finlandia 07.05.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 AVANTE - okna plastikowe z okleiną (złoty dąb) v-komorowe, profil stalowy 2mm (a nie 1,7mm - bardzo częsty), szyba zewnętrzna 6mm (a nie 4mm) chyba że ktoś chce "klejonkę" , okucia Roto. nie chciałem drewnianych bo... pracowałem jako stolarz przy drewnie Widocznie pracowałeś w złej firmie.. ? Znam takich ktorzy pracują w "stolarni" i nie potrafią zrozumieć dlaczego ludzie czasem wybierają okna z innego materiału.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 07.05.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ależ mi się oberwało ...!!! Słuchajcie generalnie pcv nie może być lepsze niż drewno! Obecnie mieszkam u teściów i mają okna drewniane i są bardzo dobre!, nic się z nimi nie dzieje (poprawiałem tylko okucia, ale to inna sprawa) więc dlaczego wybrałem pcv - bo są ładne i nie trzeba ich malować po kilku latach, tamte drewniane niestety już nie wyglądają ładnie. Oczywiście dzisiaj mogę mieć tylko nadzieję że pcv będą ładne - okaże się za lat ... pracowałem na stolarni - (troszkę to źle zabrzmiało w moim opisie) ale głownie przy drewnie liściastym i absolutnie uważam że jest to suuuper materiał - wszystkie podłogi (oprócz płytek) i schody będę miał z litego drewna, parapety wewn. też!!!!! stal - 2mm za dużo, 1,5mm -jest OK, z 1,1 za mało.... ja wolę więcej co z pewnością wpływa na sztywność ramy (jeśli byłoby inaczej to 1,1mm też byłoby dobrze) szyba 6mm - na tym się nie znam, rozmawiałem z kolegą który żyje z obróbki szkła, nie potrafię wytłumaczyć dlaczego jest lepsze (sztywność, tłumienie dźwięku etc...) w każdym razie nie przekonasz mnie że to nie ma znaczenia. pozdrawiam Was ciepło i bez drzazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.05.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ech, wszedł Klient i nie dokonczylem mysli wysyłając skróconą odpowiedz.. przepraszam jesli zle to odebrales. Mialem jeszcze dodac tą szybę : Avante np. dodawało zestaw z (chyba) szybą 6 mm ze wzgledu na lepsze parametry dzwiekochlonne. Pozatym i wieksza wytrzymaloscia na uszkodzenie roznic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 07.05.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 wiecie jakie są najładniejsze okna - takie które się Wam podobają czy drewniane czy z pcv - jeśli będziecie zadowoleni to dla Was będą the best!. i to jest najważniejszepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 05.06.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 i na koniec:jaką bieliznę wybrać? bawełnianą czy może z pcv (gdyby taka była dostępna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 05.06.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 i na koniec: jaką bieliznę wybrać? bawełnianą czy może z pcv (gdyby taka była dostępna)? Ale dowcipniś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 06.07.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Mamy plastyk .Zajmuje sie remontami naprawami itd.Wiedzialem od poczatku tylko plastyk jest b e z o b s l u g o w y. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 07.07.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Mamy plastikowe. Były tańsze i są teoretycznie bezobsługowe. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 08.07.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 PCV - tańsze i bardziej praktyczne. Do tego mniej podatne na uszkodzenia mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts