onna 25.04.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 hehe, ciekawe czy piesek jest w cenie Szkłą jest sporo, drzwi sa przez to cięższe... Wybraliśmy takie, bo chcieliśmy ciemne ale żeby nie zaciemniały i tak wąskiego przedpokoju. O trzaskanie się nie baliśmy, bo drzwi będą przesuwne... Ale w kontekście ewentualnych przyszłych potomków zastanawialiśmy się czy nie będą te drzwi pchane i uderzane No ale i tak te to było już ustępstwo w stosunku do najbardziej się nam podobających z takim pasem szkła od dołu do góry... W razie konieczności wymieni się te drzwi na jakąś płytę az potomstwo osiągnie wiek pozwalający na ocenę sytuacji Zastanawialiśmy się też czy przy takich drzwiach można mieć poczucie intymności w łazience czy sypialni Ale sprawdziliśmy że to szkło daje prześwit na jakieś 5-10 cm , jak ktoś stoi dalej to najwyżej cień widać..... dekory do łazienki sobie poukładałam na podłodze i jakoś duuużo mi się tego wydaje i duuuże lustro. Mam nadzieje,że łądnie to wyjdzie. Jak już całkiem przygotujemy dom do akcji to zrobimy parę pamiątkowych fotek "sprzed" aaaa,moze ktoś się natknął - czytałam kiedyś w jakimś dzienniku,ż ktoś samodzielnie odnawiał okna, chciałam zapytać o metodę i nie pamiętam już kto to był poszukam jeszcze ale może którejś się kojarzy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.04.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 z tym tematem się ominęłam niestety, więc Ci nie pomogę ja odnawiałam okna, ale drewniane, które kiedyś były białe i znów są białe. Trzeba je było zakitować itd, ale teraz to chyba się stosuje silikon zamiast kitu ja też mam taką szybę, faktycznie dużo przez nią nie widać. No, a z młodym to jest tak, że jest nauczony zamykać drzwi od łazienki jak tylko są otwarte (tam samemu mu nie wolno wchodzić, ze względu na chemię i chyba o tym wie ). Więc jak mi tak pier... tymi drzwiami, to aż mi szklanki się trzęsą, a przy okazji to jeszcze zazwyczaj zamyka drzwi od kuchni i salonu . Wcale nie z mniejszym rozmachem. Stąd moja obawa przed jeszcze większą szybą, ale masz rację, że na wszystko jest sposób, jak będzie potrzeba, to się coś na to wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.04.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Więc jak mi tak pier... tymi drzwiami, to aż mi szklanki się trzęsą, No wiadomo, sila charakteru po mamusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.04.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 nio... na to wychodzi, bo tatuś to najspokojniejszy facet jakiego znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.04.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 nio... na to wychodzi, bo tatuś to najspokojniejszy facet jakiego znam Strach pomyslec, co by bylo, gdyby jeszcze tatus dawal popalic. Roznieslibyscie chalupke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 29.04.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 i znów się zgubilam... Ale jeszcze dziś do 22 praca a potem wolneeeeee. Ja Akurat będę miala więcej czasu, więc chyba zajrzę tu i pogadam trochę. Mam nadzieję, że się pojawicie też.Dzis mam iśc dokończyc przygotowania do remontu. Spróbuję zrobi parę fotek jak to terazz wygląda... Ogarnia mnie chwilami zewątpienie że w tym wszystkim taki chaos mam i niepoukładane. Że sama coś przegapię i nie zalatwię na czas. Ale brak tego czzasu, chorobaaaa...przypadkiem widzieliśy w sklepie płyte Aristona gazowo-ceramiczną - jest inna trochę niz tamta i szersza, ale NIEPODOBALA SIĘ NAM !!! bardzo źle się zapowiada to połaczenie ceramicznej z metalową płytą. Już nie mam siły do AGD, no... Jeszcze widzieliśmy jedna 5palnikowa gazową, ale ARDO (ukłon w stornę OK) ale nie wiem jak ta firma się sprawdza jeśłi chodzi o taki sprzęt.. W sumie gazowa to gazowa, co tu zmyślac...ech, jutro bede miała wolne to sie zamelduję i pogadamy o rożnych innych rzeczach, zamiast remontów. Dotąd nie miałam czasu żeby sie wlączyc, teraz może sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.04.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 czyli dziś miałaś tu być?? bo Cię nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 30.04.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 jestem jestem tylko poźniej. Dziś jesszcze było parę spraw do załątwienia. Tak sobie oglądam cudze domki i nie mogę sie doczekać jak u mnie zacznie sie więcej dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 02.05.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 sama do siebie piszę :/ Byliśmy dziś znow robić czystki w domku. Ciągle coś jest do wyniesienia, już nie mam sily segregować co wyrzucać co zostawiać (nie moje rzeczy zwłaszcza...) Zrobilam pare fotek naszego asalonu i sypialni (to akurat najmniej będzie zmienione, ale tam dało się zrobić cokolwiek) no i zapomnieliśmy aparatu Już niedługo pojawią się zdjęcia z ruinacji... Jeszcze sie nie zaczęło a już jestem zmęczona. Może to przez tą niepewność co będzie... Poszliśmy dziś powybierać plytki do kuchni. Znaleźliśy coś o odpowiednim rozzmiarze - taki sam jak plytki na podloge co przy planowanej listwie byłoby dobrym rozwiązaniem... ALE płytki były błyszczące - takie jak niegdyś do łazienki. I tu się zaczęłam zastanawiać czy takie płytki nie sa obciachowe jakieś?? Nie potrafię sobie wyobrazić jak one będą wyglądać w jednym pasie, może nieźle, ale boję się trochę czy to nie będzie wyglądać jak w sklepie mięsnym z dawnych lat drugi moj typ to inwerno - nie jestem pewna czy sie zgra kolorystycznie z podłoga, ale jest taka szansa.... Te przynajmniej wiem że z nowszych kolekcji i pasuje chyba do listwy podobnej do drewna... mam już dośc tego wybierania, jeszcze meble i sprzęt do kuchni - ostateczna rozzgrywka ja bym już sobie chcialą zaslonki p[owybierać albo coś innego mniejszego kalibru, buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 ja bym już sobie chcialą zaslonki p[owybierać albo coś innego mniejszego kalibru, buuuu Zaslonki to zawsze mozesz wybrac - ja tak zrobilam... Bardzo poprawia humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.05.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 ja bym już sobie chcialą zaslonki p[owybierać albo coś innego mniejszego kalibru, buuuu Zaslonki to zawsze mozesz wybrac - ja tak zrobilam... Bardzo poprawia humor. No ba... ja jeszcze podniesionego poddasza nie miałam, a już firanki miałam upatrzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 02.05.2008 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 zasłonki do sypialni to już w sumie mam kupione (tylko kto mi uszyje...) Ale firanki, karnisze, narzuta jakaś by się przydała tylko że nie mam czasu tego wybierać bo ciągle z tymi ważniejszymi nie mogę sobie poradzić... Ale milo że nie śpicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.05.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 elita forum (nie mylić z liczbą postów ) do północy zazwyczaj obecna.. albo i dłużej z tym, że ja już odpływam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.05.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 elita forum (nie mylić z liczbą postów ) do północy zazwyczaj obecna.. albo i dłużej z tym, że ja już odpływam... Znaczy, ze za wczesnie wstajesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 02.05.2008 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 a kto to jutro wstaje rano...Ta godzina przy postach jest myląca - u mnie na zegarku jest godzina do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.05.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 a kto to jutro wstaje rano... Ta godzina przy postach jest myląca - u mnie na zegarku jest godzina do przodu... To ustaw sobie w profilu dobra godzine... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.05.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 u mnie jest dobra no cóż, ja mam budzik w pokoju obok... codziennie 6.00 rano pobudka, bo trzeba dać pić i jeść czasem jeszcze poleżę z godzinkę a młody w tym czasie dewastuje chatę jak się w końcu zwlekam to nie wiem gdzie ręce wsadzić, żeby ogarnąć ten bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.05.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 u mnie jest dobra no cóż, ja mam budzik w pokoju obok... codziennie 6.00 rano pobudka, bo trzeba dać pić i jeść czasem jeszcze poleżę z godzinkę a młody w tym czasie dewastuje chatę jak się w końcu zwlekam to nie wiem gdzie ręce wsadzić, żeby ogarnąć ten bałagan To zastosuj metode mojego ojca - siedz z mlodym do 12. Bedzie spal do 10 jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 02.05.2008 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 no tak, pamiętam to z wizyt u chrzesniaka. Jeszze zawsze się upierał żeby ze mna akurat spać - mamusia byla wniebowzieta, że wreszcie później wstanie..ustawiam ten czasi coś nie moge w odpowiednią strefę trafić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.05.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 no tak, pamiętam to z wizyt u chrzesniaka. Jeszze zawsze się upierał żeby ze mna akurat spać - mamusia byla wniebowzieta, że wreszcie później wstanie.. ustawiam ten czasi coś nie moge w odpowiednią strefę trafić... Ja mam "Kaliningrad, Afryka Pd." i jest gites... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts