jerzman 29.03.2008 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 WitamWykonawca proponuje mi wykonanie mojego przyszłego domu 117m2 z garażem, http://www.mtmstyl.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/neptun_2/default.asp?id=115 w cenie 280 tys netto. Propozycja jest w stanie deweloperskim.Strop terriva.Czy mam szukać dalej czy jest to według was dobra cena ( poznań okolice)Dzieki PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luisss 29.03.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 no kwota jest dosc duza dom o tej pow w systemie deweloperskim powinienes miec zrobiny w kwocie podanej ale brutto i to jeszze bym sie targowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.03.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Podajesz za mało danych o materiałach wziętych do kalkulacji i ciężko powiedzieć. Napisz dokładniej co proponuje wykonawca w cenie 280 kPLN netto, szczególnie :- jaka ściana (w projekcie jest 3 warstwowa), jakie ocieplenie (wełna czy styropian, grubość), jaka elewacja (klinkier, tynk cienkowarstwowy)- jaka stolarka okienna (drewno / PCV), czy wzięte pod uwagę elementy zabezpieczające (okucia/szyby), jakie drzwi wejściowe (laminat, stal, drewno), jaka brama garażowa (segmentowa czy uchylna, automatyka ?)- jakie instalacje w środku (np. czy będzie alarm lub chociaż okablowanie pod alarm, TV/SAT), czy będzie podłogówka, jaki kocioł (czy w ogóle będzie kocioł)- czy będzie ocieplenie stropu Cena 280 kPLN może być super atrakcyjna lub taka sobie, wszysto zależy od szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts