bronson 01.04.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Chyba przesadzasz. Jaka firma (zakładam, że o rozpoznawalnej marce) zaryzykuje swoją reputację sprzedając w markecie pod SWOJĄ marką gorsze produkty Co innego no name, OK, co innego marki marketowe, ale jeżeli coś ma logo firmy to musi mieć jakość taką samą, jak w hurtowni. Bo inaczej ktoś, kto się sparzy w markecie nigdy już nie spojrzy na ten produkt. Nie sądzę, żeby firmy podejmowały działania samobójcze. dokładnie... to tak jakby oryginalne adidasy w markecie były gorszej jakości niż w sklepie firmowym... a jeśli produkt jest np tzw. II kategorii albo niepełnowartościowy to KAŻDY sprzedawca ma obowiązek umieszczenia stosownej informacji bądź poinformowania klienta o tym fakcie... sam nie raz kupowałem poserwisowe części komputerowe w jednym z dużych sklepów/hurtowni w gdańsku... wszystkie działają prawidłowo po dziś dzień u rodziców 2 miesiące temu wymieniliśmy piec CO po 26 latach grzania zaczął ciec... co śmieśniejsze wstawiliśmy piec który ojciec kupił w 1983 roku w Tezamie jako poserwisowy.... i co??? działa.... może nie jest nowoczesny ale po 24 latach stania i czekania na podłączenie od 2 miesięcy działa bez zarzutu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 01.04.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 To czy kupimy takie przęsło w Castorame czy u kowala to tyle samo wytrzyma co wam się wydaje ze te wszystkie kute bramy to są ręcznie robione? Te wszystkie przepiękne bramy są robione z gotowych elementów które można kupić i samemu pospawać, jak ktoś ma do tego smykałkę. To nie te czasy że kowale wszystko robili od podstaw teraz kupują gotowe elementy i tylko je składają do kupy. pod Poznaniem jest hurtownia tach elementów jak byłem to widziałem same samochody z "zakladów kowalskich" Mozesz podac gdzie dokladnie jest taka hurtownia? A może w okolicach Łodzi jest cos podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 01.04.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Chyba przesadzasz. Jaka firma (zakładam, że o rozpoznawalnej marce) zaryzykuje swoją reputację sprzedając w markecie pod SWOJĄ marką gorsze produkty Co innego no name, OK, co innego marki marketowe, ale jeżeli coś ma logo firmy to musi mieć jakość taką samą, jak w hurtowni. Bo inaczej ktoś, kto się sparzy w markecie nigdy już nie spojrzy na ten produkt. Nie sądzę, żeby firmy podejmowały działania samobójcze. dokładnie... to tak jakby oryginalne adidasy w markecie były gorszej jakości niż w sklepie firmowym... a jeśli produkt jest np tzw. II kategorii albo niepełnowartościowy to KAŻDY sprzedawca ma obowiązek umieszczenia stosownej informacji bądź poinformowania klienta o tym fakcie... sam nie raz kupowałem poserwisowe części komputerowe w jednym z dużych sklepów/hurtowni w gdańsku... wszystkie działają prawidłowo po dziś dzień u rodziców 2 miesiące temu wymieniliśmy piec CO po 26 latach grzania zaczął ciec... co śmieśniejsze wstawiliśmy piec który ojciec kupił w 1983 roku w Tezamie jako poserwisowy.... i co??? działa.... może nie jest nowoczesny ale po 24 latach stania i czekania na podłączenie od 2 miesięcy działa bez zarzutu... Wystarczy że sprawdzisz gdzie produkowane są te adidasy w hipermarkecie a gdzie w sklepie firmowym,MADE IN CHINA i porównaj oba adidasy i tak z każdą "firmowym" produktem,koles mój pracuje w byłym Wedlu i wierz mi słynne ptasie mleczko dla hipermarketu jest to inna partia,poza jakością,inny smak inna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 01.04.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 wyjaśnienia - bardzo proszę: jest to typowy produkt pseudomarketowy tak samo jak Uni-mata marketowa ma całkiem inne parametry niż zwykła uni-mata, marketowe piece CO z podajnikiem mają całkiem inną grubość blachy, żeliwa, spawów niż te same piece sprzedawane poza marketami pod tą samą marką- tak samo te profile (z ostatniej promocji 190zł) nie mają zbyt wiele wspólnego z profilami stosowanymi najczęściej na ogrodzenie. Zupełnie inna jakość spawów, waga, rodzaj użytego materiału... O czym Ty tu piszesz? Te wszystkie elementy marketowe i tzw. "markowe" to Zwykła stal w klasie St3S! Waga przy tym gatunku to 7850 kg/m3! Spawy spełniają wymogi SLV i TUV więc są poprawne i zgodne z technologią! Ubytki na korozję niezakonserwowanych powierzchni tej stali to 0,1 mm/rok w naszym klimacie (ale te marketowe są powleczone powłoką cynkowania ogniowego o grubości 90 mikrometrów oraz powłoką lakieru proszkowego, czyli ich trwałość wynosi min. 30 lat). Tak więc nie opowiadaj głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 01.04.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 (...) Wystarczy że sprawdzisz gdzie produkowane są te adidasy w hipermarkecie a gdzie w sklepie firmowym,MADE IN CHINA i porównaj oba adidasy i tak z każdą "firmowym" produktem,koles mój pracuje w byłym Wedlu i wierz mi słynne ptasie mleczko dla hipermarketu jest to inna partia,poza jakością,inny smak inna cena. A ja nie wierzę Znam osobe pracującą u jednego z liderów na rynku przypraw. To, co sprzedają do sklepów pod własną, promowaną marką sypią też w opakowania a'la market i pod ich brandami sprzedają o wiele taniej. Tłumaczyła mi ta osoba, ze nie opłaca im się sprowadzać ze świata barachła i miec innej sieci dostawców na markety - to raz, a dwa - ludziki, wbrew pozorom, czytają napisane na brandach małymi literkami kto cos wyprodukował i opinia idzie za nimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 02.04.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Też byłem ciekawy opinii,ale widzę że zbyt wcześnie rozpoczęła się dysputa filozoficzno-moralizatorska.:) A może po prostu ktoś kto kupił i zamontował się pochwali??? Tylko obiektywnie-a nie-kupiłem ,to jest to najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.04.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Z każdymi produktami jest podobnie. Są producenci i produkty, które są sprzedawane w marketach i poza nimi o tej samej jakości i są takie o znacznie gorszej. Nie ma reguły.Z rzeczami technicznymi jest podobnie, ale trochę uczciwiej, tzn. jeśli coś kosztuje 2 razy mniej to jest na pewno gorsze. Co nie znaczy, że nie wystarczające.Jeśli chodzi o bramy kute to oczywiście większość wykonuje je z gotowych elementów, które nota bene są kute, ale raczej maszynowo, a nie przez kowala, ręcznie.Jeśli bramy z castoramy składają sie z elementów pustych w środku to nie są kute, a tłoczone i z tych, które ja widziałem to nie sposób pomylić ich z kutymi. Ich trwałość jest też na pewno sporo niższa niż prawdziwych kutych. Najprostrzym testem jest masa bramy. Jeśli brama 4m waży 100kg to jest to raczej zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A może po prostu ktoś kto kupił i zamontował się pochwali??? Tylko obiektywnie-a nie-kupiłem ,to jest to najlepsze... No dobrze...mam dwie bramy z Castoramy i furtkę, z czego jedna brama już zamontowana sobie wisi od kilku miesięcy. Nie twierdzę, że jest najlepsza...ale za tą kasę nic lepszego nie kupię . Na pewno nie jest kuta tylko wykonana z profili( i wszystkie sprzedawane w castoramie tak mają-byłam dziś po fugi i przy okazji sprawdziłam ) Po pomalowaniu czarną farbą do metalu wygląda fajnie. Malowałam osobiście....jakichś rażących niedociągnięć czy wad nie zauważyłam. I tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 03.04.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 No dobrze...mam dwie bramy z Castoramy i furtkę, z czego jedna brama już zamontowana sobie wisi od kilku miesięcy. Nie twierdzę, że jest najlepsza...ale za tą kasę nic lepszego nie kupię . No i piknie.I o to chodziło.Czyli temat wart zauważenia i przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.04.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 to ja przy okazji zapytam, może ktoś zauważył w Castoramie takie panele tarasowe..... To jest plastik, i nie wiem, co to jest warte i jak się ma do tych z linku http://www.deskitarasowe.pl/ pewnie to nie to samo, ale może... chodzi mi o wygląd (tych z internetu nie widziałam w naturze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldekor 03.04.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 No dobrze...mam dwie bramy z Castoramy i furtkę, z czego jedna brama już zamontowana sobie wisi od kilku miesięcy. Nie twierdzę, że jest najlepsza...ale za tą kasę nic lepszego nie kupię . No i piknie.I o to chodziło.Czyli temat wart zauważenia i przemyślenia. Oglądałem to w Castoramie i chyba też się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 08.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam też jestem bardzo zainteresowany tą bramą, czekam tylko na dostawę do marketu. Ale ma pytanie jak dobrze zakonserwować taką bramę. W katalogu Castoramy można przeczytać, że : Ogrodzenia pomalowane są czarną farbą podkładową styrynowaną, a zatem po zamontowaniu należy pomalować je docelowo farbą nawierzchniową, najlepiej emalią stryrynowaną Oczywiście sprawdzałem i słowo "styrynowana" nie istnieje Chodziło zapewne o styrenowana. Czy ktoś wie jak się tym zająć, dodam, że widać delikatną rdze na elementach szczególnie przy spawach, czy malować jeszcze raz takim podkłądem, czy ta emalia nawierzchniowa wystarczy (ile razy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.04.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 malowałam raz podkładem, raz farbą do metalu...ale faktycznie trzeba dokładnie malować na spawach.... chyba fuche odstawiłam , bo wczoraj patrzyłam i mam zacieki w dwóch miejscach z rdzy ....trza poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 07.08.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam, a co powiecie na temat tego typu ogrodzeń? Myślicie że warto? http://allegro.pl/item407434512_ogrodzenie_ocynk_lakier_proszkowy_16_wzorow.html Żeby nie było to pytam jako kupujący:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.08.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam, a co powiecie na temat tego typu ogrodzeń? Myślicie że warto? http://allegro.pl/item407434512_ogrodzenie_ocynk_lakier_proszkowy_16_wzorow.html Żeby nie było to pytam jako kupujący:) Moim zdaniem cena dobra, gwarancja dziwna (5 lat to trochę krótko jak na super, hiper zabezpieczenia), wygląd tandetny jak dla mnie. Istotne wydaje mi się grubość ścianki profili. Jeśli minimum 2 mm to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 08.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Masz racje cena jest rewelacyjna, co do tej gwarancji to i tak jest dobrze że jest bo mało która firma daje gwarancję, zresztą z tymi gwarancjami to jest tak jak w przypadku samochodów kupujesz bmw a gwarancje masz na 3 lata ( co to ma być? ) Mi się akurat te ogrodzenia podobają mają prostą/nowoczesną formę i nie są takie przytłaczające. Czekam na resztę waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.08.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Też mi się podobają, bo mają prostą formę. Wszystko co jest bardzo udziwnione, bardzo bogato wykończone szybciej się opatrzy, jeśli chodzi omnie, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.08.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Masz racje cena jest rewelacyjna, co do tej gwarancji to i tak jest dobrze że jest bo mało która firma daje gwarancję, zresztą z tymi gwarancjami to jest tak jak w przypadku samochodów kupujesz bmw a gwarancje masz na 3 lata ( co to ma być? ) Mi się akurat te ogrodzenia podobają mają prostą/nowoczesną formę i nie są takie przytłaczające. Czekam na resztę waszych opinii. Powiem szczerze zainteresowały mnie te przęsła. Musze pokaza mężowi. Czy już się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek67 12.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Bardzo czekałem na opinie od kobiet i bardzo się cieszę że te ogrodzenia się wam podobają , teraz coraz bardziej skłaniam się do ich zakupu. Właśnie dlatego rozważam ich zakup ponieważ nie są "udziwnione" przez to są bardziej lekkie/nowoczesne, bardziej podkreślają ogród i to co się w nim znajduje a to jest dla mnie ważne. Żona co prawda chce dołożyć ozdoby typu takie zawijasy ( podobno są w ofercie ) ale zobaczymy jak będzie ogrodzenie wyglądać po zamontowaniu, jak co to dla świętego spokoju domontuje te dodatki Zastanawiam się czy montować to ogrodzenie na podmurówce na przykład 20-30 cm nad ziemią czy nie zrobić przez całość ogrodzenia ławy która będzie wystawać ~ 5 cm z ziemi i na to jakiś kamień/kafelki no i przęsła o wysokość 150 cm. Myślę że nie było by to złe rozwiązanie bo koszty nie będą wysokie no i nie będzie tej betonowej ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 12.08.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 żadnego problemu nie widze. Te z castoramy będą lepsze (powtarzalnosc wykonania) niż od niejednego domorosłego "spawacza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts