Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C149 DOM W ZACISZU

Recommended Posts

Witam

Ciesze sie ze kolejna osoba zdecydowala sie na budowe tego domu. Jesli chodzi o materialy to na chwile obecna nie jestem wstanie pomoc, poniewaz jestem poza granicami, ale w kazdej hurtowni budowlaniej ci wylicza dokladnie, Najlepiej znajdz sobie taka hurtownie ze gdyby ci cos zostalo beda wstanie to zabrac. Ja przynajmniej tak mialem ugadane

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie :)

jesteśmy po podjęciu decyzji, że będziemy budować właśnie "zacisze".

Cieszymy się, że udało nam się znaleźć Wasze wpisy na forum. Przeczytaliśmy jednym tchem całą historię rozmów. Bardzo chętnie zasięgniemy wiedzy od wszytkich budujących, mieszkających i planujących budowę... :) Najchętniej obejrzelibyśmy dom na żywo. Mieszkamy w województwie kujawsko-pomorskim, ale chętnie ruszymy gdzieś w Polskę by tylko mieć możliwość zobaczenia.

Witam w gronie budujących zacisze. Chętnie bym Wam pokazał dom ale nie wiem czy to nie za duża odległość dla Was do mnie. Bo ja woj. łódzkie. I tylko do 30 grudnia jestem dostępny w kraju. Ale jeśli to nie przeszkody to zapraszam.

Ps

Dobry wybór jeśli chodzi o zacisze

Hmm... odległość nie taka straszna, ale termin rzeczywiście słaby :( szkoda, ale bardzo dziękujemy za zaproszenie... chociaż może się jeszcze skusimy, musimy się rodzinnie naradzić ;)

Nie jesteśmy początkujący, jeśli chodzi o budowę domu. To będzie trzeci... ale chcielibyśmy, żeby był ostatni. Pierwszy był za mały, drugi za duży... Tym razem nie chcemy popełnić błędu. Wydaje się, że nauczeni doświadczeniem... "Zacisze" ma wszytko to czego szukamy. Widzimy tylko jedem, w sumie niewielki minus - wielkość okna tarasowego... inni też o tym pisali. Reszta jak dla nas bez zastrzeżeń. Ale fajnie byłoby zobaczyć :)

Podkarpacie czynne cały rok :)

Hmm... odległość nie taka straszna, ale termin rzeczywiście słaby :( szkoda, ale bardzo dziękujemy za zaproszenie... chociaż może się jeszcze skusimy, musimy się rodzinnie naradzić ;)

Nie jesteśmy początkujący, jeśli chodzi o budowę domu. To będzie trzeci... ale chcielibyśmy, żeby był ostatni. Pierwszy był za mały, drugi za duży... Tym razem nie chcemy popełnić błędu. Wydaje się, że nauczeni doświadczeniem... "Zacisze" ma wszytko to czego szukamy. Widzimy tylko jedem, w sumie niewielki minus - wielkość okna tarasowego... inni też o tym pisali. Reszta jak dla nas bez zastrzeżeń. Ale fajnie byłoby zobaczyć :)

Cudnie :) Można bliższe namiary na lokalizację i kontakt? (PW oczywiście). Podkarpacie odwiedzam "służbowo" 2-3 razy w tygodniu;) Jesteśmy z lubelskiego, to chętnie kiedyś byśmy Was odwiedzili, zobaczyli co i jak. My budowę zaczynamy na wiosnę.

Pozdrawiam :)

Miło to słyszeć... znaczy czytać :)

Trochę daleko od kujawsko-pomorskiego, ale co tam :) Może uda się skorzystać z zaproszenia. W jakiej miejscowości mieszkacie?

Tymczasem może wrzucilibyście kilka aktualnych fotek z wnętrz? Już chwilę mieszkacie, pewnie już się trochę urządziliście :) Ten projekt stwarza fajne możliwości, przynajmniej tak się wydaje :)

Cudnie :) Można bliższe namiary na lokalizację i kontakt? (PW oczywiście). Podkarpacie odwiedzam "służbowo" 2-3 razy w tygodniu;) Jesteśmy z lubelskiego, to chętnie kiedyś byśmy Was odwiedzili, zobaczyli co i jak. My budowę zaczynamy na wiosnę.

Pozdrawiam :)

Wiosną...:) Czyli ruszamy razem :) Bedziemy mogli na bierzaco wymieniać się doswiadczeniami i fotkami :) Fajnie...

Prosze prosze jak sie nasze forum ruszylo. Jesli ktos ma blizej do lodzkiego to tez mogzna zobaczyc. Najblizszy termin to 4 luty bo akurat jestem na weekend w kraju.

ps

Teraz bedziemy sie przekomarzać gdzie macie macie podjechać obejrzeć dom :p

Najlepiej do kazdego domu bo kazdy ma inaczej w srodku zapewne

Miło to słyszeć... znaczy czytać :)

Tymczasem może wrzucilibyście kilka aktualnych fotek z wnętrz? Już chwilę mieszkacie, pewnie już się trochę urządziliście :) Ten projekt stwarza fajne możliwości, przynajmniej tak się wydaje :)

Minęła niestety główna euforia budowania i zdjęć chałupie już nie robię :)

Prosze prosze jak sie nasze forum ruszylo. Jesli ktos ma blizej do lodzkiego to tez mogzna zobaczyc. Najblizszy termin to 4 luty bo akurat jestem na weekend w kraju.

ps

Teraz bedziemy sie przekomarzać gdzie macie macie podjechać obejrzeć dom :p

Najlepiej do kazdego domu bo kazdy ma inaczej w srodku zapewne

Super, że forum się uaktywniło :)

Nam faktycznie jest dużo bliżej do łódzkiego, więc pewnie skorzystamy w lutym :) Chociaż rzeczywiście fajnie byłoby zobaczyć wszystkie możliwe :)

A tempo budowania tak mi siadło, że dopiero dzisiaj, po dwóch latach mieszkania, zamontowałem wc i umywalkę w małej łazience...

Wiemy coś o tym, że wykończeniówka - wykańcza, szczególnie finansowo. Kasa się kończy, a chciałoby się mieć jak najlepszy efekt...

Nie jesteś w tym osamotniony. Przy poprzednim budowaniu też tak mieliśmy, mieszkaliśmy nawet jakiś czas bez podłogi, tylko beton... Znamy wiszące gołe żarówki, czy brak umywaliki... Pewnie większość budujących z tym się boryka ;)

Ale gdybyś jednak miał chęć i czas na jakieś fotki, to byłoby super :)

Wiemy coś o tym, że wykończeniówka - wykańcza, szczególnie finansowo. Kasa się kończy, a chciałoby się mieć jak najlepszy efekt...

Nie jesteś w tym osamotniony. Przy poprzednim budowaniu też tak mieliśmy, mieszkaliśmy nawet jakiś czas bez podłogi, tylko beton... Znamy wiszące gołe żarówki, czy brak umywaliki... Pewnie większość budujących z tym się boryka ;)

Ale gdybyś jednak miał chęć i czas na jakieś fotki, to byłoby super :)

Najgorsze, że przestaje to przeszkadzać - mam jeszcze dwie gołe żarówki i w ogóle tego nie widzę, czasem tylko ktoś życzliwy z rodziny przypomni... :)

Najgorsze, że przestaje to przeszkadzać - mam jeszcze dwie gołe żarówki i w ogóle tego nie widzę, czasem tylko ktoś życzliwy z rodziny przypomni... :)

Czyżby ten ktoś życzliwy to żona? ;)

Żony mają to do siebie, wiem coś o tym... sama nia jestem :D

Pewnie jak tylko przyjdzie wiosna to znowu pojawią się nowe chęci :)

dlaczego tynki są "chore"? :)

My właśnie dziś kupiliśmy działkę :) Jutro zamówimy projekt i zaraz ruszamy z załatwianiem formalności. Na wiosnę mam nadzieję z budową :)

Chore z tego powodu że pseudo fachowcy byli pozostawieni bez kontroli i źle wykonali. Teraz musimy wszystko gladziami wypiescic