Krzysztofik 28.03.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 nie no, wiem co to znaczy, (mam "odkrywkową studnię na placu). Chodziło mi raczej, czy przy takich warunkach również trzeba dawać papę, jak dom wyniesiony 60 cm ppt. Ja zrobiłem to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 28.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 tzn. położyłeś papę czy zrobiłeś "odkrywkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 tzn. położyłeś papę czy zrobiłeś "odkrywkę"? I jedno i ....odkrywke robiłem kilka lat wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.03.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 chciałeś znać rodzaj ppy - nie iwem, co daliśmy. Na zaprzyjaźnionym składzie kobita stwierdziła, że ta będzie Ok to wzieliśmy. Papa jak papa. Taką samą miałam na fundamencie więc zgrzaliśmy obie (tą z fundamentu i podłogi), zrobiła się taka niecka wysłąna papą (chudziak był poniżej ściany). Na ścianęjako taką już nie wywijałąm, bo i niby gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 29.03.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Pomysł z papą to wywalanie kasy w błoto.A czy folia puszcza wodę??Czy sądzisz,że woda gruntowa podejdzie pod samą posadzkę??To lepiej było budować dom na palach lub pływajacy... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Pomysł z papą to wywalanie kasy w błoto.A czy folia puszcza wodę??Czy sądzisz,że woda gruntowa podejdzie pod samą posadzkę??To lepiej było budować dom na palach lub pływajacy... . Ja tak sądzę. Nie zawsze ale jednak. Słyszałeś kiedyś o podciąganiu kapilarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 29.03.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Oczywiscie, wiec trzeba przed wylewka zastosować gruboziarnisty piach, a folie sie skleja z izolacją fundamentu.Nie ma sznas aby coś przenikneło w razie w.Podobnie robi sie z foliami basenowymi.Tez są klejone lub zgrzewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Oczywiscie, wiec trzeba przed wylewka zastosować gruboziarnisty piach, a folie sie skleja z izolacją fundamentu.Nie ma sznas aby coś przenikneło w razie w.Podobnie robi sie z foliami basenowymi.Tez są klejone lub zgrzewane. Piasek podciąga od 1m do 30 cm. Koszt specjalnej folii będzie większy od papy zgrzewalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 29.03.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Folia nie ma być jakas tam specjalna tyko folia budowlana.A jesli chodzi o basenową, m2 to koszt 4.50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Folia nie ma być jakas tam specjalna tyko folia budowlana.A jesli chodzi o basenową, m2 to koszt 4.50 Budowlana Rób sobie jak chcesz. Jak wyremontujesz kilka domów i wykonasz kilka poprawek po innych to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 29.03.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Zalecam poczytać projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 29.03.2008 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Zalecam poczytać projekty. To wlasnie czytam swoj projekt i mam pape 2 razy na lepiku. Wiec wole dac termozgrzewalna i tyle. Widze ze wiekszosc bieze taka jaka jest w hurtowniach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 29.03.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Pomysł z papą to wywalanie kasy w błoto.A czy folia puszcza wodę??Czy sądzisz,że woda gruntowa podejdzie pod samą posadzkę??To lepiej było budować dom na palach lub pływajacy... . te, mondrala umiesz czytać i odpowiadać na konkretnie zadane pytanie? matam zadał konkretne pytanie: Witam Jaką papę dawaliście na chudziak. Chodzi mi konkretnie o typ. i prawdopodobnie nie obchodzi go zupełnie czy warto...... zresztą na ten temat było już dużo dyskusji na tym forum matam na chudym betonie podkladowa papa termozgrzewalna V 60 S 35 lub V 60 S 30 przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 29.03.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 na chudym betonie podkladowa papa termozgrzewalna V 60 S 35 lub V 60 S 30 przeciw kapilarnemu przenikaniu wilgoci z gruntu Przegapilem Twoja poprzednia wypowiedz, wiec pojde sie pytac o taka pape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Zalecam poczytać projekty. Czasami boję się czytać bo bywają projektanci chyba uczeni na Politechnice w Pcimiu. Może tam ciotkę mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 29.03.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 albo o izolacjach uczyli sie jeszcze we Lwowie, zanim ich przeflancowali do Gliwic i Wrocławia. A jak się projektanty nauczyły na pamięć "3x papa na lepiku" tak klepią do tej pory. Jedyne co od tamtej pory się nauczyli to Ctrl+C , Ctrl+V. W moim projekcie też jest 2x papa na lepiku i gdyby nie obiektywne trudności w znalezieniu lepiku na gorąco to na pewno wykonałbym taką doskonałą izolację. A folia to jest dobra na robienie cieplarni w ogródku, albo pod truskawki żeby nie gniły ale nie na izolację poziomą. Po tej folii będzie się slizgała wylewka kurcząc się i rozszerzając przy zmianach temperatury. Po paru sezonach folia pod wylewką będzie wyglądała jak moje skarpetki na piętach . Nie mówiąc o jej uszkodzeniach w trakcie wykonywania kolejnych warstw podłogi. A izolacja przeciwwodna jest tylko tak dobra jak jej najsłabsze miejsce, czyli dziura . Dzisiaj na izolację poziomą pod ściany zgrzewałem papę icopal junior WF, bo akurat taką miałem i nie uważam, że to triumf techniki nad zdrowym rozsądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts