Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony domek Kamili i rafała

Recommended Posts

• Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wielkie dzieki :lol: napewno bedzie udany a my sie juz nieumimy doczekac ,tylko żeby pogoda dopisała to wogóle bedzie suuuuuuuuuuuper i trzymajcie kciuki aby nam sie udało jak najwiecej pozałatwiac :) a jak wrócimy to napewno opisze jak było i co udało nam sie pozalatwiac no i będą najswieższe zdjatka z naszej przyszłej ziemi i wogóle :) ,nawet niewiedziałam że tak bede sie cieszyc na wyjazd do Polski :p pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki buzka

Wiem jaka to radość. My wróciliśmy z Polski tydzień temu bulismy w kraju prawie 3 tygodnie teraz jakoś ciężko wziąść się do pracy, ale załatwilismy prawie wszystko zwiazane z budowa domu. Wniosek o PnB złożony do starostwa teraz czekamy na pozwolenie. Pozdrawiamy i narazieńko

Ps piękne córy.

witam ponownie ,nowłasnie jechac do Polski to człowiek sie cieszy najgorsze jest kiedy trzeba wracac oj to już do rzeczy szczesliwych raczej nienależy tym bardziej jak się cos chce robic :roll:

to wy macie super wniosek złożony tylko czekac jak go dostaniecie,my mamy jeszcze długa droge przed nami bo jestesmy na samym początku dopiero :wink: ale jako mam nadzieje pójdzie sprawnie i szybko

a kiedy macie zamiar ruszac z budową, i czy wtedy wracacie do kraju na stałe czy tez bedziecie na początku budowac na odleglosc :p

jeszcze raz dzięki za dobre slowa i pozdrawiam Kamila życze miłego weekendu :lol:

Witam narazie nie wracamy po co. Zaczynamy odrazu jak dostaniemy papiery ekipa już zamówiona, fktycznie nie jest moze najtańsza ale myśle że można ich spokojnie zostawić przy budowie, a i tak są rodzice to będą pilnować.

to super że macie już ekipe ja to narazie mogę sobie pomarzyc, ale mam nadzieje że już i ja niedługo będe na takim etapie przynajmniej, a narazie musimy teraz jak się uda to przepisac ziemie na nas od taty mojego męża :wink: i reszte tych papierków załatwic a co niezdążymy to tesciowie pomogą :lol: pozdrawiam daj znac jak już będziecie miec pozwolenie :p

Po DLUUUGIEJ nieobecnosci witam i o zdrowie pytam :wink:

A tak na serio, to ciesze sie ze jestescie w Polsce i zalatwiacie przepisanie gruntu :) Zycze Wam powodzenia!!!

U mnie w dzienniku na razie Silent Hill. Tak musze. Niedlugo wytlumacze dlaczego, ale jestem, mysle o wszystkich budowlanych przyjaciolach z forum Muratora i nie moge sie doczekac powrotu. Dzis tylko na chwileczke :cry:

Buziaczki wielkie!!! :D

• 2 weeks później...
NO TO SUPER. 1600m to juz cos. Mozna ladny ogrod zrobic. Zycze wytrwalosci w drodze przez papierologie :)

dzieki serdeczne ja też tak mysle że ogród wyjdzie nam dosc duzy a do tego te piekne widoczki :p ja jestem zachwycona i juz niemoge sie doczekac kiedy zacznie tam rosnąc nasz wymarzony domek :lol: :lol: :lol: :lol:

Po DLUUUGIEJ nieobecnosci witam i o zdrowie pytam :wink:

A tak na serio, to ciesze sie ze jestescie w Polsce i zalatwiacie przepisanie gruntu :) Zycze Wam powodzenia!!!

U mnie w dzienniku na razie Silent Hill. Tak musze. Niedlugo wytlumacze dlaczego, ale jestem, mysle o wszystkich budowlanych przyjaciolach z forum Muratora i nie moge sie doczekac powrotu. Dzis tylko na chwileczke :cry:

Buziaczki wielkie!!! :D

witaj kochany kotecku :D i o zdrowie pytam cos długo was niebyło a ja się zastanawiałam co tam u was słychac jak postepy w budowie i czy wszystko się wyjasniło ????

mam nadzieje że napiszesz cos nie cos co tam u was sie działo na budowie bo jestem baaaaaaaaaaardzo ciekawa ale mam nadzieje że wszystko poszło u was ok

u mnie troche zmian ale tez niezałatwiłam wszystkiego tak jak chciałam z braku czasu niestety te dwa tygodnie to stanowczo za mało :cry: a reszte opisze w dzienniku co udało sie załatwic buziaki i czekam na jakis odzew papa

Kamila z tą kuchnią to tak jak Ci pisałam jedno okno jest wystarczające. Musiałabyś się zastanowić z której strony chcesz okno tzn. strony świata czyli wsch. czy zach. i najwyżej przenieś sobie tylko to okno na tą drugą ścianę i np. powiększ je np. jak masz 1,20 to zrób 1,50. Ja mam jedno okno w kuchni bo z drugiego zrezygnowałam, jest od wschodu i ma wymiar 1,20x1,50 i myślę że mi wystarczy bo kuchnie mam nie całe 3x3 więc nie jest duża a przynajmniej z ustawieniem mebli nie będzie problemu...

Kamila z tą kuchnią to tak jak Ci pisałam jedno okno jest wystarczające. Musiałabyś się zastanowić z której strony chcesz okno tzn. strony świata czyli wsch. czy zach. i najwyżej przenieś sobie tylko to okno na tą drugą ścianę i np. powiększ je np. jak masz 1,20 to zrób 1,50. Ja mam jedno okno w kuchni bo z drugiego zrezygnowałam, jest od wschodu i ma wymiar 1,20x1,50 i myślę że mi wystarczy bo kuchnie mam nie całe 3x3 więc nie jest duża a przynajmniej z ustawieniem mebli nie będzie problemu...

no własnie zdaje sobie sprawę że dodając w kuchni to okno to będziemy miec mniej miejsca na mebelki i to jest to,bo z jednej strony chciałabym miec to drugie okno a z drugiej strony tak po dłuższym zastanowieniu to wiecej tych szafek jednak by się przydało bo w kuchni zawsze jest cos do schowania :roll:

rozważałam tez tak jak piszesz przeniesienie tego okna i powiem ci to jest całkiem dobre rozwiązanie, :wink: kuchnie bedziemy miec wiekszą niz ta twoja bo ma 11,8

czyli jakies 3x3,9 kurcze muszę się jeszcze zastanowic co zrobic ale wielkie dzieki za pomoc i pozdrawiam :lol:

Też jestem za tym aby w kuchni było jedno okno. U mnie są dwa i to na tej samej ścianie i muszę kombinować z ustawieniem. Może rozważ przeniesienie okna na drugą ścianę, jeśli nie zaburzy to zbytnio wyglądu elewacji - bo to też jest ważne. Z tego powodu nie za bardzo mogę usunąć to nadprogramowe moim zdaniem okno. Poza tym jeśli kuchnia jest otwarta na salon to z niego będzie dużo światła. Zwłaszcza przy takich cudownych przeszkleniach jak u ciebie.

W ogóle śliczny projekt - jak już wcześniej ktoś pisał drogi w wykonaniu ale wygląd.... extra. Poza tym mam słabość do Archonu. Bardzo chciałam od nich projekt, ale jak kupilłam w końcu inną działkę niż planowałam to nie mogłam znaleźć nic pasującego do kierunków świata, średniej wielkości i z dwuspadowym dachem.

Powodzenia

Też jestem za tym aby w kuchni było jedno okno. U mnie są dwa i to na tej samej ścianie i muszę kombinować z ustawieniem. Może rozważ przeniesienie okna na drugą ścianę, jeśli nie zaburzy to zbytnio wyglądu elewacji - bo to też jest ważne. Z tego powodu nie za bardzo mogę usunąć to nadprogramowe moim zdaniem okno. Poza tym jeśli kuchnia jest otwarta na salon to z niego będzie dużo światła. Zwłaszcza przy takich cudownych przeszkleniach jak u ciebie.

W ogóle śliczny projekt - jak już wcześniej ktoś pisał drogi w wykonaniu ale wygląd.... extra. Poza tym mam słabość do Archonu. Bardzo chciałam od nich projekt, ale jak kupilłam w końcu inną działkę niż planowałam to nie mogłam znaleźć nic pasującego do kierunków świata, średniej wielkości i z dwuspadowym dachem.

Powodzenia

witam w moim skromnym jeszcze dzienniku nowłasnie cały czas się główkuje co z tym oknem zrobic czy dodac czy zostawic tak jak jest,rozważałam też przeniesienie tego okna na tą drugą scianę ale sama juz nie wiem co zrobic wiem że jest jeszcze troche czasu,ale czasami wiedziec wczesniej jest lepiej niż pózniej tak na ostatnią chwile :roll:

dzięki że podoba ci się nasz projekt,wiem że troche nas to pociagnie a zwłaszcza ten dach bo jest drogi w wykonaniu ale niema tego złego kuzyn mojego męza zajmuje się dachami na codzien więc on nam będzie robił ten dach a w dodatku to nas taniej wyniesie i wiem że zrobi nam raczej solidnie i niebędziemy musieli się zastanawiac czy wszystko jest ok.

nas urzekła w tym domu przestrzen na parterze no i te cuuuuuuuuudowne okna których jest baaaaaaaaaardzo dużo już sobie wyobrazam jak bedzie wyglądał wykonczony i urządzony cudnie!!!

i co Ci jeszcze powiem ja też mam słabosc do projektów z pracowni archon oni mają naprawde swietne projekty :lol: :lol: :lol:

jeszcze raz wielkie dzięki zachęcam do dalszego czytania i komentowania mojego dziennika i ja wam tęż życze dużo cierpliwosci na budowie i powodzenia :p :p

Witaj Kamilo, bardzo podoba mi się wasz projekt i jestem bardzo ciekawa jego realizacji. Będę do ciebie zaglądać. Trzymam kciuki. Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka

dzieki :lol: za miłe słowa i serdecznie zapraszam :lol: do mojego jeszcze skromnego dziennika( ale już niedługo ) :roll: napewno w miare możliwosci bedę relacjonowac postępy,wasz projekcik też jest sliczny zresztą takiego typu domki mnie się strasznie podobają a z wyglądu przypomina mi troche tak z przodu aloesa 2 z archonu (napoczątku mielismy go kupic ale upatrzylismy sobie dom w trzmielinie i tak już zostało ) mam pytanko co to za projekt który macie a raczej wykanczacie już domek :p :p pozdrawiam