Puszka 28.03.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam W wycenie instalacji moja kotłownia wyglada tak: Kocioł kondensacyjny ecoTEC plus 186 + zasobnik VIH R 150 Vaillant Regulator pogodowy calorMATIC 400 płytka sterująca pracą pompy cyrkulacyjnej Grupa bezpieczeństwa filtr siatkowy z zaworem 1" zawór zwrotny ze sprężynką 3/4" naczynie przeponowe c.w.u. 18 litrów Orurowanie w kotłowni i pomiędzy skrzynkami rozdzielaczowymi taśma mocująca naczynie wkład kominowy ze stali nierdzewnej fi 80 robocizna Czego tu jeszcze brakuje: Na moj gust brakuje jakiegos sterowania wewnetrznego. Potrzebowac tez bede pompki do kondensatu gdyz rura kanalizacyjna bedzie powyzej kotla. jak myslicie czego tu jeszcze brakuje. mam nadzieje ze zasobnik posiada jakis czujnik tem podlaczony do kotla. Chcialbym tez abu woda nie byla grzana 24 h na dobe. Nie potrzebuje cieplej wody w srodku nocy O co jeszcze zapytac instalatora i o czym mu przypomniec?? Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/98998-czego-brakuje-w-tej-kot%C5%82owni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.03.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ...Czego tu jeszcze brakuje... Operatora Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/98998-czego-brakuje-w-tej-kot%C5%82owni/#findComment-2380865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brilluB 29.03.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam W wycenie instalacji moja kotłownia wyglada tak: Kocioł kondensacyjny ecoTEC plus 186 + zasobnik VIH R 150 Vaillant Regulator pogodowy calorMATIC 400 płytka sterująca pracą pompy cyrkulacyjnej Grupa bezpieczeństwa filtr siatkowy z zaworem 1" zawór zwrotny ze sprężynką 3/4" naczynie przeponowe c.w.u. 18 litrów Orurowanie w kotłowni i pomiędzy skrzynkami rozdzielaczowymi taśma mocująca naczynie wkład kominowy ze stali nierdzewnej fi 80 robocizna Czego tu jeszcze brakuje: Na moj gust brakuje jakiegos sterowania wewnetrznego. Potrzebowac tez bede pompki do kondensatu gdyz rura kanalizacyjna bedzie powyzej kotla. jak myslicie czego tu jeszcze brakuje. mam nadzieje ze zasobnik posiada jakis czujnik tem podlaczony do kotla. Chcialbym tez abu woda nie byla grzana 24 h na dobe. Nie potrzebuje cieplej wody w srodku nocy O co jeszcze zapytac instalatora i o czym mu przypomniec?? Pozdrawiam Puszka Wg mnie brakuje tu jeszcze paru zaworów, sterownika wew(chyba, że jest gdzie indziej uwzględniony). Co do pompki to radzę zmienić usytuowanie, ponieważ kondensat jest żrący i standartowe pompki może uszkodzić, a potrafi spłynąć tego świństwa 20l/dobę. Naczynie CWU powinno wystarczyć 12l (5% pojemności zasobnika - chyba, że masz duże cisnienie w sieci). Nie widzę też pompki CWU (jest płytka sterownika)+zawór zwrotny+zawór odcinający no i filtr. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/98998-czego-brakuje-w-tej-kot%C5%82owni/#findComment-2381338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts