agateczka1987 06.05.2008 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Aitaj Wobor. Wieszco z przykrościa muszę stwierdzić że nie polecę ci tej ekipy, bo nie poleciła bym jej nawet wrogowi W sumie to dom pnie sie do góry, ale troche nerwów nas to kosztuje. Nie wiem czy czytałeś dokładnie mój dziennik budowy, ale pisałam tam troche o majstrach. Głowny majster lubi sobie troche popić i wiąże się to cały czas z opóźnieniami. Dobrze chociaż że ci jego pomocnicy robią, bo gdyby byli tacy sami jak szef to byśmy do zimy stanu surowego nie postawili Jedyna korzyść jaka jesat z moich majstrów to niska cena Także nie polecam. Pozdrawiam serdecznie. P.S. A gdzie dokładnie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wobor 07.05.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Bardzo dziękuję za niepolecenie Szukamy dalej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 08.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Pną się mury do góry aż miło popatrzeć !!!! Powodzenia i cierpliwości do majstrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 08.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Widzę że praca wre Mam pytanie jakie macie wymiary okien? Bo ja się właśnie zastanawiam jakie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 08.05.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam.A o które okna konkretnie chodzi?Wszystkie będą miały 150 cm wysokości a szerokości to juz bardzo różne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 09.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Ale fajna ta zjeżdżalnia też taka chcę Chodzi mi konkretnie o okna w kuchni i w wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 09.05.2008 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Okna w wykuszu mają 60/150 (te dwa mniejsze) i 120/150 (to największe po środku), a okna w kuchni mają 90/150 (to okno obok wykusza) a to drugie ma 120/150 (to okno najbliżej wejścia). Pozdrawiam serdecznie. P.S. A co do zjeżdżalni to też sobie czasem zjadę jak nikt nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.05.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 agateczka, Teraz dopiero zerknelam na Wasze modyfikacje w Magnolii. Pewnie wiecie co robicie, ale w projekcie tego domu jedna z malo praktycznych rzeczy bylo drugie okno w kuchni (to od strony jadalni). My z niego zrezygnowalismy, co pozwolilo nam zabudowac (w sumie niewielka ale zgrabna) kuchnie na dwoch pelnych scianach, a nie tylko do wysokosci np. 90 cm ...Kuchnia z jednym oknem (na scianie wejscia do domu) jest doskonale doswietlona wiec kolejne wydawalo nam sie zbedne i niepraktyczne. No i jeszcze wiatrolap. Ten w projekcie jest doprawdy niewielki ... Pomniejszajac go jeszcze bardziej, wrecz niemozliwe jest umieszczenie w nim szafy wnekowej, takiej aby zmiescily sie standardowe wieszaki na ubrania. Jesli planujecie tam, a pewnie tak sama komode np. na buty, to w zupelnosci Wam wystarczy. Jesli natomiast szafe na plaszcze, to musza to byc bardzo malutkie plaszczyki Standradowa klatka schodowa jest ok. Wygodna i calkiem szeroka. My mamy dosc mocno zmodyfikowany projek. Nie mniej ostatecznie dom jest bardzo wygodny i po wprowadzeniu zmian wyjatkowo praktyczny do mieszkania BTW szybko Wam idzie to budowanie No, no, no ... juz "las" i kolumny Czas myslec o wykonczeniowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 15.05.2008 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witaj AmberWind Cieszę się, że jest ktoś kto tak dokładnie studiuje mój Dziennik Bardzo mi miło z tego powodu. Bardzo dziękuję za porady. Teżmyśleliśmy na początku aby zrezygnować z tych okien po obu stronach wykuszu (z tych samych względów co Wy- czyli mała kuchnia) ale zrezygnowaliśmy z tego po obejrzeniu zdjęć z realizacji. Domy w których okna te okna zostały były dużo ładniejsze niż te bez. Te okna dodają temu domowi dużo uroku i z tego powodu nie rezygnowaliśmy z nich. A co bys powiedziała na to, żeby zamurować to drugie okno w kuchni, to obok wejścia? Czy dom dużo straci na wyglądzie? Nurtuje mnie też jeszcze jedna sprawa: ta witryna okienna obok drzwi wejściowych. Jakie rozwiązanie zastosowaliście u Was? Bo ja chciałam wstawić normalne okno (ze szprosami) ale mamy schody betonowe i ta witryna wypada właśnie w połowie nad schodami a w połowie pod. Jak to będzie wyglądać? CZymogłabym Cię prosić o zamieszczenie zdjęć Waszego domu? Może być na Priv. Serdecznie Cię pozdrawiam i czekam na dalsze uwagi i sugestie. Wszystkie są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.05.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 agateczka, Z tymi oknami, to chyba kazdemu co innego pasuje Np. duze okno tarasowe ... hmmm ... czy po jego likwidacji macie jakies wyjscie na taras? U nas akurat kostka na tarasie licuje sie z podloga salonu i fajnie jest tym duzym oknem komunikowac sie i z tarasem i z reszta dzialki Z okna w kuchni tego na scianie wejscia do domu absolutnie nie moglismy zrezygnowac. To wlasnie ono tworzy dom dwustronnie doswietlonym. U nas akurat kuchnia jest na polnoc, a salon na poludnie. Meble w kuchni tez wedlug mnie (ale kazdy moze miec odmienne zdanie ) lepiej komponuja sie po bokach, niz na scianie ktora jest najbardziej wyeksponowana patrzac od strony salonu. Okno na klatce schodowej doswietla schody. Tak jak napisalam wczesniej ta czesc budynku jest u nas od strony polnocnej i to okno (w naszym przypadku duzy fix) spelnia swoje doswietleniowe zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Agata, przylazłam tu za Amber Domek masz baaaaaardzo podobny do naszego My zrezygnowaliśmy z okna jednego w kuchni, inaczej kiepsko przedstawiałyby się sprawa mebli. Zajrzyj do moejgo dziennika, to zobaczysz o co biega Aha, wejście do domu, kuchnię mamy na północ, salon na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 15.05.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dzięki Kasiu, zaraz "skoczę" do Twojego Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabryjella 18.05.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 No, no praca idzie pełną parą, aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 23.05.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam serdecznie Podziwiam postepy juz od jakiegos czasu w waszyn dzienniku i az milo popatrzec. Tez mielismy budowac Magnolie ale ostatecznie stanelo na innym projekcie, podobnym troszke jak dobrze wszystko sie ulozy to my zaczniemy prace w czerwcu - juz nie moge sie doczekac pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 26.05.2008 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich "podglądających" mój Dziennik i dziękuję za komentarze. Proszę o jeszcze damianka27 na pewno zaczniecie w czerwcu. Bądź dobrej mysli, trzymam za Ciebie kciuki i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 27.05.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witaj Agateczka. Właśnie moja kuzynka rozpoczęłą budowę tego domku. Dam jej namiary Na Twoj dziennik, niech podgląda. Pozdrawiam i życzę siły w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 27.05.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dziekuje za kciuki bo sie przydadza Pozwolenie juz jest wiec tylko ekipa musi byc gotowa, jak ostatnio z nimi rozmawialam to bardziej im pasuje koniec czerwca. My urlop mamy od 6 do 30 czerwca i chcialabym fundamenty miec skonczone w tym czasie. Najwyzej sama je zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 27.05.2008 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dacie radę. Jak weźmiecie się z mężem oboje to przez cały czerwiec zrobicie fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 28.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Juz odliczam czas do urlopu - 6.06 zjawiamy sie w domu i dzialamy ale caly czas bede sledzic postepy u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 28.05.2008 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Zapraszam serdecznie do "podglądania" i komentowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts