mikopiko 29.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Jak w temacie. Chodzi o ocieplenie zewn.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 29.03.2008 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tak nie możesz rozwinąć odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 chciał zrobić sondaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 29.03.2008 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ja rozwinę temat Gość , który ma robić u nas ocieplenie na hasło listwy startowe powiedział: a po co ? one tylko się z czasem odkształcają i to powoduje, że styropian zaczyna odklejać się od ściany ...no i.....co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.03.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 no widzisz, teraz można dyskutować co i jak ja niestety nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.03.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tak nie możesz rozwinąć odpowiedź tak ----- listwy nie ----- pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 29.03.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tak nie możesz rozwinąć odpowiedź tak ----- listwy nie ----- pomocy Jamles ty sobie ni żartuj tylko rozwiń kurcze temat Dlaczego muszą być ? czy zawsze trzeba je stosować? i czy ta wypowiedź naszego...ffffachofffca jest słuszna czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 29.03.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 można, ale nie trzeba. Ich zadaniem, oprócz wyznaczenia poziomów (bo o tych robotnicy mają swoje zdanie, całkowicie odmienne od zdania większości i poziomicy) ochrona przed gryzoniami, które mogą sie od spodu wgryźć pod styropian - i to koniec będzie, bo taką cholerę, choć się da, to jednak trudno dopaść. Robotnicy często robią tak, że powieszą styropian, a potem od spodu też zaciągają klejem z siatką - i niby ochrona ta sama, ale nie do końca jednak. Ja u siebie zrobiłem - dlaczego? przekonały mnie myszki:)pzdr sad ripper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.03.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 ja nie mam ocieplenia to i listew nie mam , szwagier ma, a czemu fachowcy mówią nie, bo jest trochę do myślenia, trzeba wypoziomować a to trwa trochę nie -----> pomocy to ani Barbossa, ani ja raczej nie pomożemy przy tych listwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.03.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 ja nie mam ocieplenia to i listew nie mam , szwagier ma, a czemu fachowcy mówią nie, bo jest trochę do myślenia, trzeba wypoziomować a to trwa trochę nie -----> pomocy to ani Barbossa, ani ja raczej nie pomożemy przy tych listwach ponadto trzeba wywiercić kilkadziesiąt dziur w ścianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubulec 29.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ale chyba najważniejsze - listwa startowa będzie chronić krawędź styropianu przed uszkodzeniami. Dlatego uważam że powinna być montowana, czy się majstrowi podoba czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 29.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ale chyba najważniejsze - listwa startowa będzie chronić krawędź styropianu przed uszkodzeniami. Dlatego uważam że powinna być montowana, czy się majstrowi podoba czy nie. ja dałem listwy narożnikowe od spodu zamiast startowej i też krawędzie są chronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 29.03.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Dokładnie tak. A zaciąganie samą siatką i klejem to błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.03.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ale fajny majster Ja dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.03.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 ja dałem listwy narożnikowe od spodu zamiast startowej i też krawędzie są chronione też prawidłowe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 29.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 zapomnieliście o ważnej rzeczy są listwy starowe i listwy startowe z kapinosem i takie powinno się zakładać przy dociepleniach,ale kto o tym pamięta lub nie chce pamiętać bo to kosztuje ,a przy wyborze rodzaju ściany 1 czy 2 warstwowej zawsze się liczy tylko ile pustak i styropian wychodzi i to jet wykładnią ceny metra muru ,a o dodatkowych akcesoriach się zapomina , bo drogie ,albo majstrowi nie podrodze z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 29.03.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ty też zapominasz, że kapinos można uzyskać nie tylko za pomocą listwy startowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 29.03.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Można na wiele sposobów ,ale wytłumacz to temu co ma to zrobić i żeby było w cenie metra tynku,a jeżeli sam wykonujesz docieplenie swojego domu to nie widze problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 29.03.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Nie rozumiem problemu. Ty zlecasz jako inwestor swojemu wykonawcy zrobienie ocieplenia budynku. W każdej znanej mi umowie o roboty budowlane znajduje się zapis mówiący, że prace należy wykonywać zgodnie z tzw. sztuką budowlaną. Zgodnie ze wszelkimi prawidłami kapinosy się wykonuje. W czym kłopot? Jako inwestor po prostu egzekwuj swoje prawa i dopilnuj, aby prace zostały wykonane właściwie. Przy okazji budowy powinna istnieć jeszcze instytucja inspektora nadzoru z ramienia inwestora. Wydaje mi się, że w pogoni za oszczędnościami (albo z innych powodów) 99% inwestorów o tym zapomina - ale potem mogą mieć pretensje tylko do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts