Pancerny 26.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Ja bym Ci odpowiedziałam ale niestety nie wiem Tak przy okazji zapytam- jak idzie budowa?? No na wiosne mamy ruszac ze scianami i przykryc tak wstepnie czyli odeskowaci i polozyc pape, bo fundamenty zrobilismy jasienia jeszcze. Tylko jak narazie niemamy kakretnych fachowcow, caly czas szukamy. Bo ceny sa naprawde rozne ps a tak wogole juz jestes zdecydowana jaki domek? c149 czy moze jakis inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
X-tra 28.02.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 No i ja Ci niestety nie odpowiem. My zapłaciliśmy tylko za materiały. Dach zrobił mąż U nas wszystko idzie wolniej, bo w ramach oszczędności wszystko robimy sami, ale nie jest źle. Teraz zrobiliśmy pierwszą wylewkę i zabieramy się za ścianki działowe. Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 28.02.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Wiesz my tez tylko z bierzacych srodkow budujemy, narazie bez jakiegos kredytu. Od maja maja stawiac nam sciany a pozniej dach i to bylby koniec grubszych robot na budowie. Az sie boje tego roku czy starczy kasy, ale coz zyje nadzieja ze sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 02.05.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Halo Halo żyje ktoś tutaj.U nas zaczynamy prace przygotowawcze do rozpoczęcia budowy. We wtorek przychodzi ekipa i będzie zalewać chudziaka. a ściany maja iść w gore pod koniec maja. Juz sie nie możemy doczekać aż będzie widać pnące się mury do góry.Pozdrawiam. ps.odezwijcie się co u Was słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 31.05.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam.Pisze chyba sam do siebie bo raczej nikt nie zaglada, Ale dzis wlasnie zaczely sie pnac mury do gory. Mam tylko nadzieje ze te pogody nie przedłuża tej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 01.06.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam. Pisze chyba sam do siebie bo raczej nikt nie zaglada, Ale dzis wlasnie zaczely sie pnac mury do gory. Mam tylko nadzieje ze te pogody nie przedłuża tej budowy Ja zaglądam i czekam na jakieś nowe fotki z budowy- mam nadzieje, że wrkótce coś się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 09.06.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ja zaglądam i czekam na jakieś nowe fotki z budowy- mam nadzieje, że wrkótce coś się pojawi Bagusia wszystko staram sie na bieżąco wrzucać do fotodziennika wiec jak cos to tam zagladaj. Do konca tygodnia powinny juz sciany byc na gotowo wiec jak wszytsko dobrze pojdzie to w nastepnym tyg zalewanie stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 11.06.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Dzis piatek i duzy skwar na dworze. Murarze nie wytrzymuja w 30 stopniowej goraczce i w sobotę robią wolne bo nie da sie pracowac. Sciany glowne postawione. Wszytsko jak narazie według planu. No moze poza tym ze podobno musimy zrobic jakis dodatkowy projekt na strop, bo lekko zmieniony i kierowniczka powiedziala, ze musi byc projekt. Orginalnie jest tak ze kotlownia i garaz maja podloge i strop stopien nizej, a u nas wszystko jest zrobione na jednym poziomie i kierowniczka sie uparla i mowi ze mamy miec projekt na to. Jak sie jej nie da wytlumaczyc to 1500 nie nasze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 04.07.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Strop zalany.,Teraz czekamy na ekipe ciesli. Maja przyjsc koniec lipca poczatek sierpnia. Jak narazie chyba wszytsko wedlug planow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 18.08.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam i o zdrowie pytam. Tak głupio chwalić sie samemu dla samego siebie bo chyba jednak tutaj i tak nikt juz nie zaglada, bo wszyscy juz chyba wybudowali co mieli wybudowac zacisze. Ale trudno moze jakies nowe osoby sie pojawia . U mnie prace poszly do przodu, a mianowicie dach skończony, tzn zrobiona wiezba, odeskowane i opapowane i tak narazie zostanie. W późniejszym czasie ma isc dachowka w kolorze kasztanowym. Teraz skupimy się na elektryce i oknach i jak to sie uda to na ten rok koniec prac. ps Foto jakies nowe postaram sie wkleic jutro Wiec jak cos to zapraszam do Foto Dziennika Pozdrawiam wszystkich budujących i nie budujących Zacisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 22.08.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam i o zdrowie pytam. Tak głupio chwalić sie samemu dla samego siebie bo chyba jednak tutaj i tak nikt juz nie zaglada, bo wszyscy juz chyba wybudowali co mieli wybudowac zacisze. Ale trudno moze jakies nowe osoby sie pojawia . Marcin.... ja tu czasem kontrolnie zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 25.08.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Jestesmy na etapie szukania okien, Wiemy ze chcemy w profilu zaokraglonym i kolorze 2 stronnym. Najbardziej podobaja sie okna Platinum z Krakowa ale cena robi swoje. chyba ze uda sie jakies dobre rabaty wykombinowac. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
X-tra 29.08.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Hej Ja też czasem zaglądam, jak mi się uda gdzieś do neta dorwać Jeszcze niestety nie mieszkamy w naszym domku, ale też udało nam się sporo zrobić. W tym roku zrobiliśmy docieplenie budynku z elewacją i elektrykę, podciągnęliśmy wodę do budynku. Oczyszczalnia przydomowa też już jest. Trawa zasiana więc koniec bałaganu na zewnątrz. Teraz jak będzie kasa kolej na tynki i hydraulikę. Chętnie wrzuciłabym jakieś fotki, bo sporo się zmieniło ale może w późniejszym terminie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 29.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Chętnie wrzuciłabym jakieś fotki, bo sporo się zmieniło ale może w późniejszym terminie Pozdro To czekamy na foto. Ja tez musze wstawic. moze dzis znajde czas wiec jak cos to wieczore beda nowe foto w Albumie wiec zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 30.08.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) A wiec fotki nowe wstawione. ps Wiem ze nie nie zaczyna zdania od "a wiec" ale co mi tam :P:P:P hehhe Zastanawiamy sie nad oknami. Podobaja sie nam okna z Krakowa na profilu Platinium. Moze pod koniec roku cos cena spadnie to moze je wezmiemy a jak nie to wezmiemy jakiegos innego producenta. Czas pokaze Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Pancerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 22.10.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A jednak udało się okna wstawione. Teraz czekać na elektryka a wiosna tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 06.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 .Witamkonczy sie zima wiec czas zabrac sei do kolejnych prac. Mysle ze z tydzien lub dwa rusz prace z tynkami wew i ociepleniem, a dalej zobaczymy jak to sie potoczy.Halo a jak u innych. Odezwijcei sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavik 06.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Się odzywam Już myślałem że temat umarł, ale na szczęście to tylko zimowy sen U nas decyzja podjęta, i będziemy budować C149. Nie byliśmy w 100% przekonani, ale gdy zobaczyliśmy na żywo ten dom (dziękujemy właścicielom ) to już nie mamy wątpliwości. Niestety, póki co nasza działka ma 11 arów, ale myślimy, że się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 07.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 To milo nam powitac w granie c149. My z zona tez mielismy mozliwosc zobaczenia domu na zywo prze budowa dzieki jednemu z budujacych, Oplacalo sie jechac nawet te ponad 200 kmBudujcie bo domek fajny. U nas dzis wlasnie przyszedl styropian wiec jak dobrze pojdzie to z 2 tyg i dzialamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavik 11.11.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam ponownie. Już niedługo ruszymy z budową. Tzn skoro wiosna - w tym roku już się nie udało (urzędy nas pokonały...) W tym roku chcę kupić część materiałów. Niestety, spis materiałów jest tak porąbany, że nie mogę się doliczyć niektórych elementów, więc zbytnio mu nie ufam U nas żadnych zmian w stosunku do podstawowego projektu nie będzie (jak narazie). Nie wydają nam się konieczne Do budujących lub już mieszkających mam ogromną prośbę! Potrzebuję informację, ile podstawowych materiałów potrzeba na tą budowę. - bloczki fundamentowe - bloczki z betonu komórkowego YTONG - drewno na więźbę dachową. Dla zainteresowanych, w miesiącach zimowych (więcej czasu) pojawi się dziennik oraz wątek "pytaniowo-odpowiedziowy":) Liczę na czynny udział Pozdrawiam, Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts