Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okuchnia! (i łazienka) - czyli kto kogo wykończy....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no z tą pięknością to bym nie przesadzala ;) Wygląda jak najzwyklejsza szafa z drzwiami suwanymi, tyle że nie jest koloru drewnianego a delikatnie wppada w beż (nie w róż jak pokazuje moj monitor) No i jest ogromna - na wysokość 275 chyba a szerokość 430. Trochę kosztowala (jeszcze nie rozliczona...), chociaz nie tak jak nam wyceniali w KOmandorze czy Indeco. Jak policzyłam sobie jakieś duże szafy, np z Jyska to wyszło że musiałabym dac prawie tyle samo za ten rozmiar ale nie ta wysokość. No i w środku wszystko tkak samo jak kupujesz dwie szafy.A u nas jeszcze sie okazało że podłoga od ściany robi się coraz niżej, trzeba bylo dopasować - nie wiem jak bym tu mogła postawić normalne szafy. Tak że jestem zadowolona. DO tego dorabiamy jeszcze zabudowę pawlacza naprzeciwko (widac na jednym ze zdjęć w lustrze fragment) i będzie taka sama, a w sklepie na pewno byśmy takiego kompletu nie dostali...

Pewnie, że z szafą lepiej. Miejsce zostało bardzo dobrze wykorzystane.

Ale, ale ... ja się przyznam bez bicia, że przy ogladaniu zdjęć szafy, co innego wpadło mi, po raz kolejny :lol: w oko. Powiem tylko, że to coś jest PRZEPIĘKNE i ja dawno temu się w tym zakochałam :o :lol:

Zgadniesz??? 8)

Napewno duzoooo sie w niej zmiesci, a takie miejsce w domku jest niezbedne. U nas go brakuje, ale nie ma gdzie takiej szafy postawic bo skosy...pewnie by sie i dalo, ale pokoj pozostalby tylko waskim przejsciem. Wasza szafa jest bardzo ladna, dobrze, ze jest w jasnych kolorach, bo nie zmniejsza tak bardzo pokoju.

no dziękujew imieniu szafy za tak entuzjastyczne przyjęcie :D

Nelly ja sie domyślalam że chodzilo Ci o jedną z 4 rzeczy, w.in. o drzwi i coś mi się tak wydawało że już raz się nimi zachwycalaś. Jak znajd jakieś zdjęcia z procesu odnaiania drzwi to też wkleję - na tej stronie nie ma jeszcze zdjęć ;)A wiesz, ze myśłeliśmy o wstawieniu w nie jeszcze jednej poprzeczki - żeby je upodobnicdo tych po przeciwnej stronie korytarza (nowych) ? Tylko na razie mamy wazniejsze rzeczy, moze kiedys będzie zrealizowany.

Mayland, to jest zwykla plyta, pewnie widzialas meble kuchenne wanilia? To jest taka sama struktura tylko kolor mniej żółty, taki delikatny beż. NIepodobny do drewna, choc na zdjęciach trochę tak wygląda (pod oknem stoi płyta drewnopodobna, ona jest przeznaczona na panel do pokoju). Docelowo szafa nie będzie taka jednolita, nie wiem tylko ktora z trzech koncepcji jej odmienienia zrealizuję najpierw.Ponieważ jest stałym elementem tego wnętrza to juz przy jej powstawaniu zadbałam,żeby mogla się zmieniać :)

Lipowa Panienko, nie bardzo mogę uwierzyć, że w Waszym pięknym dużym domu sa zbyt wąskei pomieszczenia. może trzeba spojrzenia z boku,zeby znaleźc takie miejsce na szafę?

A., jak milo że się odzywasz wreszcie :) Zapraszam do ogladania w realu :)

malami, efilo, kachna - jesczze nie wprowadziliśmy się do szafy, ale juz widze że sporo w niej miejsca. Widzicie na zdjęciach odbicie przeciwleglej ściany? Tam jest półka betonowa i miejsce na pawlacz przez calą długośc pokoju i wysokość 50 cm - to dodatkowe miejsce na różne rzeczy. Nawet nie wiem czy mam tyle rzeczy, których nie tak często używam, ale jakoś zagospodarujemy tą przestrzeń. W tej szafie musimy pomieścić większość naszych rzeczy, bo ani w przedpokoju ani w dużym pokoju nie przewidujemy dużej szafy.

idę spać - wróciliśy z wesela, korzystając że noco dluższa pobawiliśmy sie mimo niedzielnej pracy :( pozdrawiam :)

o tak myśłalam,ze teraz Twoje mebleki do renowacji będa musialy poczekać. U nas stół się suszy w garazu już kilka dni i niestety przy tej temperaturze ppwietrza to trwa dużo dłużej niż w lecie. Ale w domu nei chcialam smrodzić.Powoli i będzie wszsytko skończone. Nawet duży pokój postanowiliśy umeblować przynajmniej na jakiś czas, żeby wystarczylo bo powoli zapał remontowy mi mija. A jak już to odstawie to nie skońćze dlugo...