Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C149 DOM W ZACISZU

Recommended Posts

Ja bym Ci odpowiedziałam ale niestety nie wiem :lol: Tak przy okazji zapytam- jak idzie budowa??

No na wiosne mamy ruszac ze scianami i przykryc tak wstepnie czyli odeskowaci i polozyc pape, bo fundamenty zrobilismy jasienia jeszcze. Tylko jak narazie niemamy kakretnych fachowcow, caly czas szukamy. Bo ceny sa naprawde rozne

ps

a tak wogole juz jestes zdecydowana jaki domek? c149 czy moze jakis inny?

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Halo Halo żyje ktoś tutaj.

U nas zaczynamy prace przygotowawcze do rozpoczęcia budowy. We wtorek przychodzi ekipa i będzie zalewać chudziaka. a ściany maja iść w gore pod koniec maja. Juz sie nie możemy doczekać aż będzie widać pnące się mury do góry.

Pozdrawiam.

ps.

odezwijcie się co u Was słychać

• 5 weeks później...
Ja zaglądam i czekam na jakieś nowe fotki z budowy- mam nadzieje, że wrkótce coś się pojawi :)

Bagusia wszystko staram sie na bieżąco wrzucać do fotodziennika wiec jak cos to tam zagladaj. Do konca tygodnia powinny juz sciany byc na gotowo wiec jak wszytsko dobrze pojdzie to w nastepnym tyg zalewanie stropu

Dzis piatek i duzy skwar na dworze. Murarze nie wytrzymuja w 30 stopniowej goraczce i w sobotę robią wolne bo nie da sie pracowac.

Sciany glowne postawione. Wszytsko jak narazie według planu. No moze poza tym ze podobno musimy zrobic jakis dodatkowy projekt na strop, bo lekko zmieniony i kierowniczka powiedziala, ze musi byc projekt.

Orginalnie jest tak ze kotlownia i garaz maja podloge i strop stopien nizej, a u nas wszystko jest zrobione na jednym poziomie i kierowniczka sie uparla i mowi ze mamy miec projekt na to. Jak sie jej nie da wytlumaczyc to 1500 nie nasze:(:(

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam i o zdrowie pytam.

Tak głupio chwalić sie samemu dla samego siebie :p bo chyba jednak tutaj i tak nikt juz nie zaglada, bo wszyscy juz chyba wybudowali co mieli wybudowac zacisze. Ale trudno moze jakies nowe osoby sie pojawia :p.

U mnie prace poszly do przodu, a mianowicie dach skończony, tzn zrobiona wiezba, odeskowane i opapowane i tak narazie zostanie. W późniejszym czasie ma isc dachowka w kolorze kasztanowym.

Teraz skupimy się na elektryce i oknach i jak to sie uda to na ten rok koniec prac.

ps

Foto jakies nowe postaram sie wkleic jutro Wiec jak cos to zapraszam do Foto Dziennika

Pozdrawiam wszystkich budujących i nie budujących Zacisze

Hej :) Ja też czasem zaglądam, jak mi się uda gdzieś do neta dorwać ;) Jeszcze niestety nie mieszkamy w naszym domku, ale też udało nam się sporo zrobić. W tym roku zrobiliśmy docieplenie budynku z elewacją i elektrykę, podciągnęliśmy wodę do budynku. Oczyszczalnia przydomowa też już jest. Trawa zasiana więc koniec bałaganu na zewnątrz. Teraz jak będzie kasa kolej na tynki i hydraulikę. Chętnie wrzuciłabym jakieś fotki, bo sporo się zmieniło ale może w późniejszym terminie :) Pozdro

A wiec fotki nowe wstawione.

ps

Wiem ze nie nie zaczyna zdania od "a wiec" ale co mi tam :p:P:P:P hehhe

Zastanawiamy sie nad oknami. Podobaja sie nam okna z Krakowa na profilu Platinium. Moze pod koniec roku cos cena spadnie to moze je wezmiemy a jak nie to wezmiemy jakiegos innego producenta. Czas pokaze

Edytowane przez Pancerny

• 1 month później...
  • 4 months później...

Się odzywam ;) Już myślałem że temat umarł, ale na szczęście to tylko zimowy sen :D

U nas decyzja podjęta, i będziemy budować C149. Nie byliśmy w 100% przekonani, ale gdy zobaczyliśmy na żywo ten dom (dziękujemy właścicielom :)) to już nie mamy wątpliwości.

Niestety, póki co nasza działka ma 11 arów, ale myślimy, że się zmieści ;)

• 8 months później...

Witam ponownie.

Już niedługo ruszymy z budową. Tzn skoro wiosna - w tym roku już się nie udało (urzędy nas pokonały...)

W tym roku chcę kupić część materiałów. Niestety, spis materiałów jest tak porąbany, że nie mogę się doliczyć niektórych elementów, więc zbytnio mu nie ufam ;)

U nas żadnych zmian w stosunku do podstawowego projektu nie będzie (jak narazie). Nie wydają nam się konieczne ;)

Do budujących lub już mieszkających mam ogromną prośbę! Potrzebuję informację, ile podstawowych materiałów potrzeba na tą budowę.

- bloczki fundamentowe

- bloczki z betonu komórkowego YTONG

- drewno na więźbę dachową.

Dla zainteresowanych, w miesiącach zimowych (więcej czasu) pojawi się dziennik oraz wątek "pytaniowo-odpowiedziowy":) Liczę na czynny udział :)

Pozdrawiam, Sławek :)