Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C149 DOM W ZACISZU

Recommended Posts

Witajcie :)

Wreszcie jesteśmy na etapie kończenia murowania ścian nośnych..Ale jak tak patrzę na te drzwi zewnętrzne..to jakieś niewymiarowe mi się wydają :-? Grzesiek zmniejszył drzwi wejściowe główne,.. my też zamierzamy. A zmniejszaliście może drzwi balkonowe w salonie i sypialni?? Bo one jakieś dziwne są jak dla mnie ;) POzdrówki

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie :)

Wreszcie jesteśmy na etapie kończenia murowania ścian nośnych..Ale jak tak patrzę na te drzwi zewnętrzne..to jakieś niewymiarowe mi się wydają :-? Grzesiek zmniejszył drzwi wejściowe główne,.. my też zamierzamy. A zmniejszaliście może drzwi balkonowe w salonie i sypialni?? Bo one jakieś dziwne są jak dla mnie ;) POzdrówki

Drzwi z salonu (z sypialnie nie mam) zostawiłem standardowe. Z tym akurat nie ma problemu, bo drzwi tarasowe (takie jak okna) można zamawiać na dowolny wymiar. Chyba te drzwi są takie wysokie, by sklepienia drzwi i okien były na jednym poziomie - efekt ładny.

• 1 month później...

Witam po jakiejś tam nieobecności.

Widze ze nasz kolega Grzesiek juz ma ładny domek otynkowany, teraz to już po prostu cudo. Pogratulować.

U nas już tez się dużo ruszyło. Praktycznie cały materiał na stan zero mamy kupiony. Pozwolenie na budowę już tez mamy. Tzn 7 lipca się uprawomocni.

Teraz tylko czekać na pogodę i załatwić sobie urlop i do dzieła z fundamentami.

pozdrawiam Wszystkich jeśli wogóle ktoś tu jeszcze zagląda

• 2 weeks później...

Witajcie.

U nas nowy nabytek, a bardziej nabytek dla dzieciaków.

A mianowicie kupiliśmy pieska. Owczarka niemieckiego długowłosego.

Na razie jest z nami w mieszkaniu, ale jak ino troszkę podrośnie to przenosimy pieska na działeczkę.

W późniejszym czasie kupimy następnego pieska, ale to jak już będziemy częściowo mieszkali, bo po prostu chcemy mieć 2 duże ładne pieski.

Pozdrawiamy wszystkich miłośników zwierząt.

ps

Dla zainteresowanych pieskiem foto w Fotodzienniku

• 2 weeks później...

Witam. Również buduję dom według tego projektu. Zacząłem w połowie maja tego roku. Na chwilę obecną jestem na etapie pokrycia dachu. W projekcie powiększyłem garaż, zlikwidowałem drzwi od kotłowni, powiększyłem okna w salonie zs 120 cm na 150 i drzwi tarasowe z 90 na również 150 cm. Jeżeli ktoś ma jakieś pytanie, to chętnie podzielę się doświadczeniami, trochę ich już mam .... nauczyłem się na własnych błędach ;-) Poza tym zapraszam chętnych do obejrzenia na żywo, dom jest w okolicach Warszawy, niedaleko Zalewu Zegrzyńskiego. Pozdrawiam.

Więcej pod adresem: http://picasaweb.google.pl/mirek.szczucki/BudowaDomu#

Witam kolege.

Widze ze kolega również poszerzył dom, Ja tez mam dom poszerzony tylko ze z garażu mam pokoik a garaż porostu jest przesunięty, może tylko jeszcze będzie jakies małe poddasze, ale to nic pewnego, reszta poza tym będzie bez zmian.

my tylko w tym roku fundamenty, bo nie chcemy się jak na razie bawić w kredyt

• 1 month później...
Witam! Chciała zapytać ile wynosi stan surowy zamknięty? Zastanawiam się nad 3 projektami i nie wiem który wybrać. Wszystkie są na swój sposób ładne, myślę o mój świat, dom w zaciszu i vis-a-vis. Czekam na jakieś informacje jeśli chodzi o koszty i ewentualne uwagi

Witam

Chetnie bym pomogl ale jeszcze nie jestem na tym etapie. Ale poczekaj az inni sie odezwa. Wiem ze kolega grzesiek_LA i SzMireek sa juz po tym etapie. Reszta tez pewnie. Wiec poczekaj troszke a napewno ktos ci odpowie.

My z zona jesli chodzi o dom w zaciszu jestesmy zadowoleni. Głównie patrzylismy pod kontem rozmieszczenia pomieszczeń. To byl najwazniejszy warunek.

ps

Jesli bedziesz miec mozliwosc to moze zobacz sobie gdzies jak taki domek wyglada w realu.

Ja przynajmniej tak zrobilem ze jeszcze przed budowa mialem szanse zobaczyc dom jak wyglada.

Pozdrawiam wszystkich ktorzy juz skonczyli dom, tych co jeszcze koncza i tych co dopiera zaczynaja

Więc niech się mury pną do góry

Chetnie bym pomogl ale jeszcze nie jestem na tym etapie.

Czyli rozumie, że też budujesz ten domek? My najprawdopodobniej z budową będziemy ruszać na wiosnę z uwagi na to, że czekamy żeby ukończyć całe formalności z działką (mam nadzieję, że do stycznia uda się wszystko załatwić)... DO tego czasu przeglądam projekty.... kupiliśmy już GROSZEK183 (domfortu) ale zmieniliśmy działkę na większą i on nam teraz nie pasuje (złe ustawienie-garaż od zachodu, salon od północy) i jestem na etapie sprzedaży projektu. A wiadomo, działeczka większa to i można większy domek postawić, gdyż tamten był wybierany pod tą mniejszą działkę.

Pewnie zanim ja zacznę budowę to zdąże od Ciebie uzyskać informacje ile wyniesie Cię stan surowy otwarty lub zamkniety :p Acha- Skoro oglądałeś ten domek to jak on się prezentuje na żywo?- jest przestrzenny?

Zapomniałam dodać- widzę, że jesteś z woj. Łódzkiego, ja do łodzi mam 80km więc może Wasz domek zobaczę jak urośnie :D

Jesli tylko urosnie to zapraszamy. Ale to dopiero na nastepny rok, bo w tym roku tylko urosna fundamenty a przez zime magazynowanie materialy na reszte domu. Wiec jak nic nie popsuje planow to na lato-jesien bedzie stan surowy.

A co do przestrzeni to dla mnie i zony jest wystarczajaco, bo teraz mieszkamy w niecalych 40 m2 a dom bedzie mial ponad 120 wiec prawie 3 razy tyle. Poprostu wszystko zalezy jaki kto ma gust.

ps

Poogladaj sobie foto albumy innych budowniczych bardzo duzo maja zdjec w budowy

My wreszcie się uporaliśmy ze stanem surowym zamkniętym. Domek jak dla mnie jest rewelacyjny. Razem z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z tego projektu. Vis-a-vis też widzę na bieżąco bo sąsiadka go buduje. Wiadomo kwestia gustu, ale mnie się w tym drugim nie podoba rozmieszczenie pomieszczeń ;) Poza tym jest wbrew pozorom sporo mniejszy. Pozdrówki :D

My wreszcie się uporaliśmy ze stanem surowym zamkniętym. Domek jak dla mnie jest rewelacyjnyi :D

To w takim razie czekamy na fotki!! Jeśli mogę prosić to bardzo interesuje mnie pojedyncze drzwi na taras, czy nie wyglądają troszkę "dziwnie". Chciałabym to zobaczyć także z niecierpliwością czekam na fotki:)

He he :wink: i tu pojawia się problem bo niestety nie wiem jak zamieścić link do zdjęć na gmailu :-? Chyba że potrafisz mnie nakierować :D

Jesli chodzi o zamieszczenia fotek na gmail to pobierz ten program Picasa. Bo ja innej metody nie znam aby zamiescic, tylko przez ten program

Tutaj masz linka do niego

http://picasa.google.pl/