Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dom w Magnoliach 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Hej.

Dzięki. Wiem co czujesz bo ja przechodziłam to samo przez ok 2 lata, bo gdzieś 2 lata temu postanowiliśmy, żezbudujemy sobue dom.

Non stop przesiadywałam na Muratorze i przegłądałam Dzienniki Budowy innych użytkowników i zastanawiałam się kiedy ja będę mogła pochwalić się swoim domem.

Ale czas szybko leci. Zobaczysz, juz niedługo ja będę przeglądać i komentować Twój Dziennik.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo cierpliwości. :D

Witam.

Nareszcie jakaś "bratnia dusza" budująca Magnolie. My tez je budujemy tylko, że z garażem jednostanowiskowym. Mamy małą działkę i mama, bo to w zasadzie dom moich rodziców, a ja to na przyczepkę, bo jeżeli nic się nie zmieni też tam pomieszkam trochę, która w tej sytuacji ma głos decydujący nie chciała dwustanowiskowego garażu. Zaczęliśmy w zeszłym roku, doszliśmy do dachu - decha+papa. W tym roku zrobiliśmy schody wewnętrzne (konstrukcja metalowa) w planach mamy na ten rok ogrodzenie (front), blacha na dach i szambo, a potem zobaczymy jak będziemy stać finansowo. Oj nie wiem kiedy tam będzie można zamieszkać, mam nadzieję, że w przyszłym roku pociągniemy mocniej, bo za rok będę mogła swoje mieszkanie sprzedać i będzie większy zastrzyk gotówki. Czytałam, że chcesz zamieszkać na Boże Narodzenie 2009, u nas są plany na rok później, oj zobaczymy jak to będzie.

Wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie ? Bo na razie nie widać za bardzo jeszcze.

O kurczaki, ale się rozpisałam, a to komentarze do Twojego dziennika budowy mają być, obiecuję poprawę na przyszłość :lol: :wink: i czekam z niecierpliwością na dalsze relacje.

Witam i dziękuję za komentarze.

My zmian wprowadziliśmy niewiele.

Trochę powiększyliśmy okna po obu stronach wykuszu, zlikwidowaliśmy drzwi z salonu na taras (będzie okno zamiast tych drzwi), wstawiliśmy dodatkowe drzwi z dworu do garażu, będą dwie bramy garażowe zamiast jednej, oddzieliliśmy kuchnięz jadalnia od salonu i będą schody betonowe.

Aha, trochę też poszerzyliśmy klatkę schodową i w związku z tym zmnijszył się wiatrołap.

I to chyba tyle.

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do dalszych komentarzy.

To jeszcze wcisnę parę słów o sobie. My w ogóle zrezygnowaliśmy z okien przy wykuszu, duże okno przy klatce schodowej zmniejszyliśmy, w garażu zamiast okna wstawiliśmy luksfery, no i do tego trójkąta nad wejściem zrobiliśmy wejście od pokoju, majster podniósł trochę ściankę dzięki czemu mamy tam normalne wejście (bez schylania) i wyszła z tego całkiem niezła garderoba.

Ściany to idą szybciutko, zanim się obejrzysz domek będzie stał :lol: