iness5 22.09.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Hejka! Uzupełniłam Jakoś zabiegana bywam i czasu na wiele mi brak... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszjak 25.09.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Zacząłem budowę 28 04 2008 pierwszego października mam mieć okna. co dziennie obserwuje wasz dziennik budowy. Mam trochę inny styl budowania znaczy moja ekipa np. stropy nad domem i garżem były lane jednocześnie razem ze schodami. Komin powiększyłem o jeszcze jedną rurę 200 i pod projektowaną kotłownią wiatrołapem i kuchnią zrobiłem piwnicę. Kotłownię na dwa duże piece z zasobnikami dzięki temu przeniosłem do piwnicy. Jak spomniałem czekam na okna. elektryk skończył instalacje w trakcie robienia dachu. 2 października WOD-KAN, gaz i instalacje grzewcze. Mam nadzieję zamknąć rok z tynkami i wylewkami. Pozdrawiam POLECAM NEKTARYNKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 No Iness. Pięknie dom wygląda z dachem. Fajnie, że już niedługo będziecie mieć okna i drzwi. Wtedy od razu robi się "przyjemniej" i w środku tak wiatr nie hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 26.09.2008 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Januszjak - u nas piwnica nie wchodził w grę w ogóle - takie warunki zabudowy. Piec mamy mały, bo gazem grzać będziemy ... Więc w kotłowni damy radę Co do reszty - nie wiem... Też myśłałam, że schody pójdą razem ze stropem... Nie poszły... Ale na szczęście już są. Elektryka dajemy po oknach... Okna będą montowane 2 i 3 października Blisko Waszej daty Monis! Ty wiesz już co piszesz - ja nie mogę doczekać się okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszjak 26.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Moja działka niestety jest wąska niecałe 20m x43m (dom koło domu) dlatego zrezygnowałem z tarasu tam zrobiłem normalne okno a drzwi balkonowe wybiłem w wykuszu i tam będę robił jakiś taras. działka jest trochę pochylona i dlatego nie wiem jakie schody zrobić do domu. W poniedziałek przychodzi ekipa mam dw dni na pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endzi 29.09.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 iness5 i januszjak gratuluję postępów na placu budowy. iness5 cały czas obserwuję Twoje/Wasze postępy i zazdroszczę. Nie mogę się doczekać kiedy my zacznięmy budować naszą nektarynkę. W tym roku już nie damy rady nic zrobić walczymy z papierologią i mamy nadzieję że w paździrniku otrzymamy pozwolenie na budowę januszjak bardzo dziękuję za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszjak 29.09.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 papierologia mi zajeła 9 miesięcy. ale nie co się mrtwić bo np.: stal tanieje. może jeszcze coś i tak grosz do grosz ale mury rosną to sama przyjemność dziś robiłem "ekipa" schody wejściowe wyszło mi: spocznik 2.6x1.10 i siedem schodów. i na tak w sumie nie pozorną inwestycje jedno dniową poszło 5m3 betonu. ale nektarynki są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makczar1 01.10.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam od początku podglądam Wasz dziennik budowy ponieważ my również budujemy ten sam domek. My naszą budowę rozpoczeliśmy 28.03.2008r. Początkowo byłam przerażona ponieważ na każdym etapie mieliśmy opóznienia spowodowane przez wykonawców. Potem jeszcze cieśla dał nam nogę musieliśmy szukać nowego no i kolejne czekanie. Ale wszystko dobrze się skończyło pod koniec sierpnia mieliśmy już dach i prędko musieliśmy wstawiać okna ponieważ na połowę września mieliśmy umuwioną ekipię na tynki. Tak więc szybko elektryk, hydraulik a potem tynki. W tym samym czasie ocieplnie budynku. Po tynkach wszedł ponownie hydraulik rozłożyć rury do ogrzwania. Dzisaj wylali nam posadzkę i chyba jak narazie na tym będzie koniec. Do zimy zamierzamy jeszcze tylko ocieplić podasze. A resztę prac już wiosną. Chciałabym zobaczyć więcej fotek z wnętrza waszego domku. Jak możesz wstawić więcej zdjęc bedę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach . Ps macie śliczną dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 06.10.2008 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam serdecznie moich podglądaczy i podczytywaczy Chętnie poczytałabym Was też Informuję, że mamy stan surowy zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 06.10.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endzi 07.10.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 18.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Przepraszam, że dopiero teraz zaglądam, ale ja tak zawsze z opóźnieniem trafiam, tam gdzie trzeba szampanem się poczęstowałam- pyszny był. A dom cudny!!! Wreszcie i okna na swoim miejscu i brama i drzwi! Po prostu miodzio! I przepraszam za wścibskość- ale dlaczego okna macie o tyle mniejsze od otworów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 26.10.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Monis! Jakos tak wyszło... Nasi wykonawcy wyszli z załozenia - lepiej domurować niż kuć Domurowali już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 03.11.2008 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 no to ciut nowości z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 10.11.2008 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Powiem tak: dziś u nas chyba dzieje się dużo... Ja w domku , bo córeczka chora, ale mąż pojechał doglądać - w końcu mamy weekend. Zaczynamy instalacje wod. - kan. rozprowadzać po domu, ogrzewanie, gaz... Na budowę pojechały też stelaże do WC Inna ekipa ociepla domek z zewnątrz, jeszcze inna przygotowywuje podłogi pod podłogówkę Po południu mam zamiar wyskoczyć tam osobiście Mój małż zapomniał o aparacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.11.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 to czekam z niecierpliwością na fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 11.11.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Fotorelacja dokonana. Dzis odpoczynek... Dzień Niepodległosci mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 25.11.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pochwaliłam się troszkę, zapis w dzienniku wykonany JUPI http://planetabab.home.pl/smf/Smileys/default/nivermagiagifs32.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 26.11.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Gratuluję kolejnych zdobyczy budowlanych. Nie ma to jak własna podłoga- cały czas nie mogę się nacieszyć swoja Jak tylko zdjęcia siem zrobią- wrzuć do dziennika- chętnie obejrzę. Czy ostatni i pierwszy stopień się zgadza z Waszą wizją w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fąfalska 26.11.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 ładniutki ten wasz domek sie robi. czekam na dalsze zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts