Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony domek Kamili i rafała

Recommended Posts

Hello :)

No to macie już ten wlasny kawałek ziemi!!!

NIC TYLKO BUDOWAĆ!!!!

PS: Nie wiem czemu, wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynkę! Może to przez te blond córeczki :wink:

nowłasnie a to najważniejsze w budowie swój kawałek ziemi na swiecie ma całe 1600 metrów :lol: :lol: :lol: :lol:

nono a z tą budową musimy poczekac aż do wiosny :cry: :cry: ja też juz chce tak jak i ty widziec jak domek rosnie :roll: :lol: :lol: :lol: aż Ci zazdroszcze oczywiscie pozytywnie :p :p :p

a wy widze że u was budowa ruszyła z kopyta to opowiadaj moja droga co tam u was bo czekałam na Ciebie zniecierpliwoscią aż wrócisz i opowiesz jak to się wszystko skonczyło

a co do koloru włosów to powiem tak na zdjęciu wyszły troche ciemniejsze niż w rzeczywistości są a mam ogólnie taki miodowy kolorek

ale kiedys miałam blond :p :p :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam gorąco buziak dla ciebie ogromny

• Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wracajac do okna w kuchni... Co prawda widze, ze decyzja juz podjeta, ale chyba sluszna. Ja mam co prawda w projekcie dwa okna i tak zostanie, ale jedno wychodzi prawie na polnoc (od wschodu zaslania je garaz), a drugie od zachodu (tez prawie, troszke w kierunku polnocy) - wiec i tak bedzie ciemna. A do tego planuje ciemne meble...

Bardzo podobaja mi sie takie mebelki jak na zdjeciu w Twoim DzB. Te ciemniejsze. Ale niestety bedzie bez wyspy, czyli duzo mniejsca na srodku.

Sliczne to Irlandzkie zdjecie. I jak ja tesknie za tym zimnym morzem - mieszkalam 10 mil od plazy, ale po tej drugiej stronie Wysp.

Kamilo, nasz projekt to APS 119 z archi-projektu. Pozdrawiam serdecznie :D

no piękny ten wasz projekcik :lol: :lol: pisałam bo bardzo mi przypomina projekt w aloesie z archonu który mialam kupowac wczesniej :roll: ale tak jakos z mężem zdecydowalismy sie na trzmielinkę :lol: a w srodku to u was już "cód miód i malinka " :lol: aż wam zazdroszcze takiego postepu i idę oglądac i czytać dziennik wasz bo ostatnio jakos niemiałam czasu na forum i niezaglądałam codziennie ale juz ide nadrabiac :D :D pozdrawiam was gorąco

Trawka skoszona, szkoda tylko, ze nie macie zdjecia? Czym bylo koszone?

no niestety nie mam zdjecia :cry: :cry: sama bym chetnie zobaczyła jak wygląda trawka już skoszona :roll: :p

mój tesciu zamówił faceta który kosił trawkę swoją maszyną (ten pan ma gospodarstwo duze i ma do tego przeróżniejsze) maszyny -a w dodatku trawkę sobie zabierze dla swoich krówek :lol: :lol: mnie to odpowiada bo mamy przynajmniej ładnie skoszoną trawkę a zdjęc jak narazie nie mam ale może cos się wykombinuje :lol: :lol: :lol: pozdrawiam

a kotecek ide czytac twój dziennik bo cos ostatnio mnie tu niebylo i tak jakos nieczytalam dzienniki "przyjaciół z forum "ale już nadrabiam pozdrawiam gorąco :wink: :lol: :lol: :lol:

Wracajac do okna w kuchni... Co prawda widze, ze decyzja juz podjeta, ale chyba sluszna. Ja mam co prawda w projekcie dwa okna i tak zostanie, ale jedno wychodzi prawie na polnoc (od wschodu zaslania je garaz), a drugie od zachodu (tez prawie, troszke w kierunku polnocy) - wiec i tak bedzie ciemna. A do tego planuje ciemne meble...

Bardzo podobaja mi sie takie mebelki jak na zdjeciu w Twoim DzB. Te ciemniejsze. Ale niestety bedzie bez wyspy, czyli duzo mniejsca na srodku.

Sliczne to Irlandzkie zdjecie. I jak ja tesknie za tym zimnym morzem - mieszkalam 10 mil od plazy, ale po tej drugiej stronie Wysp.

witaj AneczkaG tak podjelismy juz decyzję w sprawie okna i raczej zostaje tak jak jest czyli jedno okno od strony jadalni,bo po dluzszym zastanowieniu to naprawde mało by wyeszlo mebelków do mojej kuchni :-? :wink:

mnie też podobają się takie dość ciemne mebelki do kuchni i mniejwięcej takie planuje mieć moż trochę inne ale cos w tym rodzaju a wyspy ogólnie strrrrrrasznie mnie sie podobają i mam nadzieję że będę takową mieć hihi :roll: :p ale to wyjdzie jak to się mówi"w praniu" hihi :wink:

wasz domek też jest sliczny i duuuuuuży ...pozdrawiam serdecznie

fajnie że ktos jeszcze do mojego jakże skromnego dziennika zagląda wiecie jak się z tego cieszę że jeszcze nie zaczęłam budowy a tu proszę taki ruch dziekuje wszystkim za te odwiedziny i zachęcam do dalszego sledzenia mojego dziennika

niestety pewnie często teraz niebędę miała wiadomości z postępów u mnie ale jak cos się dowiem albo załatwię to napewno dam znać :lol: :lol:

a narazie muszę czekac na wieści z placu boju :p :p pozdrawiam wszystkich czytających i udzielających się u mnie w dzienniku :p :p

• 2 weeks później...
Czesc Kamila.

Gdzies tu na forum jest watek na temat piwnic. Polowa forumowiczow jest za a druga polowa przeciw. Ja osobiscie naleze do tej drugiej grupy.

Uwazam , ze jesli piwnica jest odrazu zaprojektowana z przeznaczeniem na garaz, bar, silownie to ok. Projekt realizuje sie od poczatku i jest to poprostu dodatkowy poziom domu jako czesc "rekreacyjna". Tyle, ze na takie "rarytasy" trzeba miec pieniazki. Jesli nie mamy ich wystarczajaco a robimy piwnice tylko po to , ze moze sie kiedys przyda to dla mnie nie ma najmniejszego sensu.

W domu mamy zawsze tyle gratow i niepotrzebnych rzeczy ile mamy na nie miejsca. Piwnica to swietne miejsce na "a moze ponosze to w przyszlym roku" , "a ten zepsuty rower oddam kiedys kuzynce albo sie naprawi" , "te puste sloiki od mamy przydadza sie na przetwory(ktorych nigdy nie robie)" , do tego jakies meble-graty, stare przescieradla i ciuchy (dobre na remont) , ksiazki ze szkoly (a i tak sie zmieni program nauczania) i kupe , kupe innych zbednych rzeczy. Do tego oprocz wiekszych kosztow budowy dochodzi koszt ogrzania pomieszczen , ktorych i tak sie nie uzywa. Wiem wiem, nie bedziecie ogrzewac ale zimno chyba z piwnicy zawsze leci do domu.

Do tego jesli jest naprawde duzy dom (a taki jest Wasz) to ma duzo pomieszczen gospodarczych. Kotlownie, spizarke, pomieszczenie na szczotki. Na duzej dzialce z czasem stawia sie garaz , gdzie mozna trzymac srubki, mlotki, itd. Co jeszcze trzeba?? W tych czasach nikt juz nie trzyma wegla, nie zimuje jablek ani nie robi 2000 sloikow z przetworami.

Oczywiscie jest to kazdego indywidualny wybor. Jednak jesli nie ma konretnego powodu zeby miec piwnice to lepiej tego powodu nie szukac bo sie go znajdzie :) A po co?

witam emwu dlatego się wacham nad ta piwnicą nie jestem do konca pewna czy to dobry pomysł :roll:

z jednej strony chciałabym miec ale przeraza mnie że to troche bedzie kosztowało :roll: :-? juz sama nie wiem ale dzieki za rade pozdrawiam serdecznie

Ha, widze, ze macie problem robic piwnice czy nie.

My sie nad tym nie zastanawialismy, po prostu tak nam wyszlo. Ale jestemy zadowoleni jak cholera! Rzeczywiscie, bedzie to jeszcze jeden poziom domu, ktory dzieki piwnicy sporo sie powiekszyl, poza tym panuje tam w lecie przyjemny chlodek :)

Ja polecam, ale na tak jak mowi Emwu, na bar, garaz, spizarke, a nie na skalowisko rupieci.

nowłasnie zastanawiamy się nad tą piwnicą :roll: w projekcie kotłownia i pralnia jest na parterze domku ale spiżarki w niej nie uwzględniono to by w piwnicy było jak się patrzy no i cały czas się zastanawiamy nad ogrzewaniem domku czy gazowe czy na węgiel z takim podajnikiem a piwnica na trzymanie węgla byłaby w sam raz no i taki bar to swietna spraw ten klimat i wogóle wiec dlatego póki mamy jeszcze troche czasu to analizujemy to i owo :roll: 8)

a co u was macie już zalany strop czy narazie robicie przerwe w budowie, jak wygląda u was sprawa :p pozdrawiam serdecznie buziaki dla was

P.S slicznie wygląda wasz domek !!!!!!!! :lol: :lol:

Witaj kamilaJ :lol: :lol: :lol:

Tak w skrócie napisze :

masz bardzo słodkie dzieciaczki :lol: :lol: :lol:

sama jesteś atrakcyjną dziewczyna :lol: :lol: :lol:

Wasz dom to niezła rezydencja :lol: :lol: :lol:

okolica Waszej działki piękna :lol: :lol: :lol:

a piwnica to spore dodatkowe koszty w której gromadzi się później niepotrzebne rzeczy :wink: to tylko moje zdanie :D nigdy jej nie miałam, ale nieraz w cudzej byłam i widziałam:o

ale Ty sama przemyśl i zdecyduj :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie i życzę samych przyjemnych chwil i wrażeń związanych z budową :lol: :lol: :lol: