zitom 27.08.2001 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2001 witamod kilku osob otrzymalem informacje ze w zwiazku z przystosowaniem naszego prawa do struktur unijnych od przyszlego roku bedzie problem z uzyskaniem pozwolenia na budowe na dzialkach ponizej 1200 m. Poniewaz stoje wlasnie przed decyzja zakupu dzialki budowlamej 1000 m - prosil bym o rozwianie moich watpliwosci. pozdrawiamzitom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogo 25.10.2001 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2001 Co za głupota, jeżeli to prawda (w co wątpię) to lepiej uciekajmy od tej debilnej Unii jak najdalej, choćby na wschód (nie jestem komunistą ani nawet socjalistą - raczej liberałem). Puki co Unia nas ssa ile się da nie oferując prawie nic w zamian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2001 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2001 Też o tym slyszalem. Ale potraktowalem to jak plotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 26.10.2001 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2001 Coś tu nie gra.W Niemczech typowa działka budowlana to 300 m2 dla połówki bliźniaka, i 450 m2 na dom wolnostojący. Tak właściwie jak na tym postawi się dom i wiatę na samochód, to zostaje miejsce na chodniczek przed domem i kocyk obok tarasu...A.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 27.10.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ...od kilku osob otrzymalem informacje ze w zwiazku z przystosowaniem naszego prawa do struktur unijnych od przyszlego roku bedzie problem z uzyskaniem pozwolenia na budowe na dzialkach ponizej 1200 m... Absurd ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 27.10.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 BZDURA ROKU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 28.10.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Nie jestem taki odważny, aby od razu krzyczeć "bzdura". Otóż w miejscowym planie zagospodarowania mam: minimalna działka 800m, bliźniak chyba 500m, a jak w terenie leśnym to 1000m. I to było napisane jeszcze przed Unią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.10.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Nie jestem taki odważny, aby od razu krzyczeć "bzdura". Otóż w miejscowym planie zagospodarowania mam: minimalna działka 800m, bliźniak chyba 500m, a jak w terenie leśnym to 1000m. I to było napisane jeszcze przed Unią... krzyss Bzdurą jest wiązanie wymaganej wielkości działki z dostosowaniem prawa do Unii - co z resztą sam napisałeś, tylko innymi słowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 03.11.2004 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Oczywiście, ważny jest plan zagospodarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 16.04.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 U mnie tj. ok. 30 km od mokotowa / dzielnica Warszawy / minimalna pow. dzialki to 3000 m2 nie moze byc mniejsza otulina parku krajobrazowego.U mojej corki pod Bruksela max. pow. dzialki obecnie wynosi 1000 m2 a ma byc 600 m2.Podziwiam glupie pomysly przeciwnikow przynaleznosci polski do Uni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdi 24.04.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 taki wymog nie ma nic wspolnego z prawem UE. sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Gdyni 09.06.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 a jak przepisy te mają się do działek letniskowych?istnieje min, wielkość działek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 09.07.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Plan zagospodarowania to plan zagospodarowania - nie ma nic wspolnego z Unia!!! Jesli w planie pisze ze dzialka musi miec 1000 czy 1200 to tyle musi miec - ale przeciez plan zagospodarowania dotyczy tylko pewnego obszaru a nie calego kraju!!!!!!!!! Co Wy oszaliliscie czy jak??? Trzeba czytac Plan Zagosodarowania! Nie mysle aby byl 1 przepis unijny dotyczacy calego naszego kraju - ot chociazby nasza dzialka to 29 na 27,5 metra i wlasnie dopiero miesiac temu dostalismy pozwolenie na budowe i co??Dzialka ma dokladnie 797,5 metra kwadratowego- wiec co - powinnam niby dostac odmowne tak?? Kierujcie sie zdrowym rozumem - nie powtarzajcie poprzekrecanych informacji - to tylko powoduje powstawanie paniki - no i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLAMKA 25.04.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 nie ma czegos takiego w unii - plotka bo pan mi powiedzial itd .... znamy to .... plan zagospodarowania jest specyficzny w kazdej gminie - to od wojta zalezy co sobie wymysli albo od urzedu urbanistyki - ograniczenia moga zaistniec na przykladzie francji podaje bo tu mieszkam i tu sie buduje : sa ograniczenia jezeli w poblizu znajduja sie budynki czy pomniki zaklasyfikowane jako historyczne , wtedy trzeba sie scisle trzymac tych ograniczen - moze to byc : kat spadku dachu, moze byc to brak zezwolenia na dach jednospadowy, moze to byc zakaz budowania domow z bali, koloru okiennic czy scisle okreslony typ tynku i jego koloru, wielkosci okien itd.... sa rowniez typy zabudowy ktore nie sa tolerowane przez wojta gminy i mieszkancow - bo projekt zabudowy jest wystawiony do konsultacji publicznej dlatego miedzy innymi tablica informacyjna na terenie budowy musi byc dobrze wypelniona typ budowy, powierzchnia , wykonawca, architekt, wlasciciel, nr zezwolenia na budowe i nr telefonu. Wrazie wahania wyrazenia zgody na budowe urzad urbanistyki wysyla budujacego sie do architekta wojewodzkiego (departamentalnego) ale i tak ostateczna zgode w razie wahan podpisuje wojt gminy .Sasiad zza plotu moze pojsc i zglosic swoje zastrzezenia w sprawie budowy. Czy mam dodac cos jeszcze? Acha wiadomo ze na dzialce 500m nie postawi sie domu 500 metrow w poziomie - ale to sa wymogi scisle okreslone przez prawo budowy a takie tez istnieje w polsce - wiadomo ze od plotu sasiada mierzac twoj mur nosny nie moze przekraczac proporcji okreslonych w przepisach, ze jezeli domy sa ustawione w okreslonej linii to nie mozna sobie stawiac domu w poprzek ale takich rzeczy chyba wam mowic nie musze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 21.05.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Breaking all the rules!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarePL 24.05.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mam pytanie do pana " janrenovate" Czemu w avatarze ma kolega masonskie symbole, jakis fan fartucha i kielni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 25.05.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Mam pytanie do pana " janrenovate" Czemu w avatarze ma kolega masonskie symbole, jakis fan fartucha i kielni?? Wolałbyś abym mił sierp i młot?? Jestem Murarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadziek 05.07.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 witam od kilku osob otrzymalem informacje ze w zwiazku z przystosowaniem naszego prawa do struktur unijnych od przyszlego roku bedzie problem z uzyskaniem pozwolenia na budowe na dzialkach ponizej 1200 m. Poniewaz stoje wlasnie przed decyzja zakupu dzialki budowlamej 1000 m - prosil bym o rozwianie moich watpliwosci. moze tu chodzi o to, ze nie bedzie mozna podzialic dzialki na mniejsza niz 1200 m2 (u mnie w gminie takie jest ograniczenie) nie wiem od kiedy weszlo to ograniczenie, ale ok. 10 lat temu sasiad podzielil na mniejsze np. 800 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts