Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W TRZMIELINIE pracownia ARCHON

Recommended Posts

</p><p> PARTER 107.5 </p><p> nazwa ogółem podłogi</p><p> 1 - Wiatrołap 4.6 </p><p> 2 - Salon 34.0 </p><p> 3 - Jadalnia 8.5 </p><p> 4 - Kuchnia 11.8 </p><p> 5 - Schody 2.7 </p><p> 6 - Hol 4.9 (5.2)</p><p> 7 - Łazienka 3.1 </p><p> 8 - Pralnia 2.9 </p><p> 9 - Pokój 10.1 </p><p> 10 - Kotłownia 4.4 </p><p> 11 - Garaż 20.5 </p><p>

PODDASZE 67.8 (96.5)

nazwa ogółem podłogi

1 - Schody 3.2 (3.2)

2 - Pokój 8.0 (12.7)

3 - Pokój 14.0 (18.4)

4 - Łazienka 3.2 (3.8)

5 - Garderoba 2.2 (5.6)

6 - Hol 5.3 (5.3)

7 - Łazienka 3.8 (7.9)

8 - Pokój 13.3 (19.9)

9 - Pokój 11.3 (13.0)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

teraz załatwiamy architekta juz mniejwiecej wiem ile będzie kosztowała nas adaptacja tego projektu czyli:

1300+150+1910

1300 adaptacja i zagospodarowanie terenu

150 zmiany

1910 projekt

no i teraz poszukujemy geodety aby zrobił nam mapki do celów projektowych :p

a przede wszystkim zrobiłam juz plan co i w jakiej kolejnosci musimy załatwic

Ja nie buduje tego domu bo dla mnie byłby za duzy i za drogi...

nie podoba mi sie w nim, ze prosto z wiatrołapu wchodzi sie do salonu tak na prawde...ogolnie jest ciekawy w srodku...domyslam sie ze wjazd masz od południa .

zycze sukcesow w wybudowaniu ...bo to nie bedzie tani dom...ale najwazniejsze ze Wam sie podoba

Ja nie buduje tego domu bo dla mnie byłby za duzy i za drogi...

nie podoba mi sie w nim, ze prosto z wiatrołapu wchodzi sie do salonu tak na prawde...ogolnie jest ciekawy w srodku...domyslam sie ze wjazd masz od południa .

zycze sukcesow w wybudowaniu ...bo to nie bedzie tani dom...ale najwazniejsze ze Wam sie podoba

witam ,powiem ze wejscie od wiatrołapu do salonu to nam akurat odpowiada z reszta urzekła nas powierzchnia otwarta na dole

zdajemy sobie sprawe ze niebedzie to tani dom ale powoli bedziemy go budowac na koncu zrobimy poddasze wazne zeby dół na początek nadawał się do zamieszkania :lol:

ale dzieki za wsparcie pozdrawiam Kamila

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 4 years później...

krótko i na temat :)

czy za 550 tyś damy rade na wybudowanie i wyposazenie tego domku ?

dzialke oczywiście mamy , planujemy troszkę zmienić projekt aby był latwiejszy w realizacji , materialy budowlane będziemy mieć od brata prowadzącego hurtownie , ekipa tez po znajomości , elektryk tato , a wyposazenie bez szaleństw - raczej sredni standard . Nie wliczając podciągnięcia mediów na które mamy osobne pieniazki.

czy jest to realne ?

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-trzmielinie/m469483836375b,2,k