angelb 28.03.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam Wszystkich Otrzymałam właśnie pierwszą wycenę robocizny i nie wiem co wogóle sadzić o cenie czy jest ok czy zawyżona.? projekt domku http://www.dobredomy.pl/?id_project=88 domek został wydłużony na 1 m względem projektu,fundamenty na głębokości 2 m w ziemii,reszta pozostaje bez zmian -wyk. ław fundamentów -wyk.(murowanie)z bloczka fundamentu -wyk.ścian parteru -wyk.stropu(teriva) -wyk.trempel-szczyty nad stropem ,wieniec końcowy -kominy (systemowe) 29.550 -wyk.więżby dachowe -wyk.pokrycia dachowego wraz z wykończeniem i rynnami 17.000 wyk.ścianek działowych poddasza wraz z wieńcami końcowymi 7.100 -wyk.podsypki piaskowej wewnątrz budynku1.500 -wyk.chudego betonu gr.10 cm1.700 -wyk.kanalizy ściekowej wewnątrz budynku(dół)1.500 -wyk.docieplenia budynku zewnetrznie(styropian)bez struktury zew.10.800 razem 69.150 zł,majster obniżył cene do 62.750 zł -wyk.schodów wew. i schodów wejściowych oraz taras-do uzgodnienia -wyk.klinkierem kominy ponad więżbą dachową 3 zl/szt. Cena robocizny wydaje mi się kosmiczna Co sądzicie o tej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 29.03.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 proszę podzielcie się swoimi opiniami co sądzicie o tej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 29.03.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam Wszystkich Otrzymałam właśnie pierwszą wycenę robocizny i nie wiem co wogóle sadzić o cenie czy jest ok czy zawyżona.? projekt domku http://www.dobredomy.pl/?id_project=88 domek został wydłużony na 1 m względem projektu,fundamenty na głębokości 2 m w ziemii,reszta pozostaje bez zmian -wyk. ław fundamentów -wyk.(murowanie)z bloczka fundamentu -wyk.ścian parteru -wyk.stropu(teriva) -wyk.trempel-szczyty nad stropem ,wieniec końcowy -kominy (systemowe) 29.550 -wyk.więżby dachowe -wyk.pokrycia dachowego wraz z wykończeniem i rynnami 17.000 wyk.ścianek działowych poddasza wraz z wieńcami końcowymi 7.100 -wyk.podsypki piaskowej wewnątrz budynku1.500 -wyk.chudego betonu gr.10 cm1.700 -wyk.kanalizy ściekowej wewnątrz budynku(dół)1.500 -wyk.docieplenia budynku zewnetrznie(styropian)bez struktury zew.10.800 razem 69.150 zł,majster obniżył cene do 62.750 zł -wyk.schodów wew. i schodów wejściowych oraz taras-do uzgodnienia -wyk.klinkierem kominy ponad więżbą dachową 3 zl/szt. Cena robocizny wydaje mi się kosmiczna Co sądzicie o tej wycenie? Cena przystępna i wcale nie wygurowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 30.03.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Kosmos.U mnie stan surowy z murowanymi ściankami na parterze i piętrze, w tym schody i tarasy wylewane - 25 tys.Dach - więźba, deskowanie, dachówka ceramiczna, 11 okien dachowych, obróbki - 270 metrów - 12 tys.Ceny netto, projekt prosty bardzo (podobny), powierzchnia domu 160 m plus garaż 40 m. Na mój koszt koparka, geodeta i blaszak. Ekipa polecana. Z tego co się orientuję, jest to niska cena, ale nie wyjątek, zdarzają się takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 30.03.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Misiomaciej a twoja firma za ile by mi zrobiła taki domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 30.03.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Misiomaciej a twoja firma za ile by mi zrobiła taki domek? Cóż mogę napisać ? Co mogłem to napisałem na priva. Pozdro.Spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 31.03.2008 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Kosmos. U mnie stan surowy z murowanymi ściankami na parterze i piętrze, w tym schody i tarasy wylewane - 25 tys. Dach - więźba, deskowanie, dachówka ceramiczna, 11 okien dachowych, obróbki - 270 metrów - 12 tys. Ceny netto, projekt prosty bardzo (podobny), powierzchnia domu 160 m plus garaż 40 m. Na mój koszt koparka, geodeta i blaszak. Ekipa polecana. Z tego co się orientuję, jest to niska cena, ale nie wyjątek, zdarzają się takie. W rzeczy samej KOSMOS kosmici budowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciosik 14.02.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam Wszystkich Otrzymałam właśnie pierwszą wycenę robocizny i nie wiem co wogóle sadzić o cenie czy jest ok czy zawyżona.? projekt domku http://www.dobredomy.pl/?id_project=88 domek został wydłużony na 1 m względem projektu,fundamenty na głębokości 2 m w ziemii,reszta pozostaje bez zmian -wyk. ław fundamentów -wyk.(murowanie)z bloczka fundamentu -wyk.ścian parteru -wyk.stropu(teriva) -wyk.trempel-szczyty nad stropem ,wieniec końcowy -kominy (systemowe) 29.550 -wyk.więżby dachowe -wyk.pokrycia dachowego wraz z wykończeniem i rynnami 17.000 wyk.ścianek działowych poddasza wraz z wieńcami końcowymi 7.100 -wyk.podsypki piaskowej wewnątrz budynku1.500 -wyk.chudego betonu gr.10 cm1.700 -wyk.kanalizy ściekowej wewnątrz budynku(dół)1.500 -wyk.docieplenia budynku zewnetrznie(styropian)bez struktury zew.10.800 razem 69.150 zł,majster obniżył cene do 62.750 zł -wyk.schodów wew. i schodów wejściowych oraz taras-do uzgodnienia -wyk.klinkierem kominy ponad więżbą dachową 3 zl/szt. Cena robocizny wydaje mi się kosmiczna Co sądzicie o tej wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciosik 14.02.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Za taki domek wzialbym okolo 40 tysiecy zl za wykonawstwo wszystkiego tak jak napisane teen fachowiec sie dobrze ceni moze chlopisko chce spedzic rok czasu przy budowie tego domku .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.02.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Moim zdanie cena jest z tych wyższy. Normalna cena za taki dom to około 50tys. A tak na marginesie ile biorą ekipy za wykonanie tarasu, schodów wejściowych i przy garażu? Ja miałem to w cenie u siebie ale ciekawi mnie ile kasują za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts