Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na mojej budowie wykonawca ściany fundamentowe zrobił w 2 dni, było 6 murarzy - zaczęli tydzień po wylaniu ław. Ale widziałem na mojej ulicy reczywiście tak jak pisze Geno, że na niektórych budowach pierwsze dni ścian fundamentowych to kładzenie folii, smarowanie izolacji na ławach i te narożniki.
jak dla mnie za szybko

u siebie stawiałem po tygodniu

na następny dzień to lepiej niech woda podleją te ławy

Czy przy aktualnej pogodzie (chlodno w nocy, niezbyt cieplo w dzien) powinno sie tak czy tak podlewac lawy? Czy tez sens jest dopiero w okresach letnich przy wysokich temeperaturach?

Pzdr

jak dla mnie za szybko

u siebie stawiałem po tygodniu

na następny dzień to lepiej niech woda podleją te ławy

Czy przy aktualnej pogodzie (chlodno w nocy, niezbyt cieplo w dzien) powinno sie tak czy tak podlewac lawy? Czy tez sens jest dopiero w okresach letnich przy wysokich temeperaturach?

Pzdr

Jakbyś miał stałą temperaturę > niż 15' to może byłby już jakiś sens przy klasach betonu w domkach jednorodz.

Po trzech dniach spokojnie mogą zaczynać

po jednym tez ...

u Adamola zaczeli ...

na szczescie nie czytaja forum ...

Po "pomacaniu" można choć nie koniecznie wyjdzie, wczoraj betonowany B-37 dzisiaj rano nie pozwalał na chodzenie po nim.