jacek63 30.03.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Użytkuję kominek Tarnawa od dwóch lat. I po wygaszeniu kominka po dwóch dniach w całym domu pojawia się przykry zapach spalenizny. Kominek jest oczyszczony z popiołu i nie jest to wypalanie farby bo to już przerabiałem na samym początku użytkowania. Ktś miał może podobny problem? Jak z tym walczyć? PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 30.03.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Najskuteczniejszy sposób na nieśmierdzenie to .............. nie palić . A tak na poważnie to pewnie odwraca się ciąg w kominie i zapachy wychodzą. Zamknąć dopływ pod paleniskiem i palenisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 ... Ktś miał może podobny problem? Jak z tym walczyć? PZD miałem podobny problem w poprzednim mieszkaniu przepal ostro aby wypalić dziegć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 30.03.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ten dziegć to gdzie się znajduje konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 01.04.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Miałem ten sam problem. W całym domu śmierdziało spalenizną . Sprawdziłem czy komin się nie uszkodził - wszystko OK. Czy komin nie zapchany jakimś gniazdem- OK . Na koniec ...zauważyłem... żona nie zamknęła drzwiczek do kominka.Zamknąłem ....przestało śmierdzieć . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 01.04.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 To prawdobodobnie sadza lub części smoliste jako produkty spalania osadziły sie w komorze. Prawdopodobnie palisz wilgotnym drewnemZrób tak:1. Kup sobie troche naprawdę suchego drewna np. na stacji benzynowej2.Kup ze cztery paczki środka do usuwania sadzy z przewodów kominowych (hipermarket)3. Napal porządnie w kominku(ale naprawdę porządnie)4. Dodawaj co pół godziny "chemicznego kominiarza" Możesz ominąć pkt4. I wtedy się przekonasz czy dalej śmierdzi tak samo mocno.Wysoka temperatura której nie możesz uzykac palac wilgotnym drewnem wypali sadzę, przynajmniej cześciowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 01.04.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dwa litry benzyny wlać do komina i podpalić - pięknie wypala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts