Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

przeglądam te elementy z Ikea, ale są pewne problemy - same drzwi za niskie ( u mnie jest 2,80 i wszystko chciałam zabudować.... Same wnętrza, wydaje mi się że dużo miejsca się marnuje, wolę chyba tradycyjne półki z płyty, ewentualnie jakieś elementy dodatkowe bym tam mogła kupić. Już sobie wypatrzyłam torbę na pranie, akurat do naszej wnęki i na kółkach - wystarczy że mi firma zrobi i przymocuje drzwiczki :))) Jakby się je dało skrócić to i dwie w pionie by sie zmieściły. Problem podstawowy, że najbliższa IKEE mam w Warszawie, a to jakieś 250 km stąd.... Za 3 lata ma być u nas, ale do tego czasu....

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

oj no mieszkam, tu mieszkam : 51o15' N 22o34' E ;)

Tą garderobę u LipowejPanienki widziałam, ładna ale otwarta.... I znów ten sam problem - wydaje mi sie że miejsce się marnuje... Allegro oglądam, nawet znalazłam tam fajną szafkę na buty do przedpokoju z siedziskiem, ale już się skończyła i nie widzę więcej :(

Co Wam sie ubzdurało że biała ma być. Nie chcę białej... Nie po to ściany na ecru malowałam ;) Ja to jestem świr jeśli chodzi o odcienie - wanilia za żółta, grusza za różowa, buk za mocny chyba, a dąb mleczny taki ciapkowaty :( Ale coś wymyślę, o ile pamiętam to nasz pan od mebli miał spory wybór MDFu kolorowego. Tylko czekać trzeba n apłytę ze dwa tygodnie. Ale w tym czasie mogliby wnętrze zrobić nie????

Hej kobietki! w sprawie szaf się nie wypowiem, bo mi się takie zabudowy zupełnie nie podobają :roll: ... właśnie z tego względu w sypialni zrobiliśmy ściankę -i powstała garderoba (jak u olgi), ale w wersji mini -bo ma 1,20mX2,40m i do tego w większości pod skosami :-? Ale jak już bym "musiała" mieć taką szafę -to zapewne 90% zajmowalyby lustra. Podobają mi się też takie "panele" z IKEI:

http://www.ikea.com/PIAimages/46072_PE142727_S4.jpg

http://www.ikea.com/PIAimages/0083704_PE217001_S3.JPG

ale to raczej mało praktyczne, bo to tkanina...

Hehe, no właśnie, taki problem z Ikeą, że mają stałe wymiary :evil:

Bym se była nabyła tę półkę u nich, tylko w ikei wyłącznie głębokość 50 czy 60 cm za jaką stówę komplet, ja potrzebuję 30, a to już kosztuje w Elfie ok. 600 :o W dooopie mam taki układ :wink: Nabyłam w Ikei mebelki dla dzieci i też mi pasi :lol: :lol: :lol:

System Stolmen znam i bardzo sobie chwalę, do otwartych przestrzeni jest super. Miałam zrobione w starym mieszkaniu coś w rodzaju otwartej garderoby w sypialni i sprawdziło mi się rewelacyjne. Ale do zabudowy małych i zamkniętych garderób to faktycznie zbyt dużo miejsca zajmuje konstrukcja :roll: Szkoda :(

Kasia, mi też by bardziej odpowiadało zrobienie ścianki, ale za mało mam miejsca żeby za tą ścianką sie poruszać :( Jak na razie króluje opcja z jasnym MDF przedzielonym ciemnymi paskami. I dwa lustra umieszczone po bokach. Jeszcze się zastanawiam czy lepiej będzie te lustra dac z przodu czy z tylu (wtedy przednie panele mogłabym traktować jak ścianki, powiesić obrazek itp, ale to juz ekstremalny pomysł. Jak mi się znudzi MDF to tapetuję drwi i mam ścianę ;)

Musze się skontaktować z panem z firmy, le tyle tego mam że nie mogę się zebrać. Podejmowanie decyzji to moja słaba strona....

no, nie ma to jak mieszkać w sąsiedztwie...

NAs dziś odwiedziła kolezanka z POznania, tez robiła remont tak,że oglądanie i obgadywanie na czasie jak najbardziej.

Nie ma to jak przychodza goście - od razu przyspiesza mi praca -porządki robię błyskawicznie, choć takie pobieżne z lekka. ALe i tak lepiej wygląda niż przed porządkami ;)

Wczoraj zawisły nam pierwsze zmienione drzwi !!! Dziś malż kończy ścianke wreszcie, zafugujemy doklejone płytki i może wreszcie uda mi się fugi w podłogach doczyścić. Dzwoniłam wreszcie do pana od mebli, dużo pracy ponoć teraz mają więc przyjedzie dopiero w przyszłym tygodniu. Ale mogę mu wysłać jakie chcę szafki i zrobi wycenę do tego czasu... ufff.

A to już praca sie zaczyna, od przyszlego tygodnia rozpęd... :(

nie chcialabym Cię bardzo obarczać, ale tak mi się uroił taki wózko-pojemnik na pranie. Akurat się mieści do mojej wnęki, wtedy robilabym tylko drzwiczki, żeby panom bajońskich sum nie płacić ;) Gdzies oon byl na pokazanej mi stronce z akcesoriami do garderoby...

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79838586

o taki, Zastanawiam się czy warto, ale chyba dość funkcjonalne to jest...