Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA "WISZĄCA'

krys1

Recommended Posts

Czy ma ktoś może kuchnię, której dolne półki wiszą? Chciałabym mieć meble, pod którymi można spokojnie wytrzeć podłogę. Myślałam też o nóżkach ale jeśli są ciekawsze rozwiązania to może właśnie takie meble całkiem wiszące.

Obecnie kuchnię mam w tzw. całkowitej zabudowie. Meble były źle zabezpieczone silikonem przy podłodze i wylana przez dzieci woda lub sok wpływa pod szafki, kurz i wszelkie drobne śmieci również. Przy parapecie są szparki w których zadomowił się pająk. Psikałam czym się da ale od czasu do czasu coś lubi wyleźć. Już nie wspomnę o myszy, która z pola przyszła do naszego domu i przedostała się za kuchnię wnęką przy kuchence. Siedziała tam sobie chyba ze 2 tygodnie zanim udało się ją ukatrupić. I tak patrzę na tę swoją kuchnię i myślę jaki tam za tymi meblami jest syf. Nawet nie wiem czy sensowne jest rozbierać te blaty aby sprzątnąć za tymi szafkami.

Jak Wy sobie z tym radzicie, czy może stawiacie jednak na szczelną zabudowę???

Najwygodniej i najpraktyczniej jest postawić szafki na regulowanych nózkach kuchennych .Do cokołów przykręca sie klipsy i zatrzaskuje sie je na tych nóżkach

http://img81.imageshack.us/img81/9531/nogimeblowe22nr6.jpg

Kiedy zachcesz sobie sprzatnąć pod szafkami wystarczy tylko "szarpnąć " cokołem w przód tak żeby wyskoczyły klipsy z nóżek i już masz dostep pod szafki .Sprawa jest dosc prosta i wygodna .

Najwygodniej i najpraktyczniej jest postawić szafki na regulowanych nózkach kuchennych .Do cokołów przykręca sie klipsy i zatrzaskuje sie je na tych nóżkach

Kiedy zachcesz sobie sprzatnąć pod szafkami wystarczy tylko "szarpnąć " cokołem w przód tak żeby wyskoczyły klipsy z nóżek i już masz dostep pod szafki .Sprawa jest dosc prosta i wygodna .

chcę spora szafke wisząca w łazience i wcale nie jest łatwo osadzić ją na samej scianie, zwazywszys na cięzar umywalki. A w kuchni zamierzasz przechowywać cięższe rzeczy i jeszcze blat swoje wazy. Zmywarki nie powiesisz, więc tu tez powstaje kłopot. Lodówki tez nie. Podoba mi sie ww pomysł-sama mam takie rozwiazanie w kuchni-raz w miesiacu wystarczy wyczyscic pod szafkami po zdjeciu cokołu. I dobrze zaizolowano ten cokół-to b wazne!

chcę spora szafke wisząca w łazience i wcale nie jest łatwo osadzić ją na samej scianie, zwazywszys na cięzar umywalki. A w kuchni zamierzasz przechowywać cięższe rzeczy i jeszcze blat swoje wazy. Zmywarki nie powiesisz, więc tu tez powstaje kłopot. Lodówki tez nie. Podoba mi sie ww pomysł-sama mam takie rozwiazanie w kuchni-raz w miesiacu wystarczy wyczyscic pod szafkami po zdjeciu cokołu. I dobrze zaizolowano ten cokół-to b wazne!

Dziękuję za pomysł. Jest to jakieś rozwiązanie. Sama myślałam o tym, że szafki w kuchni "trochę" ważą ale taki pomysł podsunęła mi architekt wnętrz twierdząc, że realizowała takie rozwiązania tzn. wiszące dolne meble razem z kuchenką i zmywarką. Tylko ja osobiście nie miałam okazji tego zobaczyć. Myślałam, że może ktoś tak ma i podzieli się doświadczeniem.

Zawsze pozostają jeszcze nóżki :roll: