Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na jaki kolor pomalować pokój?

mea_liber

Recommended Posts

Dzień dobry:)

Dopiero dołączyłam do tego forum, ale przeczytałam kilka wątków i widzę, że są tu sami sympatyczni ludzie, więc pomyslałam, że też się poradzę...:)

Chciałabym przemalować na wiosnę pokój, ale nie mam pojęcia, jaki kolor dobrać do wnętrza:( Pomieszczenie jest w kwadracie z oknem balkonowym, ma około 20 m2, światło słoneczne wpada mniej więcej między 8 a 11 rano, meble są w kolorze olchy miodowej, obicia jasnokremowe, a dywan beżowy z ciemnozielono-rudymi wstawkami:) Myślałam o jakimś żywym, radosnym kolorze, ale bez szaleństw, bo pokój służy jednocześnie jako jadalnia, salon, sypialnia i miejsce do pracy, więc wzrok na dłuższą metę nie może się męczyć:) Aha, no i co z sufitem - malować czy zostawić biały?

Mam też pewien problem z oknami - chcę zdjąć zasłony i postawić przy oknie regały z książkami, ale wydaje mi się, że sama firanka będzie wyglądać wtedy cokolwiek dziwnie:( Myślałam o rzymskich roletach, jednak nie potrafię sobie ich wyobrazić na drzwiach balkonowych, może więc ktoś z Was będzie miał lepszy pomysł? Będę wdzięczna za wszelkie inspiracje:)

Pozdrawiam

Monika