Krzysztof 18.03.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Mam w planach postawic w salonie kominek i zastanawiam sie nad DGP. Jestem ciekaw o ile podrozeje inwestycja (jaki jest sredni koszt materialow i robocizny) przy zalozeniu ze domek ma 150 m.kw. parter i poddasze), a kominek jest polozony mozna rzec"centralnie"? Czy można stosować DGP w domku z wentylacją grawitacyjną? Czy doprowadzić ciepłe powietrze do łazienki? Czy nie bedzie przeciagow w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 18.03.2002 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Koszt nie powinien być wyższy niż 1500 zł, wentylacja grawitacyjna nie jest przeszkodą, a nad łazienką sam się zastanawiam (nie obawiam się o przeciągi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerryCool 02.07.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Z tego co ja sie orientuje to nie powinno sie dawać kanałów DGP do łazieniek i kuchni.Było cos o tym chyba w Muratorze Z tego co mi świta to zdaje sie chodzi o ryzyko roznoszenia sie zapachów po całym domu, w końcu do pomieszczenia będzie tłoczone powietrze, to i którędyś musi wyjść no nie?. Krataka wentylacyjna nie załatwi sprawy w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxal 02.07.2002 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Odpuść sobie DGP w łazience. Powód taki jak podaje Jerry. Powietrze z kominka cyrkuluje w obiegu zamkniętym. Jeśli je wydmuchasz w łazience to kominek je "zassie" z powrotem do siebie i we wszystkich pomieszczeniach pomiędzy łazienką, a pokojem z kominkiem będziesz miał zapach szyszek kąpielowych (oby tylko to ). Z tego samego powodu przy rekuperacji nadmuch stosuje się w pomieszczeniach "mieszkalnych", a wywiew w łazienkach, kuchni pralniach itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts