waldibmw 30.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Jakie sa Wasze spostrzezenia i opinie !!?/ Kto za Kto przeciw i dlaczego!!???? Ja urzytkuje pierwszy automat od 1,5 roku ,zakupilem go z musu ,chora lewa noga -na dzien dzisiejszy jestem zachwycony,nigdy juz manualnej skrzyni,kiedys bylem wrogiem( jezdzilem meskiem 240d w latach 80 szarpalao i wlono przezucalo)teraz mam mb240c ,jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Tiptronic jest ok ale do sportowego autka tylko manual nudno jest jeździć tylko z automatem, trzeba sobie urozmaicać życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 30.03.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Zanim zdałam prawko już miałam sprowadzony samochód w automacie, był to golfik jedynka rocznik 81 , w bardzo dobrym stanie. Dzisiaj jeździ nim moja koleżanka, staruszek dobrze się trzyma Obecnie mam bmw3 również w automacie , trochę bałam się samochodu z manualną skrzynią Po czterech latach jazdy, w manualu nie bardzo mi wychodziło (na skrzyżowaniach ciągle mi gasł,no i to sprzęgło) Myślę, że następny też będzie w automacie, ale nie narzekam jeździ się bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.03.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/post634131.htm#634131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 31.03.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Przeczytalem wypowiedzi z 2005r na ww temat i wydaje misie ze wiele sie zmienilo 1) zmiana biegow szybko i bez szarpniec 2) redukcja w dol blyskawiczna 3) przyspieszenia i spalanie podobne 4) jak ktos chce ciagnac do czerwonego to przelacza na SPORT,a jak mu malo to ciagnie na zmianie recznej 5) mozna ruszyc z piskiem po wylaczeniu ESP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 31.03.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Pewnie masz rację, postęp w technologii jest nieunikniony. Ja się przejechałem automatem tylko raz, też mało głową szyby nie wybiłem próbując wysprzęglić , ale nowy samochód bez wątpliwości kupię automat. 95% jazdy po mieście, a korki u nas coraz większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.03.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Dojrzewam do automatu (DSG). Parę razy jeździłem automatem. Na początku musiałem lewą nogę przywiązać do fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 31.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Super sie jezdzi automatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ja tylko i wylacznie "manualna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 01.04.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 za pomnialem o PELZANIU!! ,jest bardzo ok zwlaszcza w korkach,poprostu zdejmujesz noge zz hamulca i sam. podjezdza pare metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 01.04.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ja tylko i wylacznie "manualna" Poprostu nalezysz do kobiet ktore lubia trzymac wajche w raczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beba 01.04.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 My mamy Renault 19 w manualu i BMW e38 autoamat. Za bardzo to nie ma co porównywać bo R19 ma silnik 1.8 (choć nieżle sobie daje radę, no i bmw nie ma z nią szans na działce ), a e38 4.4 ale... Gdybym tylko mogła to jeździłabym tylko i wyłącznie automatem. Wygoda i zero problemów z przyspieszeniem przy takim silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 01.04.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ZAUWAZYLEM jedna prawidlowosc : Ci co niemaja automatu ,sa przeciw ,Ci co maja juz do manualu nie wroca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 02.04.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 przez lat bez mała 15 przejeździłem manualnymi. robię ok 35-40 tys rocznie. odkąd rok temu zakupiłem wołowinke z ASB - nie chcę innej. teraz skrzynie "same się uczą" czy chce się jechać dynamicznie, czy nie. w moto tez wrzucam bez sprzęgła acha - uważam się za człowieka technicznego Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 02.04.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 wtej chwili moto jest dlamnie problemem(niedokonca sprawna lewa noga ),podobno jest jakies urzadzenie ktore mozna zamontowac w moto i bedzie samo przezucalo biegi?? czy ktos cos wie na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 wtej chwili moto jest dlamnie problemem(niedokonca sprawna lewa noga ),podobno jest jakies urzadzenie ktore mozna zamontowac w moto i bedzie samo przezucalo biegi?? czy ktos cos wie na ten temat?? Kiedyś dawno temu motocykle miały wajchę ręczna na baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 02.04.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zdecydowanie automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 02.04.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 wtej chwili moto jest dlamnie problemem(niedokonca sprawna lewa noga ),podobno jest jakies urzadzenie ktore mozna zamontowac w moto i bedzie samo przezucalo biegi?? czy ktos cos wie na ten temat?? Kiedyś dawno temu motocykle miały wajchę ręczna na baku. Tyle to i ja wiem ,mam taki w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 02.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 tylko automat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.04.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ja tylko i wylacznie "manualna" Poprostu nalezysz do kobiet ktore lubia trzymac wajche w raczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts