Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C149 DOM W ZACISZU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ponownie :)

Sezon już w pełni, a ja nadal daleko od pierwszego wbicia łopaty... :/

Ale nie spoczywam na laurach, cały czas praca wre! Kilka dorodnych sosen sobie leży i czeka na pocięcie :D Kilka tysięcy zostanie w kieszeni - własny las :D

Potrzebuję Waszej pomocy, żeby na darmo nie produkować za krótkich krokwi i innych elementów ;)

Jak jest ze spisem materiałów na dach? Dużo jest błędów? Wiem, że słup S1 ma 1760mm, a nie 760mm ;) Jak z innymi wymiarami? Czy jak zamawialiście materiał na więźbę to wg tego spisu i czy wszystko się zgadzało? Ile, jakich łat zamówić (ich nie ma w spisie)? Domek będzie kryty dachówką :)

Pozdrawiam :)

Jesli o spis materialow na dach to jest tylko blad z tym slupem S1. Reszta sie zgadza. Ale najlepiej wszytsko konsultowac z cieslami bo kazdy ciesla woli sobie sam rozpiske zrobic ile czego potrzebuje.

A co do łat to ja wlasnie jestem na etapie krycia dachu dachowka i mialem kupione 500m kontrłat 4/2,5(wymiar) i 1000m łat 4/6(wymiar), ale cos zle mi policzyli bo musialem domowic jeszcze 300 m łat. Tylko ze u mnie jest dach wiekszy niz w projekcie bo ja mam wydłużony dom o garaz.

Ja bralem drewno gotowe z tartaku na wiezbe. Dalem im cala rozpiske i mowilem ze tam z tym slupem S1 jest blad ze trzeba zrobic 1760 to i tak zapomnieli i zrobili na 760, ale bez problemu na drugi dzien juz przywiezli nowe takie jak powinno byc. I wlasnie ciesla mi powiedzial ze powinienem mu dac projekt on by sobie sam wszytsko rozpisal i by bylo git. Ale niestety ciesli zmienialem w biegu bo pierwsi okazali sie grzebkami i pijakami i zanim zaczeli to zrezygnowalem zawczasu i musialem szybko kogos innego znalesc i dzięki bogu sie udalo i bez problemow z drugim poszla robota szybko i sprawnie. I ten drugi wlasnie mi tak powiedzial ze powinno sie dawac ciesli aby sam przejrzal i ewentualnie zrobil po swojemu rozpiske ile czego

• 2 weeks później...
Pancerny, możesz podać koszty pokrycia dachowego? Wiem, że u Ciebie trochę więcej dachu, ale chciałbym orientacyjnie znać koszty pokrycia dachówką - narazie wycen nie robię. Może być PW ;)

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Witam

Jeśli chodzi o dachówke(cementowa Braas Celtycka Lumino) i akcesoria (w akcesoriach liczone byly tez rynny PCV) to 22 tys zł, łaty i kontrłaty 4200 zł, a robocizna 37 zl za m2 i w tej cenie byly wszystkie obrobki komina, okien, montaz rynien. Caly dach od wieźby po dachowke wyszlo nas gdzies cos lekko ponad 65 tys zl na gotowo, tylko jeszcze nie mamy podbitki.

Za samo położenie dachówki taka cena u Was, czy to jest cena razem z położeniem również wiezby

Cena za kompletny dach, razem z postawieniem więźby.

Rozumiem, że 37zł/m to cena samego ułożenia łat, kontrłat, dachówki, rynien i obróbki? Bo wcześniej zrozumiałem, że to cena całości, razem z więźbą ;)

• 7 months później...

Witam.

Fajne slyszec ze ktos jeszcze buduje taki domek, my jestesmy na etapie wykonczen, ta mala lazienke juz mamy wykonczona, zaczelismy robic ta duza, ale majster musial przerwac bo mial termin umowiony juz gdzies indziej i nas chwilowo zostalil. Poprostu wskoczyl do nas jak mial taka mala luke miedzy pracami. Fachowiec pierwsza klasa. Normalnie 1 liga to malo powiedziane. Jak bede w domu to postaram sie jakies nowe foto wstawic.

Wstepne plany sa takie ze swieta bozego narodzenia chcemy juz na nowym domu.

Oby sie udalo