OK 31.03.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A wanny narożne i asymetryczne są relatywnie dłuższe - ustawienie pod kątem pozwala na zwiększenie wymiaru wewnętrznego w stosunku do wanny prostokątnej o tej samej długości zewnętrznej. No tak, to wynika z twierdzenia Pitagorasa A moim skromnym zdaniem dłuższa=wygodniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A moim skromnym zdaniem dłuższa=wygodniejsza Chyba tak. A niektorzy musza miec dwuosobowa. Ostatnio mnie strasznie rozsmieszylo w TVN24 w programie o nieruchomosciach jak pani agentka wciskala klientce mieszkanie - "kabina jest dwuosobowa, mozna sie spokojnie w niej zmiescic w dwie osoby". Pomyslalam, ze nie jest juz tak zle w tym kraju, skoro sie tak otwarcie w telewizji mowi o seksie pod prysznicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.03.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A moim skromnym zdaniem dłuższa=wygodniejsza Chyba tak. A niektorzy musza miec dwuosobowa. Ostatnio mnie strasznie rozsmieszylo w TVN24 w programie o nieruchomosciach jak pani agentka wciskala klientce mieszkanie - "kabina jest dwuosobowa, mozna sie spokojnie w niej zmiescic w dwie osoby". Pomyslalam, ze nie jest juz tak zle w tym kraju, skoro sie tak otwarcie w telewizji mowi o seksie pod prysznicem. W każdej się mieszczą dwie osoby W dwuosobowej to już można orgietki urządzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 W każdej się mieszczą dwie osoby W dwuosobowej to już można orgietki urządzać To zalezy, jakich kto jest hmmmmm..... rozmiarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebamar 31.03.2008 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jeden z fachowców poradził mi instalację kabiny prysznicowej. Ale nietypowej. Według jego koncepcji umywalkę przestawiamy obok sedesu. Wannę wywalamy. Stawiamy ściankę z cegły szerokości 90 cm i wysokości 180 cm tworząc kabinę prysznicową 90 x 90 cm. co o tym sądzicie? Nie wiem czy to nie zmniejszy jeszcze bardziej optycznie małej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jeden z fachowców poradził mi instalację kabiny prysznicowej. Ale nietypowej. Według jego koncepcji umywalkę przestawiamy obok sedesu. Wannę wywalamy. Stawiamy ściankę z cegły szerokości 90 cm i wysokości 180 cm tworząc kabinę prysznicową 90 x 90 cm. co o tym sądzicie? Nie wiem czy to nie zmniejszy jeszcze bardziej optycznie małej łazienki? To juz lepiej zrob ta scianke z luksferow. Przynajmniej nie zmniejszy tej przestrzeni az tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebamar 31.03.2008 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 To juz lepiej zrob ta scianke z luksferow. Przynajmniej nie zmniejszy tej przestrzeni az tak bardzo. Myślisz, że z luksferami będzie lepiej? Cienka ścianka z jednej cegły aż tak zmniejszy optycznie pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 To juz lepiej zrob ta scianke z luksferow. Przynajmniej nie zmniejszy tej przestrzeni az tak bardzo. Myślisz, że z luksferami będzie lepiej? Cienka ścianka z jednej cegły aż tak zmniejszy optycznie pomieszczenie? No mnie sie bardzo podobaja luksfery i maja te zalete, ze sa przezroczyste... Nie musisz juz na nie dawac zadnych kafelkow itd. Na pewno zmniejsza pomieszczenie mniej niz nieprzezroczysta scianka z cegiel, na ktora jeszcze cos musisz polozyc. Mozna tez zrobic zabudowe szklana, ale to jest zdecydowanie drozsze rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Tu zobacz:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30727&highlight=kabina+prysznicowa+luksferyI teraz sobie wyobraz, ze ta scianka jest nieprzezroczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.03.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 To juz lepiej zrob ta scianke z luksferow. Przynajmniej nie zmniejszy tej przestrzeni az tak bardzo. Myślisz, że z luksferami będzie lepiej? Cienka ścianka z jednej cegły aż tak zmniejszy optycznie pomieszczenie? Z luksferami o niebo lepiej niż ze zwykłych bloczków, ale i tak w tej akurat łazience najlepsza byłaby szklana kabina, jeśli już Z czego jej nie postawisz, będziesz miał szafę w środku łazienki - co najwyżej mniej lub bardziej przezroczystą Zwłaszcza jeśli nie przesuniesz drzwi. Z jednym fachowiec miał rację - to umywalka idzie do wc, a nie odwrotnie. PS. Ile chciał za tę ściankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.03.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Z luksferami o niebo lepiej niż ze zwykłych bloczków, ale i tak w tej akurat łazience najlepsza byłaby szklana kabina, jeśli już Ale myslisz o takiej szklanej zabudowie, nie? Taka plaska, przezroczysta kabina, nie jakas taka zawalidroga z bialych profili? Facet, ktory chce to zrobic kombinuje, na czym by tu jeszcze zarobic. Nie mozna jego pomyslow brac zbyt serio. A proponuje zrobic to, co umie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Tak, mam na myśli lekką szklaną konstrukcję Ja nie mam nic przeciwko, jeśli fachowiec ma własne pomysły, bo chce zarobić - gorzej, jak to są goopie pomysły Na zasadzie, żeby zarobić, a się nie narobić - bo za montaż zwykłej kabinki i brodzika weźmie grosze, a za wymurowanie ścianki i obłożenie jej płytkami to już dużo lepiej - a też się nie narobi. Nie widzę w tej łazience miejsca na kabinę bez przesunięcia wc - a przesunięcie wc o taki kawał, to już nie jest prosta sprawa Natomiast jest inne wyjście - przesunięcie drzwi na środek łazienki, o ile ściana na to pozwala Wtedy po lewej stronie (od drzwi) faktycznie robi się ładne miejsce na kabinkę i może nawet taką z luksferów Może to być prostsza operacja niż jeżdżenie po całej łazience z kibelkiem - ale to zależy co to za ściana tam siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 To z czego te sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 To z czego te sciany? Z czego, to najmniejszy pikuś Wszystko da się rozwalić Ważne co w nich siedzi, jak są grube i czy nośne nie są jeśli to 10 cm ścianki dzialowej, to bym się 5 min. nie zastanawiała. Ale jeśli tak, jak np. u mnie - 0,5 m ściana nośna, to raczej gra nie warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.04.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Z czego, to najmniejszy pikuś Wszystko da się rozwalić Chodzilo mi o to, ze jak z plyty gipsowej to na pewno nie jest nosna i na pewno da sie latwo rozwalic i postawic na nowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Z czego, to najmniejszy pikuś Wszystko da się rozwalić Chodzilo mi o to, ze jak z plyty gipsowej to na pewno nie jest nosna i na pewno da sie latwo rozwalic i postawic na nowo... Na to to raczej mała szansa, żeby ściana łazienkowa była z gk, choć mnie już nic nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Na to to raczej mała szansa, żeby ściana łazienkowa była z gk, choć mnie już nic nie zdziwi U mnie cale mieszkanie jest z plyty gipsowej. Budynek jest na konstrukcji stalowej, nie ma scian nosnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Na to to raczej mała szansa, żeby ściana łazienkowa była z gk, choć mnie już nic nie zdziwi U mnie cale mieszkanie jest z plyty gipsowej. Budynek jest na konstrukcji stalowej, nie ma scian nosnych. No tak, ale jak sama pisałaś, ten Twój budynek to ewenement Choć pewnie nie jedyny Ja wiem jedno - już nigdy, przenigdy nie chcę żadnych ścian z kg, ani gładzi, ani innych wynalazków, co się w nich dziura robi od byle czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No tak, ale jak sama pisałaś, ten Twój budynek to ewenement Choć pewnie nie jedyny Ja wiem jedno - już nigdy, przenigdy nie chcę żadnych ścian z kg, ani gładzi, ani innych wynalazków, co się w nich dziura robi od byle czego Wiesz, w USA tez sie wszystko buduje z k-g, ale tam na przyklad profile sa tak mocne, ze spokojnie mozesz powiesic ciezka szafe. Te nasze ledwo sie trzymaja. No i trzeba ciagle malowac, wiec dlatego miedzy innymi bialy kolor jest na takie sciany najlepszy. Jak stukniesz, mozesz zaszpachlowac, maznac pedzlem i po klopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No tak, ale jak sama pisałaś, ten Twój budynek to ewenement Choć pewnie nie jedyny Ja wiem jedno - już nigdy, przenigdy nie chcę żadnych ścian z kg, ani gładzi, ani innych wynalazków, co się w nich dziura robi od byle czego Wiesz, w USA tez sie wszystko buduje z k-g, ale tam na przyklad profile sa tak mocne, ze spokojnie mozesz powiesic ciezka szafe. Te nasze ledwo sie trzymaja. No i trzeba ciagle malowac, wiec dlatego miedzy innymi bialy kolor jest na takie sciany najlepszy. Jak stukniesz, mozesz zaszpachlowac, maznac pedzlem i po klopocie. Każdym kolorem mogę Ale ja jestem ciapa i bez przerwy się obijam, zaczepiam czymś i moje świeże gładzie już są mało gładkie - u mnie nigdy więcej Amerykański system budownictwa przemawia do mnie mniej więcej w tym samym stopniu, co żywienie się w mcdonaldzie Straszna konserwa ze mnie czasem wyłazi - lubię grube ceglane mury i schabowego z kapustką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts