mcz 27.03.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam, dostałem dzisiaj zgrubsza wycenę robocizny różnych etapów budowy domu Skrzat http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdKolekcji=&IdProjektu=330Projekt po drobnych modyfikacjach (podniesienie o 25cm ścianki kolankowej, zamiana garażu na pokój).Powierzchnia netto 125m^2Powierzchnia całkowita 170m^2Do budowy pod Łodzią. Proszę o komentarze do poniższej wyceny... nawet nie wiem, czy te ceny są netto czy brutto... -----------------------------I. ROBOTY ZIEMNE. 1. WYKOPY (MASZYNA LUB RĘCZNIE)2. ZBROJENIE I WYLANIE ŁAW(BETON TOWAROWY)3. WYMUROWANIE FUNDAMENTÓW Z BLOCZKA4. RAPICA + IZOLACJA MATERIAŁEM HYDRO.5. WYLANIE WARSTWY 1 BETONU. II. MURY. 1. MURY ZEWNĘTRZNE 2. WIEŃCE I STROP3. MURY ZEW. NA STROPIE4. SCHODY I TARASY III. ŚCIANKI DZIAŁOWE Cena za etapy I - III 28.500 zł. IV. DACH 1. Więźba dachowa2. pokrycie dachówką ceramiczną3. Montaż okien Cena za etap IV 25-30.000 zł. V. INSTALACJA ELEKTRYCZNA OK. 3.500 ZŁ. VI. TYNKI ZEW. OK. 3.000 ZŁ VII. TYNKI WEW. 3,000 (jeżeli będą ścianki murowane ok. 8,000 zł) VIII. WYLEWKI KOŃCOWE 12zł/m2 MALOWANIE 6,5zł/m2 (GRUNT +FARBA 2x) INSTALACJE WOD- KAN (po zapoznaniu się z dokumentacją ok. 180zł/ punkt) Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neco 29.03.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 mój hydraulik z którym współpracuje bierze około 150 zł od punktu jak chcesz mogę podać namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 30.03.2008 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dziekuję. W razie czego jeszcze się zgłoszę. Jutro będę miał kolejną wycenę, a tu na forum jest tyle danych zupełnie różnych, że trudno się połapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcz 07.04.2008 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam kolejne wyceny. Tamto było netto za robociznę. Druga wycena: - 5400 wykopanie zbrojenie zalanie i wymurowanie do poziomu zero (bez zdjecia humusu i zasypania piachem)- 1600 za wycieplenie fundamentu oraz izolacja pozioma - 6800 parter mury nośne- 2300 poddasze mury nośne- 500 obmurówka wierzby dachowej- 4800 strop, wyszalowanie, zazbrojenie, obmurówka wieńca, zalanie- 2700 klatka schodowa 18 stopni- 3000 wylanie stóp fundamentowych, wymurowanie kominów nad dach (2 sztuki)-----------27100 netto + ścianki działowe wewnętrzne, ok. 30 zł/m^2 Razem około 30000 netto do negocjacji Na czym mogę najwięcej tu stargować? Trzecia wycena: "cena nie przekroczy 350pln za m2 netto dotyczy stanu surowego otwartego"Zakładam, że z dachem i że chodzi o powierzchnię całkowitą, ale nie jest to okreslone... wówczas wychodzi za stan surowy otwarty około 59500! Cena jest tak niekonkurencyjna, że nawet nie będę tego wyjaśniał i się targował. Czwarta wycena: Wszystko od zera do surowego bez dachu (z kominami, schodami, ściankami działowymi) 280zł/m^2 netto od powierzchni całkowitej.Po przemnożeniu wychodzi 47600 do negocjacji. Gdyby to jeszcze było z dachem, ale takto również odrzucam. Podobno jest ich cała banda, budują szybko i sprawnie, ale akurat na tym mi nie zalezy, bo na ten rok mam w planach stan surowy (chyba, że cudem prąd podłączą). Proszę o wszelkie uwagi i opinie na temat wycen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 09.04.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts