krys1 29.03.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Czy ma ktoś może kuchnię, której dolne półki wiszą? Chciałabym mieć meble, pod którymi można spokojnie wytrzeć podłogę. Myślałam też o nóżkach ale jeśli są ciekawsze rozwiązania to może właśnie takie meble całkiem wiszące. Obecnie kuchnię mam w tzw. całkowitej zabudowie. Meble były źle zabezpieczone silikonem przy podłodze i wylana przez dzieci woda lub sok wpływa pod szafki, kurz i wszelkie drobne śmieci również. Przy parapecie są szparki w których zadomowił się pająk. Psikałam czym się da ale od czasu do czasu coś lubi wyleźć. Już nie wspomnę o myszy, która z pola przyszła do naszego domu i przedostała się za kuchnię wnęką przy kuchence. Siedziała tam sobie chyba ze 2 tygodnie zanim udało się ją ukatrupić. I tak patrzę na tę swoją kuchnię i myślę jaki tam za tymi meblami jest syf. Nawet nie wiem czy sensowne jest rozbierać te blaty aby sprzątnąć za tymi szafkami. Jak Wy sobie z tym radzicie, czy może stawiacie jednak na szczelną zabudowę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 29.03.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Najwygodniej i najpraktyczniej jest postawić szafki na regulowanych nózkach kuchennych .Do cokołów przykręca sie klipsy i zatrzaskuje sie je na tych nóżkach http://img81.imageshack.us/img81/9531/nogimeblowe22nr6.jpg Kiedy zachcesz sobie sprzatnąć pod szafkami wystarczy tylko "szarpnąć " cokołem w przód tak żeby wyskoczyły klipsy z nóżek i już masz dostep pod szafki .Sprawa jest dosc prosta i wygodna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 29.03.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Najwygodniej i najpraktyczniej jest postawić szafki na regulowanych nózkach kuchennych .Do cokołów przykręca sie klipsy i zatrzaskuje sie je na tych nóżkach http://img81.imageshack.us/img81/9531/nogimeblowe22nr6.jpg Kiedy zachcesz sobie sprzatnąć pod szafkami wystarczy tylko "szarpnąć " cokołem w przód tak żeby wyskoczyły klipsy z nóżek i już masz dostep pod szafki .Sprawa jest dosc prosta i wygodna . chcę spora szafke wisząca w łazience i wcale nie jest łatwo osadzić ją na samej scianie, zwazywszys na cięzar umywalki. A w kuchni zamierzasz przechowywać cięższe rzeczy i jeszcze blat swoje wazy. Zmywarki nie powiesisz, więc tu tez powstaje kłopot. Lodówki tez nie. Podoba mi sie ww pomysł-sama mam takie rozwiazanie w kuchni-raz w miesiacu wystarczy wyczyscic pod szafkami po zdjeciu cokołu. I dobrze zaizolowano ten cokół-to b wazne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 29.03.2008 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Najwygodniej i najpraktyczniej jest postawić szafki na regulowanych nózkach kuchennych .Do cokołów przykręca sie klipsy i zatrzaskuje sie je na tych nóżkach http://img81.imageshack.us/img81/9531/nogimeblowe22nr6.jpg Kiedy zachcesz sobie sprzatnąć pod szafkami wystarczy tylko "szarpnąć " cokołem w przód tak żeby wyskoczyły klipsy z nóżek i już masz dostep pod szafki .Sprawa jest dosc prosta i wygodna . chcę spora szafke wisząca w łazience i wcale nie jest łatwo osadzić ją na samej scianie, zwazywszys na cięzar umywalki. A w kuchni zamierzasz przechowywać cięższe rzeczy i jeszcze blat swoje wazy. Zmywarki nie powiesisz, więc tu tez powstaje kłopot. Lodówki tez nie. Podoba mi sie ww pomysł-sama mam takie rozwiazanie w kuchni-raz w miesiacu wystarczy wyczyscic pod szafkami po zdjeciu cokołu. I dobrze zaizolowano ten cokół-to b wazne! Dziękuję za pomysł. Jest to jakieś rozwiązanie. Sama myślałam o tym, że szafki w kuchni "trochę" ważą ale taki pomysł podsunęła mi architekt wnętrz twierdząc, że realizowała takie rozwiązania tzn. wiszące dolne meble razem z kuchenką i zmywarką. Tylko ja osobiście nie miałam okazji tego zobaczyć. Myślałam, że może ktoś tak ma i podzieli się doświadczeniem. Zawsze pozostają jeszcze nóżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts