt jakiś wyrysować...temat wyglądu drzwi ciągle aktualny, widziałyście te jasne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No to drzwi mozesz zamowic, a tylko wnetrze zrobic samemu. Na pewno samo wnetrze nie bedzie Cie 5 tys. kosztowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.08.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 problem polega na tym,że cena to głównie drzwi... Środek już tak nie kosztuje ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.08.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No ale jesli pytalas o lacobel czy szklo to wiadomo, ze wyjdzie duzo drozej niz plyta + zwykle lustro (nie jakies tam kolorowane bajery). Tylko trzeba ja jakas sensowna dobrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts