Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik iness5 - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zacząłem budowę 28 04 2008 pierwszego października mam mieć okna. co dziennie obserwuje wasz dziennik budowy. Mam trochę inny styl budowania znaczy moja ekipa np. stropy nad domem i garżem były lane jednocześnie razem ze schodami. Komin powiększyłem o jeszcze jedną rurę 200 i pod projektowaną kotłownią wiatrołapem i kuchnią zrobiłem piwnicę. Kotłownię na dwa duże piece z zasobnikami dzięki temu przeniosłem do piwnicy. Jak spomniałem czekam na okna. elektryk skończył instalacje w trakcie robienia dachu. 2 października WOD-KAN, gaz i instalacje grzewcze. Mam nadzieję zamknąć rok z tynkami i wylewkami. Pozdrawiam POLECAM NEKTARYNKI :lol: :lol: :lol:

Januszjak - u nas piwnica nie wchodził w grę w ogóle - takie warunki zabudowy. Piec mamy mały, bo gazem grzać będziemy ... Więc w kotłowni damy radę :)

Co do reszty - nie wiem...

Też myśłałam, że schody pójdą razem ze stropem... Nie poszły... Ale na szczęście już są.

Elektryka dajemy po oknach... :)

Okna będą montowane 2 i 3 października :) Blisko Waszej daty :)

Monis! Ty wiesz już co piszesz - ja nie mogę doczekać się okien :)

Moja działka niestety jest wąska niecałe 20m x43m (dom koło domu) dlatego zrezygnowałem z tarasu tam zrobiłem normalne okno :lol: a drzwi balkonowe wybiłem w wykuszu i tam będę robił jakiś taras. :lol: działka jest trochę pochylona i dlatego nie wiem jakie schody zrobić do domu. W poniedziałek przychodzi ekipa mam dw dni na pomysł.

iness5 i januszjak gratuluję postępów na placu budowy.

iness5 cały czas obserwuję Twoje/Wasze postępy i zazdroszczę. Nie mogę się doczekać kiedy my zacznięmy budować naszą nektarynkę. W tym roku już nie damy rady nic zrobić :( walczymy z papierologią i mamy nadzieję że w paździrniku otrzymamy pozwolenie na budowę :)

januszjak bardzo dziękuję za zdjęcia.

:lol: papierologia mi zajeła 9 miesięcy. ale nie co się mrtwić bo np.: stal tanieje. może jeszcze coś i tak grosz do grosz :lol: ale mury rosną to sama przyjemność :-? dziś robiłem "ekipa" schody wejściowe wyszło mi: spocznik 2.6x1.10 i siedem schodów. i na tak w sumie nie pozorną inwestycje jedno dniową poszło 5m3 betonu. :lol: ale nektarynki są ok.

Witam od początku podglądam Wasz dziennik budowy ponieważ my również budujemy ten sam domek. My naszą budowę rozpoczeliśmy 28.03.2008r.

Początkowo byłam przerażona ponieważ na każdym etapie mieliśmy opóznienia spowodowane przez wykonawców. Potem jeszcze cieśla dał nam nogę musieliśmy szukać nowego no i kolejne czekanie. Ale wszystko dobrze się skończyło pod koniec sierpnia mieliśmy już dach i prędko musieliśmy wstawiać okna ponieważ na połowę września mieliśmy umuwioną ekipię na tynki. Tak więc szybko elektryk, hydraulik a potem tynki. W tym samym czasie ocieplnie budynku. Po tynkach wszedł ponownie hydraulik rozłożyć rury do ogrzwania. Dzisaj wylali nam posadzkę i chyba jak narazie na tym będzie koniec. Do zimy zamierzamy jeszcze tylko ocieplić podasze. A resztę prac już wiosną.

Chciałabym zobaczyć więcej fotek z wnętrza waszego domku. Jak możesz wstawić więcej zdjęc bedę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach .

Ps macie śliczną dachówkę

• 2 weeks później...

Przepraszam, że dopiero teraz zaglądam, ale ja tak zawsze z opóźnieniem trafiam, tam gdzie trzeba :roll:

szampanem się poczęstowałam- pyszny był.

A dom cudny!!!

Wreszcie i okna na swoim miejscu i brama i drzwi! Po prostu miodzio!

I przepraszam za wścibskość- ale dlaczego okna macie o tyle mniejsze od otworów? :roll:

• 2 weeks później...

Powiem tak: dziś u nas chyba dzieje się dużo...

Ja w domku :lol: , bo córeczka chora, ale mąż pojechał doglądać - w końcu mamy weekend.

Zaczynamy instalacje wod. - kan. rozprowadzać po domu, ogrzewanie, gaz...

Na budowę pojechały też stelaże do WC :lol:

Inna ekipa ociepla domek z zewnątrz, jeszcze inna przygotowywuje podłogi pod podłogówkę :wink:

Po południu mam zamiar wyskoczyć tam osobiście :) Mój małż zapomniał o aparacie :roll:

• 2 weeks później...