Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AUTOMATYCZNA SKrzynia biegow

waldibmw

Recommended Posts

Jakie sa Wasze spostrzezenia i opinie !!?/ Kto za Kto przeciw i dlaczego!!???? Ja urzytkuje pierwszy automat od 1,5 roku ,zakupilem go z musu ,chora lewa noga -na dzien dzisiejszy jestem zachwycony,nigdy juz manualnej skrzyni,kiedys bylem wrogiem( jezdzilem meskiem 240d w latach 80 szarpalao i wlono przezucalo)teraz mam mb240c ,jest super :wink:

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zanim zdałam prawko już miałam sprowadzony samochód w automacie, był to golfik jedynka rocznik 81 , w bardzo dobrym stanie. Dzisiaj jeździ nim moja koleżanka, staruszek dobrze się trzyma :D Obecnie mam bmw3 również w automacie , trochę bałam się samochodu z manualną skrzynią :wink: Po czterech latach jazdy, w manualu nie bardzo mi wychodziło (na skrzyżowaniach ciągle mi gasł,no i to sprzęgło) :oops: Myślę, że następny też będzie w automacie, ale nie narzekam jeździ się bardzo przyjemnie :D

Przeczytalem wypowiedzi z 2005r na ww temat i wydaje misie ze wiele sie zmienilo 1) zmiana biegow szybko i bez szarpniec 2) redukcja w dol blyskawiczna 3) przyspieszenia i spalanie podobne 4) jak ktos chce ciagnac do czerwonego to przelacza na SPORT,a jak mu malo to ciagnie na zmianie recznej 5) mozna ruszyc z piskiem po wylaczeniu ESP :D

Dojrzewam do automatu (DSG). Parę razy jeździłem automatem. Na początku musiałem lewą nogę przywiązać do fotela. :wink: :D

My mamy Renault 19 w manualu i BMW e38 autoamat.

Za bardzo to nie ma co porównywać bo R19 ma silnik 1.8 (choć nieżle sobie daje radę, no i bmw nie ma z nią szans na działce :wink: ), a e38 4.4 ale...

Gdybym tylko mogła to jeździłabym tylko i wyłącznie automatem.

Wygoda i zero problemów z przyspieszeniem przy takim silniku

przez lat bez mała 15 przejeździłem manualnymi. robię ok 35-40 tys rocznie.

odkąd rok temu zakupiłem wołowinke z ASB - nie chcę innej. teraz skrzynie "same się uczą" czy chce się jechać dynamicznie, czy nie.

w moto tez wrzucam bez sprzęgła :lol:

acha - uważam się za człowieka technicznego :lol:

Pozdro

wtej chwili moto jest dlamnie problemem(niedokonca sprawna lewa noga ),podobno jest jakies urzadzenie ktore mozna zamontowac w moto i bedzie samo przezucalo biegi?? czy ktos cos wie na ten temat??

Kiedyś dawno temu motocykle miały wajchę ręczna na baku. :D

wtej chwili moto jest dlamnie problemem(niedokonca sprawna lewa noga ),podobno jest jakies urzadzenie ktore mozna zamontowac w moto i bedzie samo przezucalo biegi?? czy ktos cos wie na ten temat??

Kiedyś dawno temu motocykle miały wajchę ręczna na baku. :D

Tyle to i ja wiem ,mam taki w kolekcji :D