Puszka 28.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 WitamInstalator od podlogowki kazal mi zrobić podejscia kanalizacyjne zanim on wejdzie na robote. Bedzie mi robil CO i wode ale pomyslalem ze kanalizacje zrobie sobie sam.Budynek jest parterowy Lazienka WC i kuchnia podpiwniczone. Chce zrobic tak ze przez piwnice dac rure w poziomie z 2% spadkiem w kierunku szamba, a do tej rury podlaczyc wszystkie umywalki WC i inne. Do umywalek podejscia zrobie w scianie pionowo do piwnicy i prosto do rury. Na jakiej wysokosci powinna sie zaczynac bruzda w scianie w łazience a na jakiej w kuchni. Moze na takiej samej:)W WC mam poprostu dziure w stropie jakies fi100 i mam zamiar wykozystac to jako podejscie. Problem mam z wanna i prysznicem. Czy jest jakis uniwersalny sposób na te podejscia. Czy musze juz w tej chwili kupic brodzik i wanne. Prysznic bedzie narozny wiec moze w okolicach naroznika wykuc poprostu dziure. A co z wanna. Ta tez bedzie narozna ale nie mam pojecia gdzie bedzie odpływ. o wannie to w sumie myslalem w pozniejszym terminie i chcialem tylko przygotować pod nia odplyw i doprowadzenie wody. Jak to zrobić. Czy w moim przypadku musze tez wystawiac pion do góry w celu odpowietrzenia instalacji czy moze jest jakis inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/98996-podejscia-kanalizacyjne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts