Master1 27.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam. Około miesiąca temu położyłem w domu w przedpokoju płytki szkliwione. Jednak w ciągu miesiąca spadł na nie młotek oraz wazon i w miejscu upadku tych przedmiotów pojawiły się dwa odpryski szkliwa Płytek wymienić nie mogę ponieważ nie mam zapasowych. W sklepie nie mają identycznego odcienia tych płytek i gorzej by to wyglądało jak teraz. Pytanie do was fachowcy: jak te odpryski zregenerować/usunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 27.03.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Z tego co pytałam się znajomego dystrybutora, to nie ma jakiejś specjalnej formy "regeneracji" czy naprawy. Można jedynie podkolorować i zamaskować w ten sposób odprysk farbą do betonu podobną do koloru szkliwa. Lub przyzwyczaic sie, bo podobne odpryski pojawią się niebawem gdzie indziej, jak coś znowu spadnie. Warto także poszukać po różnych innych firmach płytek o takim samym odcieniu (może masz pudełko, to zobaczysz numer i patrz też na tzw. kaliber - czyli tolerancję wymiaru), na wypadek następnych uszkodzeń. Pewnie gdzieś jeszcze z tej dostawy mają, bo kładłeś je niedawno. A może ktoś na forum ma te płytki w nadmiarze, albo wie gdzie są w sprzedaży ? Jak nie znajdziesz definitywnie, malowanie nie da efektu i nerwowo nie będziesz wytrzymywał tych odprysków, to pomyśl o wstawkach z innego koloru, ale harmonizującego, rozrzuconych w "inteligentny" sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 28.03.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Z tego co pytałam się znajomego dystrybutora, to nie ma jakiejś specjalnej formy "regeneracji" czy naprawy. Można jedynie podkolorować i zamaskować w ten sposób odprysk farbą do betonu podobną do koloru szkliwa. Lub przyzwyczaic sie, bo podobne odpryski pojawią się niebawem gdzie indziej, jak coś znowu spadnie. Warto także poszukać po różnych innych firmach płytek o takim samym odcieniu (może masz pudełko, to zobaczysz numer i patrz też na tzw. kaliber - czyli tolerancję wymiaru), na wypadek następnych uszkodzeń. Pewnie gdzieś jeszcze z tej dostawy mają, bo kładłeś je niedawno. A może ktoś na forum ma te płytki w nadmiarze, albo wie gdzie są w sprzedaży ? Jak nie znajdziesz definitywnie, malowanie nie da efektu i nerwowo nie będziesz wytrzymywał tych odprysków, to pomyśl o wstawkach z innego koloru, ale harmonizującego, rozrzuconych w "inteligentny" sposób. doraźnie polecam lakier do paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts