Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C149 DOM W ZACISZU

Recommended Posts

Zapomniałam dodać, że chyba jednak zdecydujemy się na zacisze. Mężowi bardziej się podoba. Na plus przemawiają

- 2 pom gospodarcze (w jednym pralnia, w drugim kotłownia),

- duża kuchnia z jadalnią,

- ładniejszy od strony zewnętrznej:P (co prawda niezbyt ważny argument)

- spiżarnia,

Co do drzwi tarasowych, jak się je powiększy to będzie super:)

Ps ja cały czas pamiętam o obiecanej kawie :lol:

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapomniałam dodać, że chyba jednak zdecydujemy się na zacisze. Mężowi bardziej się podoba. Na plus przemawiają

- spiżarnia,

Ps ja cały czas pamiętam o obiecanej kawie :lol:

A kawa czeka :) Znalazłem sponsora na stół z krzesłami - więc będzie też gdzie wypić :)

- spiżarnia,

:lol:

No dobrze gadasz bagusia :D Zainspirowałaś mnie tymi drzwiami "za małymi" i teraz to ja trochę żałuję, że z tych dwóch okien nie zrobiliśmy dużego wyjścia na taras (bo będzie u nas też na tej ścianie od salonu)...no ale już po ptakach :lol: Może kiedyś się wywali :lol: Widok na zachód słońca byłby cudowny. Chociaż i tak będzie, bo okno ma 3metry i jest sporo obniżone, więc na razie niech tak zostanie. Pozdrówki :D

No dobrze gadasz bagusia :D Zainspirowałaś mnie tymi drzwiami "za małymi" i teraz to ja trochę żałuję, że z tych dwóch okien nie zrobiliśmy dużego wyjścia na taras (bo będzie u nas też na tej ścianie od salonu)...no ale już po ptakach :lol: Może kiedyś się wywali :lol: Widok na zachód słońca byłby cudowny. Chociaż i tak będzie, bo okno ma 3metry i jest sporo obniżone, więc na razie niech tak zostanie. Pozdrówki :D

Co dwie głowy to nie jedna, dlatego zawsze muszę wyrzucić z głowy wszystkie moje pomysły i zachcianki, wysłuchać opinię innych i wybrać co najlepsze :) Kupiłam już 1projekt i właśnie jestem na etapie sprzedaży, gdyż zmieniliśy działkę i nam już nie pasuje :lol: Dlatego teraz muszę być pewna!

Wczoraj szukając jakiś fotek z budowy zacisza całkiem przypadkiem natrafiłam na kolejny ładny projekt

http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=382

chociaż uważam, że zacisze jest chyba najładniejsze :wink:

Witam.

Z wielkim uśmiecham na twarzy mogę wreszcie powiedzieć ze plan na rok 2009 został wykonany. Czyli fundamenty postawione, ocieplone i zasypane piaseczkiem. (tego piasku to trochę weszło bo ponad 200 ton).

Dobrze ze nie zrobiłem na gotowo wjazdu na posesje bo po tym transporcie piasku wszystko zrujnowane hihih.

ps

teraz tylko kupić materiały i w następnym roku ruszać dalej z pracami jaki wszystko pójdzie dobrze

Agnieszka30 jakieś postępy w pracach? Czekamy na nowe fotki

Fotki będą jak tylko znajdę chwilkę (mam nadzieję, że niedługo :wink: ) Planujemy wprowadzić się pod koniec października. Są płytki w wiatrołapie, korytarzu, kuchni, pralni, spiżarce, kotłowni i garażu, gładzie też w końcu zrobione. Fachwcy kończą montować kominek, malujemy ściany, w tym tygodniu będą kładzione panele i prawdopodobnie zostanie zrobiona kuchnia. Mamy też nadzieję, że w przyszłym tygodniu (o ile dopisze pogoda) położona zostanie kostka i tarasy. Niestety na drzwi wewnętrzne musimy czekać do końca października. Pozdrawiam

Agnieszka30 jakieś postępy w pracach? Czekamy na nowe fotki

Fotki będą jak tylko znajdę chwilkę (mam nadzieję, że niedługo :wink: )

SUPER! Już się nie mogę doczekać aż zobaczę zacisze od środka. Bo wiadomo, inaczej wszystko wygląda w cegłach a zupełnie inaczej jak już są tynki i kolory na ścianach. Domek nabiera przestrzenności:)

Jeśli mogę mieć prośbę, to bardzo bym chciała zobaczyć wielkość jednej z tych mniejszych sypialni:)

• 2 weeks później...

W końcu znalazłam chwilę. Ostatnio brakuje mi dnia :)

Różowy i zielony pokoik to pozostałe dwie sypialnie.

Zdjęcia chyba nie odzwierciedlają ich wymiarów.

Pokój od strony wejścia (u nas dziecięcy) ma ok. 3,30m x 3,90m, natomiast sąsiadujący z kotłownią (u nas komputerowy :)) ma ok. 3,30m x 3,60m.

Pozdrawiam

• 1 month później...
Witam

Jak Wam się mieszka "w zaciszu" :D ?

Oj dobre pytanie. Ale ja niestety jeszcze nieznam odpowiedzi. Moze za rok uda mi sie odpowiedzieć.

A swoja droga ta rowniez czekam na opinie innych.

Pozdrawiam wszystkich tych którzy już skończyli, tych którzy są przed końcem prac i tych którzy dopiero zaczynają czyli takich jak ja :D

My przeprowadziliśmy się 5-go grudnia. Mamy net, ale brakuje karniszy i żyrandoli :)

Mieszka się super. Faktycznie układ pomieszczeń bardzo funkcjonalny.

Cieszę się, że wybraliśmy ten projekt.

Czyli podobnie wprowadziliśmy się, my 30 listopada. Tylko chyba u nas braki większe w wyposarzeniu, ale jest wesoło - no i sprzątania mniej na święta bo dywanów i firanek nie ma.

Wczoraj był test domku na docieplenie. Przy -25 na zewnątrz, przy zwykłym paleniu w piecu było w domu 20.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...