Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia - sprzęt do zabudowy bez zabudowy

bimbelt

Recommended Posts

Jako, że brakuje mi pieniędzy na wymarzoną kuchnię rozważam jako rozwiązanie przejściowe, zakup najbardziej niezbędnego sprzętu AGD (lodowka, plyta kuchenna) i ustawienie go tymczasowo bez szafek (na jakies 2 miesiace). Czy da sie sensownie to zrobic?

Wiadomo, ze pieknie nie bedzie, ale moze da sie z tym zyc przez jakis czas.

Jakie sa wasze doswiadczenia w tej kwestii?

Cos w tym kurcze jest ;)

Na forum jest wątek o najtrwalszych prowizorkach. Dlatego ze względu, iż będziemy się wprowadzać do niewykończonego domku, to co tymczasowe będzie musiało być brzydkie, abym się denerwował za każdym razem jak będę to widział i jak najszybciej chciał to zmienić.

Nie mówię oczywiście o takich sprawach jak na przykład brak listew przypodłogowych, bo bez tego można spokojnie żyć lata :D Czy choćby wisząca żarówka w kotłowni czy garażu.

Dzieki za pocieszenie. Mysle, ze prowizoryczne "szafki" jestem w stanie zbudowac sam, tym bardziej, ze zostalo mi troche desek, lat, itp. Po wyheblowaniu i zabejcowaniu moze nie bedzie wygladac tak zle.

Bimbelt, na dwa miesiące to chyba szkoda roboty z heblowaniem i bejcowaniem?

U znajomych prowizoryczne meble kuchenne to były otwarte sosnowe półki najtańsze (potem mozna ich uzyc w garażu), a płyta grzejna była oprawiona w kawałku blatu stojącym chyba na koziołkach. A piekarnik to sobie stał czyms bez nijakiej obudowy. Aha, u nich ta prowizorka to długo trwała :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

• 3 years później...

Chciałam was prosić o poradę, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie - czy można używac piekarnik do zabudowy ale bez zabudowy?

Już wyjaśniam, dlaczego. Chciałabym kupić piekarnik do zabudowy, bo wybór w kuchenkach gazowo-elektrycznych wolnostojących jest marny, a już w stylu retro urządzenia wolnostojącego to w ogóle nie mogę znaleźć. Zakupu chciałabym dokonac przed świętami, ale docelowe meble będą kupione w przyszłym roku i stąd problem, czy można kupić taki piekarnik i używac go jak agd wolnostojące, czy to nierealne?