Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pająki i kolor

Anisia3

Recommended Posts

Czy ktoś słyszal coś na temat lubienia bądź nielubienia przez pająki jakichś kolorów? :roll:

Właściwie to nie wiem, czy ten wątek powinien być tu czy w dziale porad zyciowych, ale ponieważ nie lubię :-? no kurczę, boję się pająków (nie jestem wyjątkiem, wiem o tym), ale małe pająki w blokowych mieszkaniach nie przyprawiały mnie o palpitację serca. Takich smoków jakie pojawiają się w domu nigdy wcześniej nie widziałam. :evil: I teraz tak - jako, że trzy czwarte domu czeka na malowanie, to może jest jakiś kolor, którego unikają pająki. Mój mąż twierdzi, że nie lubią różowego :roll: Rzecz w tym, po pierwsze to jest również kolor, którego ja nie trawię, a po drugie - pewnie mój szanowny małż kpi sobie z mojej arachnofobii i testuje, czy jestem w stanie pomalować pół chałupy na różowo. :lol:

No, powiedzcie, czy jest kolor, który może przynajmniej trochę odstraszyć pająki?

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może odstraszacz pająków pomoże http://www.mediasklep.pl/catalog/product_info.php/products_id/1752

Pająki lubią wszystkie kolory, u nas jest ich bardzo dużo, ale ja akurat bardzo je lubię. Mam nawet swoje ulubione :D , takie wielkie czarne i włochate. Mieszkają sobie grzecznie a i z muchami w razie czego sobie radzą. Najpiękniejsze mam w drewutni. Znajomi mają odstraszacze i mówią , że działają. Do na nie przychodzą, koleżanka panicznie boi się pająków, ropuch i jaszczurek. U nas jest wszystko i to w dużych ilościach , chciałabym jeszcze zaskrońca, ale nie wiem jak go zwabić:D

No, mokka ja tez do ciebie nie przyjdę. 8)

Trochę mam obiekcje przed tymi odstraszaczami, bo niewątpliwie mają też wpływ na ludzi rozmaite wibracje i dźwięki.

Moja pajęcza obsesja niestety oplata mnie jak pajęczyna. Na pietrze mam sosnową podlogę i czasem siedząc przy komputerze katem oka widzę strasznego pająka. Okazuje się, na szczęście, że to duży sęk. :lol: Ale chwilami to wcale nie jest śmieszne.

Pająki są ogromne. I czarne. A czasem z czymś białym na grzbiecie. Brr. Już mi się słabo robi. Zabijam je rzucając w nie kapciem.

A psinka na razie jest taka mała. Ze dwa dni temu, to nie wiem, czy pająk go nie wygonił z legowiska. :roll: Siedzial sobie na ścianie tuż nad jego legowiskiem, a ten biedak siedzial metr dalej.

A psinka na razie jest taka mała. Ze dwa dni temu, to nie wiem, czy pająk go nie wygonił z legowiska. :roll: Siedzial sobie na ścianie tuż nad jego legowiskiem, a ten biedak siedzial metr dalej.

Biedaczek! :cry: Kup sprej na pajaki, bo Ci pieska zagryza :cry: :cry: :cry: Ale dorosnie i bedzie przeganial okropne robale! :evil:

Też nie przepadam więc

- we wszystkich przewodach wentylacyjnych mamy kratki z siatką

- drzewo na rozpałke trzymamy przed domem, wnosimy tyle, co do kozy

Pająki nadal są. Bywaja.

Mój pies ich nie je, raczej próbuje się bawić :-?

Słyszałam, ze nie lubią świeżej farby (kolor obojetny, byle smierdziała). Faktycznie, jak wymalowałam sławojkę budowlaną, to pająki ją omijały... póki smierdziała. A kupowałam najgorszą i najmniej ekologiczną farbę w markecie. Wystarczała na ok miesiąc. Ale w domu tego patentu nie da się zastosować. No, można malować ściany co 2 tygodnie :roll:

jak sa koty w domu to pająków nie ma. Więc może kotek? :D

To wygląda na to ze mam leniwego kotka :-? Pająki przenoszone z drzewem wielkosci tarantuli (przynajmniej mnie się takie wydają :lol: ) biegają sobie po podłodze w najlepsze. Czasem tylko pies je dopadnie i schrupie a kot tylko na to patrzy

jak sa koty w domu to pająków nie ma. Więc może kotek? :D

To wygląda na to ze mam leniwego kotka :-? Pająki przenoszone z drzewem wielkosci tarantuli (przynajmniej mnie się takie wydają :lol: ) biegają sobie po podłodze w najlepsze. Czasem tylko pies je dopadnie i schrupie a kot tylko na to patrzy

bo kota widocznie przekarniłas! :lol: