asiulka 28.03.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 -montaż geberit140,- -zabudowa geberitu płytą GK-180,- i osobno chce jeszcze podliczyć mnie za obłożenie kaflami coś chyba nie gra w tej wycenie? z tego co pamietam to montaż z zabudową liczy się razem generalnie dostałam mocno naciagniętą i zawyżoną wycenę łazienek jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2008 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Eeeee. No ja dostalam cene 250 zl montaz geberitu z oblozeniem plyta, ale kafelki to na pewno liczy sie osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 29.03.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Eeeee. No ja dostalam cene 250 zl montaz geberitu z oblozeniem plyta, ale kafelki to na pewno liczy sie osobno. A mnie zamontowanie stelaża zajęło jakieś 1,5h łącznie z poprowadzeniem kanalizacji, a obłożenie płytą g/k i wykończenie następne 5h. To sie robi naprawdę prosto i łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 29.03.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Cena 200-280 jest ceną rynkową ale bez kafelek, jeżeli zaczniemy wsystko liczyć według czasu, wpadniemy w paranoję, kalkulacji, montujący bierze na siebie odpowiedzialność zniszcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 29.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Jednocześnie wszystko jest proste i łatwe, ale na miłośc boska, ktos uczył się tego, ilekroć popsuł, by teraz umięć szybko, sprawnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 29.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Przypominiałem historię z roku ubiegłego, telefon pilny od kolegi , ratuj ja tu mam parkiet ( remont u klientki) a jej padły drzwi wejściowe i tarasowe. Wiadomo kolega, prosi jedziemy. Na miejscu okazuje się, naprawa dość prosta ale.....w drzwiach tarasowych złe dobrana listwa szkląca, i pakiet dość drogi i silnie nietypowy, w dzrwiach wejściwoych ta sama sytuacja i na dodatek witraż Wpada właścielka z mężem, panowie to takie prosto trzeba zrobić to i to i po sprawie byli inni i to mówili ..., ok, ok... tylko dlaczego tylko mówili zamiast naprawić? bo...bo się boją o szyby i o witraz. Stolarka trzy letnia strona słoneczna, mocno przeswietlona, łatwe w pęknieciu. Liczymi usługę, czyli cena standartowa plus 25% wartości pakietu, jak pęknie sam dokładam 75%, a jak nie za wiedzę biorę ekstra 25%, według mnie uczciwe. Operacja sie udała, czas do zapłaty i pada tekst.....będe sie targować!, , pytam czemu? a bo nie pkła szyba ani witraz.... Finał zostanie tajemnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin72 29.03.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 prawda. montarz geberitu 200-250zl, kafelki to osobny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 A mnie zamontowanie stelaża zajęło jakieś 1,5h łącznie z poprowadzeniem kanalizacji, a obłożenie płytą g/k i wykończenie następne 5h. To sie robi naprawdę prosto i łatwo. No to przeciez zalezy od stopnia skomplikowania problemu. Roznie wyglada to obudowywanie, rozne sa rury. A 250 zl to nie majatek. Przy innych kosztach remontu to prawie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 29.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Zona jako nauczyciel twierdzi ze kwota 250 pln to góra pieniędzy. , ale zgadza sie ze przy remoncie to ...takie małe nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.03.2008 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 dzięki za odpowiedzi tak czy inaczej podliczył mnie dużo więcej niż Wy podajecie, w dodatku dziś jedna miska została zamontowana i okazało się że cieknie,ciekawe co on na to w poniedziałek,bo na pewno nie zauważył(albo udawał ,licząc że też nie zauważymy)...pewnie stwierdzi,że to nie jego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 dzięki za odpowiedzi tak czy inaczej podliczył mnie dużo więcej niż Wy podajecie, w dodatku dziś jedna miska została zamontowana i okazało się że cieknie,ciekawe co on na to w poniedziałek,bo na pewno nie zauważył(albo udawał ,licząc że też nie zauważymy)...pewnie stwierdzi,że to nie jego wina Ale co, ma zaplacone do konca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.03.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 dzięki za odpowiedzi tak czy inaczej podliczył mnie dużo więcej niż Wy podajecie, w dodatku dziś jedna miska została zamontowana i okazało się że cieknie,ciekawe co on na to w poniedziałek,bo na pewno nie zauważył(albo udawał ,licząc że też nie zauważymy)...pewnie stwierdzi,że to nie jego wina Ale co, ma zaplacone do konca? na nasze szczęscie nie, doszło do wielkiej awantury, bo pomimo wcześniejszych ustaleń,że kasa po skończonej robocie, próbował od nas wyłudzić bardzo zawyzoną zapłate za częściową robotę, tak naprawdę rozbebeszył wszystko i chce kopę kasy, a końca wciąż nie widać...i do tego ten cieknący kibelek...kafle powyszczerbiane,krzywo położone,kamuflowane grubą warstwą silikonu na podłodze i fugi na ścianie etc. to też nasza wina, bo zbyt twarde i trudne do położenia kupiliśmy według niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 na nasze szczęscie nie, doszło do wielkiej awantury, bo pomimo wcześniejszych ustaleń,że kasa po skończonej robocie, próbował od nas wyłudzić bardzo zawyzoną zapłate za częściową robotę, tak naprawdę rozbebeszył wszystko i chce kopę kasy, a końca wciąż nie widać...i do tego ten cieknący kibelek...kafle powyszczerbiane,krzywo położone,kamuflowane grubą warstwą silikonu na podłodze i fugi na ścianie etc. to też nasza wina, bo zbyt twarde i trudne do położenia kupiliśmy według niego No to bedzie robil dopoty, dopoki nie poprawi... Inaczej reszty kasy nie zobaczy. A jakas umowe z nim macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 29.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 samo życie.... , umowa... sama umowa niczego nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 samo życie.... , umowa... sama umowa niczego nie zmienia. Sama umowa nic, ale umowa + niedoplacenie to juz jest cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 29.03.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 spory sądowe, biegli rzeczoznawcy sądowi z listy wojewody itd, itd.....a jak Geberit ciekł tak i cieknie dalej. wezwać, niech poprawia i .....z 1-go maja , wybierać sprawdzonych - poleconych fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 30.03.2008 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 samo życie.... , umowa... sama umowa niczego nie zmienia. Sama umowa nic, ale umowa + niedoplacenie to juz jest cos. nie, umowy nie podpisywaliśmy,ale myslę ,że niewiele zmieniłaby w tej sytuacji, facet okazał się zwykłym cwaniakiem i naciagaczem,bardziej w przypadku takim jak on działa to ,że nie dostał jeszcze kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 30.03.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 dla mnie, problemu brak, nawet gdyby....to i tak została kasa na poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.03.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 dla mnie, problemu brak, nawet gdyby....to i tak została kasa na poprawki Zebym ja miala tylko takie problemy za 250 zlotych... U mnie facet spieprzyl antresole za 10 tysiecy i instalacje za prawie 1000 i niestety wskutek splotu okolicznosci dostal cala kase. Antresole poprawil, chociaz niezupelnie, a na poprawki instalacji poszlo nastepne 500 i bylam w siodmym niebie, ze tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 30.03.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 ...przypomnij sobie słowa..." wyrwałem chwasta."....., to napewno był zły człowiek (fachowiec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts