Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dla mnie to szok:

http://www.shop.multipick-service.cc/?language=pl

Nie żebym nie wiedział że złodzieje mają duży arsenał narzędzi, ale zobaczyć to wszystko w jednym miejscu, w ogólnodostępnym sklepie internetowym, to coś innego.

https://forum.murator.pl/topic/99119-zapomnijcie-o-alarmach-i-zamkach-czyli-jak-by%C4%87-z%C5%82odziejem/

No - jak można znaleźć i skompletować w sieci domową bombę atomową, to co tam te narzędzia.

Zwłaszcza, że ma je każdy ślusarz. Nie masz pojęcia jak często ludzie gubią klucze i zapominają szyfrów.

To tak jak z nożem czy siekierą - wykorzystanie może być różne.

Ślusarze zazwyczaj nie mają zestawów do błyskawicznego podrabiania kluczy z odcisku, albo pneumatycznych siłowników do wyważania drzwi. To ewidentnie sklep dla złodziei.
Jak bym była złodziejem, to nie bawiłabym się w drogi sprzęt, nie walczyła z drzwiami i oknami, tylko weszła przez dach. To przyszło mi do głowy, kiedy widzialam konstrukcję dachu. Wystarczy zdjąć kilka dachówek od mniej widocznej strony, przedostać się przez folię lub nawet deskowanie, wełna i kartongipsy to już pryszcz... :wink: :-?

ale dlaczego zapomnijcie o alarmach? :)

otworzą zamek i się nadzieją na jakąś czujkę inercyjną lub kontaktron, a potem na czujkę ruchu. choć na to też pewnie są sposoby i jakiś sklep który coś oferuje :)

Jak bym była złodziejem, to nie bawiłabym się w drogi sprzęt, nie walczyła z drzwiami i oknami, tylko weszła przez dach. To przyszło mi do głowy, kiedy widzialam konstrukcję dachu. Wystarczy zdjąć kilka dachówek od mniej widocznej strony, przedostać się przez folię lub nawet deskowanie, wełna i kartongipsy to już pryszcz... :wink: :-?

Rzeczywiście. Albo biorę łyżkę ze stołówki i szukam domu z ytongów. Potem tą łyżką tak długo dłubię w ścianie aż się przedłubię na drugą stronę. Można też dom przykryty blachą otworzyć otwieraczem do konserw. W niektórych przypadkach podkop będzie jak znalazł, albo metoda santa-klausa, czyli przez komin.

Moja sasiadka jest lepsza niz 10 alarmow.

kłopot z sąsiadkami jest taki, ze napewno przyuwazy co kupujesz, wrócisz pijany z imprezy lub z kolegą/koleżanka do domu zajzysz..

Jak ktos ciezarówką zajedzie to akurat bedzie w piwnicy po ziemniaki ...

kłopot z sąsiadkami jest taki, ze napewno przyuwazy co kupujesz, wrócisz pijany z imprezy lub z kolegą/koleżanka do domu zajzysz..

Jak ktos ciezarówką zajedzie to akurat bedzie w piwnicy po ziemniaki ...

Dokladnie tak jest... ZAWSZE stoi w oknie jak wyjezdzam taksowka z domu. Zawsze wie, ze jestem w domu jak listonosz sie dobija, a mnie sie nie chce otworzyc drzwi, bo spie. Wie kto umarl, kto sie rozwiodl. Ale mieszkania pilnuje dobrze. 8)

no niby tak i wlasnie miedzy innymi dlatego rowniez na poddaszu mamy czujki pozakladane :wink:

choctak naprawde dla chcacego i zdolnego nie ma zabepieczen

takie nasze alarmy to jedynie dla gowniarzy :o

To przyszło do głowy takze złodzieją w Gliwicach. Jakieś 5 latek temu

no niby tak i wlasnie miedzy innymi dlatego rowniez na poddaszu mamy czujki pozakladane :wink:

choctak naprawde dla chcacego i zdolnego nie ma zabepieczen

takie nasze alarmy to jedynie dla gowniarzy :o

Alarm nie jest zabezpieczeniem!!!

Wykrywa i informuje a nie przeciwdziała!!!

Ale prawda ze tylko dla gówniarzy.

To przyszło do głowy takze złodziejom w Gliwicach. Jakieś 5 latek temu

To żech nie był jo !!! :wink: :lol:

A poważnie - nie ma co wedlug mnie wariować z zabezpeczeniami - prosty alarm, normalne okna i drzwi średnio zabezpieczone i życzliwy sąsiad.

No i lepej nie kusić złodziei nadmiarem dóbr. A jak ktoś naprawdę bardzo zasobny - to raczej ma ochronę.

Rzeczywiście. Albo biorę łyżkę ze stołówki i szukam domu z ytongów. Potem tą łyżką tak długo dłubię w ścianie aż się przedłubię na drugą stronę. Można też dom przykryty blachą otworzyć otwieraczem do konserw. W niektórych przypadkach podkop będzie jak znalazł, albo metoda santa-klausa, czyli przez komin.

I właśnie chodziło mi o pokazanie tego absurdu ! :lol:

ten gosc co be santa-klałsa bedzie wchodził to raczej w wersji 'slim' musi byc ;)

no i telepatrzydła z domu nie wyniesie ;)

swoja droga dawno juz sie zastanawialem jak wyglada ranking piła spalinowa vs sciany 2w - gazobeton to racze jsprawa oczywista ... a silikaty, porotermy ? ;) heh nastepny argument do wyboru scian ;)

odlewac domy z żelbetów ;D

Aha - a ja w Manerkach widziałem dobrze zabezpieczone ściany ... :-)

5 m żelbetu i 20 cm drzwiczki .... tylko okien mało i jakieś takie wąskie ...

Nie dajmy się zwariować ...

Dlatego nba poddaszu mam czujki. Bo to stara metoda juz jest. Czujki na poddaszu działaja jak te same w pokojach.