matam 28.03.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam Jaką papę dawaliście na chudziak. Chodzi mi konkretnie o typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 28.03.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 A po co papa na chudziak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.03.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 A po co papa na chudziak? zeby wykonac izolacje przeciwwodna Tak samo kladzie sie pape pod sciany konstrukcyjne i dzialowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 28.03.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Na chodziak nie, dopiero na ławe. papę asfaltową na włuknie szklanym. Ale najpierw abizol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 28.03.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Izolacja na fundament to tak, ale na chudziak daje się folię budowlaną, styropian lub wełnę i wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.03.2008 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 W takim razie proponuje ten artykulhttp://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61600,1043286.html Dodam ze u mnie jest wysoki stan wod gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.03.2008 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Udalo mi sie znalezc cos takiegohttp://www.artbud.com.pl/produkt-320.html[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 28.03.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.03.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dawałam papę termozgrzewalną. Taką, jaka była na składzie. Zgrzewaliśmy ją z izolacją fundamentów (poziomą). Na to folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.03.2008 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dawałam papę termozgrzewalną. Taką, jaka była na składzie. Zgrzewaliśmy ją z izolacją fundamentów (poziomą). Na to folia Mi wlasnie chodzi o konkretny typ, albo chociaz grubosc i z czego. Na marginesie to tych rodzajow pap jak i cen jest od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.03.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dawałam papę termozgrzewalną. Taką, jaka była na składzie. Zgrzewaliśmy ją z izolacją fundamentów (poziomą). Na to folia Mi wlasnie chodzi o konkretny typ, albo chociaz grubosc i z czego. Na marginesie to tych rodzajow pap jak i cen jest od groma. Kładź pape termozgrzewalną i to jest najważniejsze. Droższa nie będzie lepsza. Jak położysz na pape jeszcze folie i podłoge to pamiętaj ze tam już nikt nie będzie zaglądał i grzebał, będzie stała temperatura. Troche rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.03.2008 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 dawałam papę termozgrzewalną. Taką, jaka była na składzie. Zgrzewaliśmy ją z izolacją fundamentów (poziomą). Na to folia Mi wlasnie chodzi o konkretny typ, albo chociaz grubosc i z czego. Na marginesie to tych rodzajow pap jak i cen jest od groma. Kładź pape termozgrzewalną i to jest najważniejsze. Droższa nie będzie lepsza. Jak położysz na pape jeszcze folie i podłoge to pamiętaj ze tam już nikt nie będzie zaglądał i grzebał, będzie stała temperatura. Troche rozsądku. Z tym rozsadkiem to czego tyczy ? Ja chce dac jak najtansza i wiem ze termozgrzewalna, z wypowiedzi wynika ze brac kazda jaka dadza. Sadze ze sa jakies specjalne do hydroizolacji podlogi stad te pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.03.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Kładziesz termozgrzewalną łączoną dokładnie z izolacją pod ścianami dlatego ze masz wysoko wode. Ci co nie mają problemu z wysokim poziomem wody mogą sobie kłaść zwykłą pape, samą folie lub nic. A Ty i ja musimy płacić za termozgrzewalną Jaśniej sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.03.2008 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Kładziesz termozgrzewalną łączoną dokładnie z izolacją pod ścianami dlatego ze masz wysoko wode. Ci co nie mają problemu z wysokim poziomem wody mogą sobie kłaść zwykłą pape, samą folie lub nic. A Ty i ja musimy płacić za termozgrzewalną Jaśniej sie nie da. Czy daje sie jakies zaklady na sciane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.03.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 cytat z forum: na chudym betonie podkladowa papa termozgrzewalna V 60 S 35 lub V 60 S 30 przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.03.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ...... Czy daje sie jakies zaklady na sciane ?? a w czym zaszkodzi? http://www.e-izolacje.pl/stropy,podlogi,2022.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 28.03.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Izolacja na fundament to tak, ale na chudziak daje się folię budowlaną, styropian lub wełnę i wylewkę. Taaa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 28.03.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ........... Dodam ze u mnie jest wysoki stan wod gruntowych. A co to znaczy wysoki poziom wód gruntowych? Sam się nad tym zastanawiam, bo wodę mam jakieś 80cm-1m ppt., budynek wyniesiony na jakieś 60cm ppt. To ma znaczenie, w sensie, czy w takim przypadku także powinno się dawać papę? Sama folia nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.03.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Dodam ze u mnie jest wysoki stan wod gruntowych. A co to znaczy wysoki poziom wód gruntowych? Sam się nad tym zastanawiam, bo wodę mam jakieś 80cm-1m ppt., budynek wyniesiony na jakieś 60cm ppt. To ma znaczenie, w sensie, czy w takim przypadku także powinno się dawać papę? Sama folia nie wystarczy? Podpowiem. To znaczy że poziom wód gruntowych lubi zmieniać swój poziom. Przekonasz sie o tym gdy zrobisz sobie kontrolny wykop. W moim przypadku zmiana poziomu wynosi 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 28.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 nie no, wiem co to znaczy, (mam "odkrywkową studnię na placu). Chodziło mi raczej, czy przy takich warunkach również trzeba dawać papę, jak dom wyniesiony 60 cm ppt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts