plazma 27.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam jestem powiedzmy początkującym fachowcem od budowlanki od fundamentów po dach. I tutaj moje pytanie od paru lat pracuje w budowlance od roku jako majster, teraz nadarzyła sie okazja wybudowania domu na własną rękę (bez szefa - fucha) i nie mam zielonego pojęcia ile mam powiedzieć za robociznę może ktoś z was szanowni forumowicze mi doradzi? domek bez piwnic fundament pod szkody górnicze ława lana reszta bloczek, ściany porotherm, strop monolityczny (w miarę prosty), dach dwuspadowy dachówka, bez balkonów lukarn i jaskółek. metraż około 260 m2. moje zadanie to doradztwo i wykonawstwo(murowanie, zbrojenie itp itd.) bardzo prosze o wasze sugestie nigdy nie robiłem kosztorysów ani nic podobnego(wiadomo że bez vatów itd:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luisss 27.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 to spory kawal domu bez mala takie jak 2 domki gdzie wiekszosc osob decyduje sie na budowanie wiec powiem tak ze kwota 100 000 zl za stan surowy zamkniety to jest odpowiednia cena do istniejacych w obecnych czasach i inwestor nie powinien miec obiekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts